ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Колеги искам да сменя окачването и по скоро да получа този ефект
. Въпроса ми е мога ли да го получа с не регулируемо окачване 60/40 или 35/40. Колата е 4 цил.Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Не.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Manuel написа:ogata написа:Не.
Може ли да обясниш защо?
Щото за коли до 200 коня, квито са е36ците до 2.8 включително само с малко упражнения можеш да постигнеш ефекта на launcha.
Чист старт без превъртания на гуми.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
ogata написа:Manuel написа:ogata написа:Не.
Може ли да обясниш защо?
Щото за коли до 200 коня, квито са е36ците до 2.8 включително само с малко упражнения можеш да постигнеш ефекта на launcha.
Чист старт без превъртания на гуми.
Мерси колега

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Някой може ли да ми обясни защо 5 предавка на тдс-а е директна -> съотношението е 1, докато всички останали производители слагат на дизеловите си двигатели директната предавка още на 4 скорост, а на 5 поставят свръх директна -> 0.8?
Също така някой дали се е занимавал да поставя 6 степенна скоростна кутия от дизелова е46 на дизелова е36-ца?
Също така някой дали се е занимавал да поставя 6 степенна скоростна кутия от дизелова е46 на дизелова е36-ца?
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
raptorxbg написа:Някой може ли да ми обясни защо 5 предавка на тдс-а е директна -> съотношението е 1, докато всички останали производители слагат на дизеловите си двигатели директната предавка още на 4 скорост, а на 5 поставят свръх директна -> 0.8?
Общо взето "недиректната" предавка се компенсира с число на диференциала, така че когато сметката е вярна, няма значение кое какво е.
Аз съм с 6-степенна дизелова кутия от 90-ка на е36-ца. Филм има с кардана, магарето на кутията и тампоните, лостовия механизъм и вилката, дето го държи. Съединителя също.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
raptorxbg написа:Някой може ли да ми обясни защо 5 предавка на тдс-а е директна -> съотношението е 1, докато всички останали производители слагат на дизеловите си двигатели директната предавка още на 4 скорост, а на 5 поставят свръх директна -> 0.8?
Явно са преценили, че двигателя е маломощен за overdrive

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
маломощен едва ли дори М54б30 е с 5-директна чак фейслифта е с 6-та индиректна !
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
На пета директна има по-малки загуби в кутията, отколкото на повишаваща, затова всички е36, е34 след 92ра са с такава кутия и съответния диф за нея.
- velin33
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 M40+2B18
- Мечтае да кара: е30 ///
katra_fm написа:дали може да се боядиса арматурното табло? че намерих едно за без пари... но бежаво. то че може може, ама дали ще държи?
Такива като теб трябва да ги гонят от форума .. като искаш да минеш тънко си купуваш с опел.. тука тънко НЯМА! И да искаш накрая разбираш че НЯМА!

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Това е част от "спортното" в БМВ - пърформънс пред икономия

Never mistake motion for action...
Колеги на скоро бях видял една обява, колега продаваше двигател 318 ис след основен ремонт към 1000 лв и нещо. Въпроса ми е някой мяркал ли е обявата, че цял ден я търся и не успявам да я намеря? 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
BABHOMED написа:маломощен едва ли дори М54б30 е с 5-директна чак фейслифта е с 6-та индиректна !
Така е, просто се пошегувах с колегата.
- velin33
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 M40+2B18
- Мечтае да кара: е30 ///
Manuel написа:Колеги на скоро бях видял една обява, колега продаваше двигател 318 ис след основен ремонт към 1000 лв и нещо. Въпроса ми е някой мяркал ли е обявата, че цял ден я търся и не успявам да я намеря?
viewtopic.php?f=134&t=368215&p=3901176#p3901176 ако за това питаш ?