Мнения за газови уредби на 7ма серия

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 740 il
Мечтае да кара: На задна гума

Мнения за газови уредби на 7ма серия

Мнение от denislav.tatarov » 04 Юни 2014, 12:54

Здравейте колеги та реших да пусна една тема ако може всеки който кара на газ сподели и каже с каква марка уредба е защото нямам идея каква уредба да сложа на моя двигател М60б40 всеки един газаджия с различни мнения и честно казано се обърках много вече ще бъда благодарен да изкажете свойте мнения защото съм си патил от тези газови и не бързам да слагам каквато и да е

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Re: Мнения за газови уредби на 7ма серия

Мнение от waterboy » 04 Юни 2014, 17:40

Здравей колега, карам от скоро е38 с газов инжекцион (така купих колата) марката е FOBOS за сега проблеми по газта нямам разхода в града ми е 17-18 мотора е 3.5 извън града е 13-14 колата работи на газ и на бензин по 1 и същи начин определено за момента съм доволен от газта (това ми е първата кола на газ) педи това бях с негативно мнение към колите на газ, ако има с какво да помогна питай. Успех в избора

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от denislav.tatarov » 05 Юни 2014, 12:42

Мерси за отговора мисълта ми беше за софтуера и рейките дали има някъкво значение дали са скъпи или тази кола не е капризна за газ доста ядове имах с един мерцедес на газ който уж не беше капризен и накрая само ядове искаше бързи рейки пък те бяха бавни играене на обороти студен и гаснене и доста ходене по мъките...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 05 Юни 2014, 15:34

denislav.tatarov написа:Мерси за отговора мисълта ми беше за софтуера и рейките дали има някъкво значение дали са скъпи или тази кола не е капризна за газ доста ядове имах с един мерцедес на газ който уж не беше капризен и накрая само ядове искаше бързи рейки пък те бяха бавни играене на обороти студен и гаснене и доста ходене по мъките...

Колега самата марка Мерцедес е ЯД :mrgreen: .Имам познат с газов инжекцион Фобос и е МНОГО НЕДОВОЛЕН.Само ядове му създава.Кажете някой в София да сложи кадърно газов и на моята 3.5 :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 05 Юни 2014, 15:43

не гледай кой ти слага газовата ами дали знае как да настройва и дали знае какви инжектори и т.н. ти трябват. Защото проблема идва от смотани рейки , кофти изпарител. При монтажа няма кво толкова да се сбърка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от denislav.tatarov » 05 Юни 2014, 15:49

Tова искам да разбера каква е разликата с бързи и бавни рейки и дали става само с един по як изпарител или по добре е да са два

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 05 Юни 2014, 16:25

omegaart написа:не гледай кой ти слага газовата ами дали знае как да настройва и дали знае какви инжектори и т.н. ти трябват. Защото проблема идва от смотани рейки , кофти изпарител. При монтажа няма кво толкова да се сбърка.

На мен това ми е ясно.То ако става на въпрос предпочитам сам да си я сложа и само някой да ми я настрой и в крайна сметка да ми излезе много по-евтино :banghead: :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 05 Юни 2014, 18:06

Колега сложи си Романо и не се занимавай с глупости .
Барай шишарката Минкеее ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от denislav.tatarov » 05 Юни 2014, 18:17

Тука в града ми казаха някъква полска lpg tech била мн добра сама си коригирала горивото в ниски и високи и ми казаха толкова скъпи като брц нямало смисъл защото рейките имали някакъв импулс и щяла да глъхне в ниските обороти та ще търся още съвети

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E32 740 V8 manual
Мечтае да кара: E38 Alpina B12 6.0

Мнение от Dj Ivo » 05 Юни 2014, 21:34

Е32 730 V8 и Е38 740, и двете са със Zavoli газов инцекцион и съм мега доволен, и откъм разход и откъм вървене. И двете газови са еднакви, и са с по един изпарител хранещ спокойно до 350 магарета, проблеми не съм имал :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: Е60 525i M54

Мнение от sleit_ » 09 Юни 2014, 22:06

Вероятно няма да напиша нищо ново, щом си карал на газ, но ще добавя някои неща които смятам за важни :
1. Гаранционната поддръжка, и по-конкретно къде се намира сервиза. Непосредствено след монтажа на АГУ, често е необходимо да се правят донастройки, и когато сервиза се намира в съседен град или на десетки километри - става доста кофти...
2. Друго важно нещо е ДВГ да работи перфектно на бензин, т. е. ако имаш нещо за смяна (примерно свещи) е добре да се смени. Така можеш да си спестиш донастройките, за които споменавам в т. 1
3. Ако искаш газовата бутилка да се пълни при капачката на резервоара, накарай мастора/ите да монтират накрайника за зареждане на газ така, че да не се налага всеки път да го търсиш и навиваш/развиваш преди и след зарядка. Ако кажат, че неможе - не им вярвай, моята е монтирана така.
4. Ако ти предложат да настроят поплавъкът в бутилката така, че 50-литрова бутилка да събира почти 50 литра - НЕ СЕ СЪГЛАСЯЙ! До колкото се сещам изискването за безопасност беше бутилката да се пълни до 80% от капацитета си. Останалите 20% са за разширението на газта при температурните разлики.
И на края да напиша, че карам с газов инжекцион Ланди Ренцо. Такъв беше и на предната ми кола (тя беше друга марка), но и при двете не съм ходил нито веднъж в сервиза след монтажа...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 10 Юни 2014, 10:59

Dj Ivo написа:Е32 730 V8 и Е38 740, и двете са със Zavoli газов инцекцион и съм мега доволен, и откъм разход и откъм вървене. И двете газови са еднакви, и са с по един изпарител хранещ спокойно до 350 магарета, проблеми не съм имал :bchug:

Къде са монтирани и цени ако може :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 10 Юни 2014, 13:45

chernobila написа:
Dj Ivo написа:Е32 730 V8 и Е38 740, и двете са със Zavoli газов инцекцион и съм мега доволен, и откъм разход и откъм вървене. И двете газови са еднакви, и са с по един изпарител хранещ спокойно до 350 магарета, проблеми не съм имал :bchug:

Да не стане като даунгрейда , 6 месеца да я монтираш че историята помни и такива случаи , на ден по 2 кабела.. :mhihi:
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 10 Юни 2014, 16:16

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:
chernobila написа:

Да не стане като даунгрейда , 6 месеца да я монтираш че историята помни и такива случаи , на ден по 2 кабела.. :mhihi:

"Даунгрейда" беше готов за 2 дни :winky: А кабелите се връзваха при Явор - Мирафиори . Ако някой може да ги върже за 1 ден :kuku: Много разбирачи много нещо в този форум :OT:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 10 Юни 2014, 16:51

chernobila написа:
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:
chernobila написа:

"Даунгрейда" беше готов за 2 дни :winky: А кабелите се връзваха при Явор - Мирафиори . Ако някой може да ги върже за 1 ден :kuku: Много разбирачи много нещо в този форум :OT:

Абе разбирачи има много , ама четат, траят и се подсмихват под мустак :winky: .

Много познавам дето за 2 дена правят всичко, чел съм я темата от в12 към в8 така че няма нужда да ми обясняваш :) , колко да са кабели 40 50 парчета :) :mhihi:
и на газовата са там някъде 2 3 дена си готов.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Следваща

Назад към Е38