Нивото на антифриза се покачи
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- dragmaster
- Потребител
-
Нивото на антифриза се покачи
Здравейти колеги
Днес забелязах , че на таблото стелката за температурата е малко под средата около 80 градуса и не се покачва . Попринцип след като загрее стрелката ми е винаги на средата . Забелязах също , че и нивото на антифриза ми се е покачило доста . От какво може да е това ? Антифриза не е сменян от както съм купил колата .Карал съм я около 3000 километра (316I 97г) . Да не би да е за смяна ? Също усетих , че колата стана по-мудна . На 5-та при 2000 оборота се движа с 80 

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Re: Нивото на антифриза се покачи
иди на майстор
- Slobmonster
- Потребител
-
- Кара: 318is, м42
Re: Нивото на антифриза се покачи
Ако си любопитен преди да отпрашиш за майстора пробвай да си провериш антифриза като качества. С една спринцовка присипваш в едно шишенце малка част от него, слагаш го в камерата и ако е читав няма да замръзне. Дори и да не е читав обаче не означава, че това е причината колата да не ти загравя - често пъти термостата е проблемния.
Нивото на антифриза в преливника го следиш само на студен двигател. Ако си погледнал 1 път на студен при покой и 1 път след пробег на топъл двигател ще видиш разлика.
В общия случай колата ти може да не е станала мудна, а по-скоро да си й свикнал.
Нивото на антифриза в преливника го следиш само на студен двигател. Ако си погледнал 1 път на студен при покой и 1 път след пробег на топъл двигател ще видиш разлика.
В общия случай колата ти може да не е станала мудна, а по-скоро да си й свикнал.

3 мнения
• Страница 1 от 1