Скъсан амортисьор?!?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Yojimbo
- кандидат ентусиаст
-
Скъсан амортисьор?!?!
Първо малко предистория:
Преди около месец-два се появи леко поскърцване и потракване в задната част на колата, което отдадох на кората на задното стъкло.
От седмица вече се чува дразнещо, постоянно, силно тракане. След издирване се уточни и мястото - около задния десен амортисьор горе в бумбето. Самоопределих си диагноза - разбит тампон.
Днес отидох до един познат със сервиз да се разберем за ремонтчето кога да му оставя колата. Човека клекна, мушна ръце над гумата, понадигна/разклати/ леко и каза "Охооо скъсан амортисьор"
Та питам ви някой друг да е късал?!
Нещо не ми се вярва това да е причината. Колата си върви нормално - не се е променила устойчивоста или возията. Като се прибрах понадигнах с крика, хванах и ОПИТАХ да размърдам стержена на амортисьора - не помръва изобщо!!!! Е как тогава ще е скъсан?
А сега кажете.....моля!
Преди около месец-два се появи леко поскърцване и потракване в задната част на колата, което отдадох на кората на задното стъкло.
От седмица вече се чува дразнещо, постоянно, силно тракане. След издирване се уточни и мястото - около задния десен амортисьор горе в бумбето. Самоопределих си диагноза - разбит тампон.
Днес отидох до един познат със сервиз да се разберем за ремонтчето кога да му оставя колата. Човека клекна, мушна ръце над гумата, понадигна/разклати/ леко и каза "Охооо скъсан амортисьор"

Та питам ви някой друг да е късал?!

А сега кажете.....моля!
Колкото повече, толкова повече.
- maggkrabar
- кандидат ентусиаст
-
аз точно днес имах такъв случай с една сиера - смених и предния мост че го беше смазал в една дупка. после всичко отдолу бетон, смазах тампоните, и пак като караш има едно чукане и скръцване отпред отдясно. дигна я на крика и я пусна рязко - пак скръцне. подкарам я по пътя и почвам мощно да въртя воланът наляво-надясно да натоваря яко предното окачване - отдясно се чува едно глухо хлътване, все едно има луфт в амортисьора. с ръка не можех да го мръдна
когато разглобих макферсона, се оказа, че най-долната чашка, която е под лагера, не се закрепва на амортисьора, а се е получил луфт, дупката се изяла и лагерът се притиска само от натискът на пружината - от това идваше цялата работа. но с ръка не се мърда, а само при по-голямо натовеарване - чашката е била износена и явно при ударът(като си е смазал моста) просто леко е хлътнала в амортисьора и е потърквала по него.
при теб не знам как е закрепването отзад, но ако е с тампон и чашка - може да е нещо от там, а не амортисьора
когато разглобих макферсона, се оказа, че най-долната чашка, която е под лагера, не се закрепва на амортисьора, а се е получил луфт, дупката се изяла и лагерът се притиска само от натискът на пружината - от това идваше цялата работа. но с ръка не се мърда, а само при по-голямо натовеарване - чашката е била износена и явно при ударът(като си е смазал моста) просто леко е хлътнала в амортисьора и е потърквала по него.
при теб не знам как е закрепването отзад, но ако е с тампон и чашка - може да е нещо от там, а не амортисьора

- FALKONETTI
- Потребител
-
както описваш нещата ми прилича на един мой проблем от преди месец...нещо започна да ми чука от лявата страна малко над задното колело - помислих че нещо се търкаля из багажника и то лопа- изпразних го...но лопането си остана. Отидох на сервиз - 3 пъти ми качваха колата на подемника и я гледаха, после я караха и пак я качваха...накрая видяха какъв е проблема - тампон . Вижда се само когато колата е вдигната и колелата висят свободно, ремонта ми коства около 400лв. с труда и подмяната на 2 комплекта тампони - леви и десни. и при мен нямаше промяна във возията, само изнервящо лопане на железо в железо...
- Yojimbo
- кандидат ентусиаст
-
FALKONETTI става въпрос за тампоните на амортисьора горе в багажника нали?
А между другото, някой амо знае да каже какво трябва да направиш, че да скъсаш амортисьор, че ми стана интересно!!!!
А между другото, някой амо знае да каже какво трябва да направиш, че да скъсаш амортисьор, че ми стана интересно!!!!
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
значи при мен се беше скъсало самото бомбе на подкалника кадето се държи тампона на амортесиора . просто маистора подложи шаиба с дебелина 3-4 мм със същоият диаметър завария и всичко е ок
- Yojimbo
- кандидат ентусиаст
-
Оказва се, че и при мен бумбето се е закъсало от единия край. Като причината май са амортисьорите, струват ми се доста "твърди". В сравнение с Audi А4 на един колега моята машина е почти като каруца отзаде. При вас как е?
В тази връзка - някой да има наблюдения в/у амортисьори GABRIEL. Някакви мнения?
В тази връзка - някой да има наблюдения в/у амортисьори GABRIEL. Някакви мнения?
- flober
- младши ентусиаст
-
- FALKONETTI
- Потребител
-
При мен ей тва беше фтасало ако не се лъжа...тампон ли е втулка ли е.. не съм много чат...пл'с още две такива, само дето не мога да се ориентаирам на картинката кои бяха
http://bmwpower-bg.net/forums/album_pic.php?pic_id=4861
пп. не знам тая картинка ще излезе ли, имам я в галерията
http://bmwpower-bg.net/forums/album_pic.php?pic_id=4861
пп. не знам тая картинка ще излезе ли, имам я в галерията
- flober
- младши ентусиаст
-
това на картинката е единстевната част която се скапва на бмв по задното окачване гадно тампонче но пък за сметка на това не е скъпо
9 мнения
• Страница 1 от 1