Събира ми вода под резервната гума

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Събира ми вода под резервната гума

Мнение от doomy525 » 05 Юни 2014, 20:02

Здравейте колеги,
днеска останах неприятно изненадан от това, като надигнах кората над резервната гума и видях, че отдолу е събрало 1 пръст вода..Колата е седан, но се чудя от къде може да е станало това? Няма кърпенки, няма нищо..на какво може да се дължи?

:bchug:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Re: Събира ми вода под резервната гума

Мнение от BT9028BA » 05 Юни 2014, 20:16

doomy525 написа:Здравейте колеги,
днеска останах неприятно изненадан от това, като надигнах кората над резервната гума и видях, че отдолу е събрало 1 пръст вода..Колата е седан, но се чудя от къде може да е станало това? Няма кърпенки, няма нищо..на какво може да се дължи?

:bchug:

Най често от стоповете тече в багажника

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 05 Юни 2014, 21:09

Сменял съм стоповете с такива от фейслифта, но не съм слагал силикон покрай тях..да взема ли един и да уплътня както трябва около тях? Притеснявам се най-вече от това, че ако някое реле изгори няма да може да ги сваля..

Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 05 Юни 2014, 21:15

BT9028BA написа:Най често от стоповете тече в багажника

:yes:
Аз съм виждал 39-ка седан дето около стоповете беше яко омазано със силиконец
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 05 Юни 2014, 21:28

Ако ще е силикон да е акрилен че да може да се маха стопа ако се наложи.
Някой знае ли как се казва материала с който са залепени корите (сивите, звукоизолиращи) на вратите? Този материал е идеален и за стоповете.

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 05 Юни 2014, 21:58

И аз го търся тоя материал, който е около вратите (по друг повод), но никой не може да ми каже какво е..някво лепило е по скоро..
Утре ще минавам преглед и без това, както и разни консумативи ще сменям и ще взема един "акрилен" да запълня мястото, от което евентуално може да минава водата.
Благодаря за мнениеята :bchug:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 05 Юни 2014, 22:26

gentata написа:... Някой знае ли как се казва материала с който са залепени корите (сивите, звукоизолиращи) на вратите? ...

83190429522 УПЛЪТНИТЕЛ TEROSTAT 2460 1M (бутилшнур)

Продава се на линеен метър

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 06 Юни 2014, 23:30

tsb_bg написа:
gentata написа:... Някой знае ли как се казва материала с който са залепени корите (сивите, звукоизолиращи) на вратите? ...

83190429522 УПЛЪТНИТЕЛ TEROSTAT 2460 1M (бутилшнур)
Продава се на линеен метър

Мерси колега :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 07 Юни 2014, 16:26

това от къде може да се купи ? само дару ли ?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 08 Юни 2014, 15:13

Добре, колкото и да ги гледам тея стопове просто НЯМА как да влиза вода там, където има :dunno: Отзад стоповете са сухи, няма следи и по корите в багажника да е минавало вода - общо взето всичко е сухо. :help: Ясно е, че няма как да влезе от другаде, но как при положение, че няма абсолютно никакви следи от вода? :conf: Ако приемем факта, че след автомивка се събира вода в багажника отгоре в улея, при тръгване тя се изсипва и заобикаля и изтича покрай/под пластмасата на стопа? :dunno: :lol:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 08 Юни 2014, 16:08

doomy525 написа:Добре, колкото и да ги гледам тея стопове просто НЯМА как да влиза вода там, където има :dunno: Отзад стоповете са сухи, няма следи и по корите в багажника да е минавало вода - общо взето всичко е сухо. :help: Ясно е, че няма как да влезе от другаде, но как при положение, че няма абсолютно никакви следи от вода? :conf: Ако приемем факта, че след автомивка се събира вода в багажника отгоре в улея, при тръгване тя се изсипва и заобикаля и изтича покрай/под пластмасата на стопа? :dunno: :lol:

Облей хубаво багажника с вода и след това провери къде е мокро. И аз имах вода в багажника, и колкото да опипвам отзад стоповете си бяха сухи, докато не я облях стабилно с вода и веднага потече единия стоп

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 09 Юни 2014, 14:56

doomy525 написа:Добре, колкото и да ги гледам тея стопове просто НЯМА как да влиза вода там, където има :dunno: Отзад стоповете са сухи, няма следи и по корите в багажника да е минавало вода - общо взето всичко е сухо. :help: Ясно е, че няма как да влезе от другаде, но как при положение, че няма абсолютно никакви следи от вода? :conf: Ако приемем факта, че след автомивка се събира вода в багажника отгоре в улея, при тръгване тя се изсипва и заобикаля и изтича покрай/под пластмасата на стопа? :dunno: :lol:

колега разгледаи от страна на акумулатора нагоре в ъгълчето на отвора за багажника.. после нагоре към стъклото и дори си махни лаистната за ски багажника и виж там как е където се съединиява тавана с купето на ръба на стъклото.. то е под гуменото уплътнение и някои Е39 протичат така.. минах през този проблем.. водата идва от горе и си се стича и ням акак да се сетиш че е от високо..
махаш колонката с плафона и гледаш докато някои облива колата..

друго е че като мият на мивките понякога набиват много силна стуя под подкалника и бронята и пълнят хрилете и водата влиза в багажника..
при мен се случи на едно място и ми намокри навигационния отсег.. после си направих един дренаж с една трабичка та случаино ако влиза вода да я изкара.. то си го има фабрично.. само беше залепен с едно тиксо отдолу..
Изображение

Назад към E39