7 бутонен OBC Блокирва

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

7 бутонен OBC Блокирва

Мнение от PIPERKOV » 04 Юни 2014, 20:15

Напоследък борд компютъра ми блокирва,или остава да свети след като извадя ключа,или остава да свети като негатив.Забелязах 4е това блокирване се получава когато включа фаровете.Фаровете са ксенонови имам ги на колата от 3 години ,но досега такова блокирване никога не е имало,точно с пускането им бордовия компютър премигва и блокирва.Някакви идеи дали наистина е от това или от какво се получава,някой е имал подобен проблем да сподели решение.Преди да почне да блокирва от време на време се ресетваше часовника,а сега блокирва целия комп и трябва да му извадя бушона за да се оправи до следващото блокирване.

старши ентусиаст
Аватар

Re: 7 бутонен OBC Блокирва

Мнение от BAYRON » 04 Юни 2014, 21:22

Най вероятно нещо правено и взимане ток от захранването на компа
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 04 Юни 2014, 21:29

Махни ксенона. Това е опита от 3 е36-ци.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is на Гняс

Мнение от sims » 05 Юни 2014, 0:10

PIPERKOV написа:Напоследък борд компютъра ми блокирва,или остава да свети след като извадя ключа,или остава да свети като негатив.Забелязах 4е това блокирване се получава когато включа фаровете.Фаровете са ксенонови имам ги на колата от 3 години ,но досега такова блокирване никога не е имало,точно с пускането им бордовия компютър премигва и блокирва.Някакви идеи дали наистина е от това или от какво се получава,някой е имал подобен проблем да сподели решение.Преди да почне да блокирва от време на време се ресетваше часовника,а сега блокирва целия комп и трябва да му извадя бушона за да се оправи до следващото блокирване.

...същото беше и при мен :mhihi: щом сложих ксенон и малкия борд почна да откача,но като сложих баластите да се допират на метала на купето всичко се оправи и вече 2г. нямам проблеми с това,успех :driving:

ентусиаст
Аватар

Мнение от PIPERKOV » 06 Юни 2014, 12:28

Ксенона го имам от 3 години и баластите за закачени към купето и здраво стегнати с гайки.Досега не е имало такъв проблем.Ще огледам дали някоя от гайките им да не се е разхлабила

ентусиаст
Аватар

Мнение от PIPERKOV » 22 Юни 2014, 11:32

Направих го хубаво всичко да си опира на масата на купето но пак откача когато си поиска.........

Назад към E36