ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
И шпилки ше трябват 

Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
колеги, как се сваля кората под волана, че нещо се е разскърцал съединителя ?
нещо не намирам третото винтче, иначе двете под волана ги свалих..отстрани откъм вратата нищо не се вижда, а е захванато доста стабилно

нещо не намирам третото винтче, иначе двете под волана ги свалих..отстрани откъм вратата нищо не се вижда, а е захванато доста стабилно

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Denmark написа:колеги, как се сваля кората под волана, че нещо се е разскърцал съединителя ?![]()
Имаш винт от ляво и дясно на волана.
Имаш 3ти винт долу до средната конзола - трябва да се наведеш за да го видиш или да го напипаш.
От към вратата има щипки. След като развиеш винтовете дърпаш кората назад към седалката и настрани към вратата и излиза

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
ogata написа:Denmark написа:колеги, как се сваля кората под волана, че нещо се е разскърцал съединителя ?![]()
Имаш винт от ляво и дясно на волана.
Имаш 3ти винт долу до средната конзола - трябва да се наведеш за да го видиш или да го напипаш.
От към вратата има щипки. След като развиеш винтовете дърпаш кората назад към седалката и настрани към вратата и излиза
Благодаря за бързия отговор, колега

Готово

п.с. беше третото винтче отдолу

- adeto
- Потребител
-
- Кара: bmw e36 tds
здравейте,преди няколко дни взех е36 1,8 тдс майстора я прегледа вс е ок с изключение на едно амортисьорче на външен ремък на повдигач така ми го обясни.трябва да се смени,че от него трака повече,ако някой може да ми каже къде да го намеря мерси
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
adeto написа:здравейте,преди няколко дни взех е36 1,8 тдс майстора я прегледа вс е ок с изключение на едно амортисьорче на външен ремък на повдигач така ми го обясни.трябва да се смени,че от него трака повече,ако някой може да ми каже къде да го намеря мерси
Доколкото разбрах говориш за обтяжното амортесьорче на пистовия ремък. Можеш да го купиш от всеки магазин за авточасти, цената му е около 80лв. Ето примерна снимка от нета http://media.mister-auto.com/snr/obtyaz ... 0-31-1.jpg
За да се смени ще трябва да се свали и виското и ще е хубаво да си погледнеш и трите ролки в какво състояние са + двата ремъка, цената на ролките е 30-60лв./бр в зависимост от качеството а на ремъците (те са 2) около 10-15-20лв/бр.
- Slobmonster
- Потребител
-
- Кара: 318is, м42
Здравейте колеги!
Питанията са ми две:
1) "провери дали бутона за халогените (предните) затваря верига" Как се проверява дали бутона за халогените затваря веригата?
2) При всяко натискане на педала на газта се чува движение на въздух, свистене (все едно някой духа в гърло на бутилка), което много ме притеснява. От какво може да е? (моля не го слагайте в темата с бисерите)
Питанията са ми две:
1) "провери дали бутона за халогените (предните) затваря верига" Как се проверява дали бутона за халогените затваря веригата?
2) При всяко натискане на педала на газта се чува движение на въздух, свистене (все едно някой духа в гърло на бутилка), което много ме притеснява. От какво може да е? (моля не го слагайте в темата с бисерите)

- adeto
- Потребител
-
- Кара: bmw e36 tds
raptorxbg написа:adeto написа:здравейте,преди няколко дни взех е36 1,8 тдс майстора я прегледа вс е ок с изключение на едно амортисьорче на външен ремък на повдигач така ми го обясни.трябва да се смени,че от него трака повече,ако някой може да ми каже къде да го намеря мерси
Доколкото разбрах говориш за обтяжното амортесьорче на пистовия ремък. Можеш да го купиш от всеки магазин за авточасти, цената му е около 80лв. Ето примерна снимка от нета http://media.mister-auto.com/snr/obtyaz ... 0-31-1.jpg
За да се смени ще трябва да се свали и виското и ще е хубаво да си погледнеш и трите ролки в какво състояние са + двата ремъка, цената на ролките е 30-60лв./бр в зависимост от качеството а на ремъците (те са 2) около 10-15-20лв/бр.
мерси много ще ги видим
- hotride
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d sedan '04
- Мечтае да кара: e46 CSL
Приятел продаде 318is za 6 бона преди 3-4 месеца 

- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
дали може да се боядиса арматурното табло? че намерих едно за без пари... но бежаво. то че може може, ама дали ще държи?
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
Всичко може, в магазините за автобоя продават и боя за табла, та да може всички джамбази да продават "запазени" коли.
- xaxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
- Детайли за колата: facelift
Лесно ли се сменят подгревни свщи? В смисъл в домашни условия без специални инструменти ще се получи ли или има някакви чалъми?
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
За е36 или за е46 питаш?
При тдс-а в е36 първо трябва да смъкнеш всмукателния колектор, след това с ключ 8 да откачиш кабелите и накрая за самите свещи ти трябва дълбок камък 12 или 13 (не помня) и внимаваш да не скъсаш някоя.
При дизелите в е46 не знам как е.
При тдс-а в е36 първо трябва да смъкнеш всмукателния колектор, след това с ключ 8 да откачиш кабелите и накрая за самите свещи ти трябва дълбок камък 12 или 13 (не помня) и внимаваш да не скъсаш някоя.
При дизелите в е46 не знам как е.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Някой да знае колко е външния диаметър на дебитомера на е36 328 от страната към филтъра?
Колеги някой може ли да ми каже дали има смисъл на 318ис-ка да се сложи лънч контрол и колко струва той ориентировъчно?