Питане за амортисьори

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Re: Питане за амортисьори

Мнение от anzak » 01 Юни 2014, 8:10

xapubg написа:
speedtool написа:Аз мога да кажа как изглежда само задните,ако са сменени-в моя случай по същия начин и се държеше адекватно доскоро,но просто и предните заминаха сега и те ще бъдат сменени с нормални и да наистина не е резонно да се дават около 1300 лева на парче за тази кола-поддържал съм я зверски до преди 2-3 години само Дару ама сега картинката е друга,а колата остарява и няма особен смисъл.И да вметна има 740 без ЕДЦ и пак е 740ка да не е различен този клас от тази,която с ЕДЦ :mhihi: .

Аз пак да не ме нахрани анзак, ама всичи 740 са сфабричен ксенон, което значи и нивомат поне на задиня мост - да не светиш на хората в очите, нали
т.е. EDc няма отношение към Self Level, двете ситеми са независими една от друга и нямат отношение към вида на анортисиьорите !

Нито всички Е38 740 са с фабричен ксенон а пък нивомата ти обясних какво значи ... и не че да те храня ама прочети малко литература и после действай и не бъркай датчиците на ксенона на преден и заден мост с нивомат ЕДЦ служи само и единствено да промени твърдоста на амортесьора има вариант ЕДЦ без нивомат
Барай шишарката Минкеее ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: Individual Executive 728ILA

Мнение от kilikandzer-power » 02 Юни 2014, 19:29

За съжаление Е36-чкаджиите полазиха вече и Е38. Унищожиха Е46 и Е39 сега е ред и на седмиците. Действайте и в по горните номера на Е-тата - 90....., 60, 65 и така до F-ките.

Успех и здраве си ги карайте (унищожавайте)!
Изображение
На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 02 Юни 2014, 20:17

Придържайте се към темата...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 02 Юни 2014, 20:32

xapubg написа:@DLVasilev:
Каза го преди мене просто :)
@anzak:
Айде ако обичаш да не преценяваш точно ТИ колко съм ОБРАЗОВАН АЗ!
Казах го(написах) така защото колегата "saigon" не изглежда да е много в час и да не го объркам повече ...
Основното което висококомпетентното ти мнение добави е, че двте системи (EDC, Leveling system) са независими една от друга и няма значение какви са амортисиьорите.
Което всъщност и аз целях да кажа, не с толкова компетентни термини ...
http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=GF81&mospid=47517&btnr=33_0454&hg=33&fg=50
Та на тази схема N1, на мен ми прилича на цилиндър, ти може и трапец да го наречеш, нали си ОБРАЗОВАН ....
Позволи ми да имам 2 коли с такава система (и една преди тях), та знам как работи и какво представлява, ако си ме разбрал грешно ИЗВИНЯВАМ се, но не ми лепи квалификации, моля!
@saigon:
Сменяй смело колега, само че и 4-те амортисиора, само от 2 никой не може май да ти каже какво ще се получи ...
Аз лично сложих Билщайн Б4, по-мекички са и съответно колата вози като лодка и е малко по-нестабилна по неравности, ама пък си дойде на возията ;)
Има един кит за тия на Билщайн Б12 мисля че беше, той е Б6 "Heavy Duty" и спортни пружини, по спомен, но не се намира в Родината, а и сваля колата с 2-3 санта надолу, което значи повече гърбици за "остъргване" ...
Успех ти желая с избора и много щастливи момент с "камиончето" :)

П.С.
@kilikandzer-power:
Колко струват 4 НОВИ амортисьора с EDC и колко струва в момента едно Е38, баровче ?
П.П.С.
Може да не ми отговаяш ...

Такаааа ... сега този пост съм го пропуснал някъде ... да видим от къде да започна .. айде отзад напред като ти гледам датата на която си си сбъднал мечтата в аватара ми се струва че малко си позакъснял само за инфо ти давам 2009-а ми беше първата седмица с екстри които твоята няма и на половина DH84583 провери този ВИН с какви екстри излиза от завода и ако ти стига хартията от принтера разпечатай и чети ... бая време ще ти трябва и се сещай като ми се пръцкаш ,че две седмици имаш и само за инфо ти поствам и цената 17 000 лв цена която в момента двоите двете не правят .По нататък щом толкова смело искачаш с графиките въпросния номер 1 е сферата на нивомата така наречения акумулатор за налягане и единствения начин да си го виждал на твоята е да свалиш задните под калници ... или да нямаш такива та .... смятай какъв лаик си щом обързваш хидравлична система със ксенон които са две коренно различни системи и като предназначение и като изпълнение и са съвсем отделни екстри които всеки си поръчва както го кефи като си купува кола от магазина .Прав е колегата kilikandzer_power в последния си пост за съжаление ... и само в заключение искам да те попитам ти знаеш ли как изглежда амортесьора да не викаш на него цилиндър .... че другото си е с почти кръгла форма (ако беше го виждал на живо щеше да знаеш де) :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: миньол

Мнение от speedtool » 02 Юни 2014, 21:17

kilikandzer-power написа:За съжаление Е36-чкаджиите полазиха вече и Е38. Унищожиха Е46 и Е39 сега е ред и на седмиците. Действайте и в по горните номера на Е-тата - 90....., 60, 65 и така до F-ките.

Успех и здраве си ги карайте (унищожавайте)!

Извинявам се за отклонението от темата!Колега към кой е насочен поста ти е трудно да се разбере,но предполагам и аз влизам в това число на Е36цаджиите.Държа само да вметна,че карам 38ца 740 10 или 11(не помня вече точно)години САМО НА БЕНЗИН,730 2 години САМО НА БЕНЗИН,728 6 месеца на жена ми САМО НА БЕНЗИН та мисълта ми е сети се какъв мерак ми е бил да са оригинални и да ги имам паралелно и трите до миналата година.Не знам къде видя 36цаджииско в мен ама гаранция ти давам не си хвърлил повече пари по колата си от мен щото само тоя гроб 740ката от миналия март до сега ми е 7200(и това не са приказки за около 6000 вероятно имам фактури) и още не съм сменил предното ЕДЦ.

Не написах това с цел да се заям с теб ами защото е криво да се счупваш да правиш колите си оригинално и да трошиш нерви и както знаеш адски много пари и накрая точно един,който би трябвало да оценява такива неща изведнъж без никаква идея да изръси това,което написа ти.

П.П. Приятелю аз коли като Е36 и Е46 не карам и не харесвам.Само АВТОМОБИЛИ като Е34(7бр. до сега),Е39(2бр. до сега),Е38(4бр. до сега)-ако искаш и снимков "матрял" с лична карта и фактури за ремоните :mhihi:

И да не се объркаш,че с някой от постовете защитавам колегата по-горе с простотиите с "КСЕНОВОМАТА" :).Просто пича не е запознат и е трябвало първо да пита ама чак така да налитате...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 02 Юни 2014, 22:33

:OT: Защо все се намира някой да каже на някой друг,колко е "тъп","беден" и т.н.Помогнете с информация на колегат пък той да си реши какво да направи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 03 Юни 2014, 8:51

Шекспирова трагедия е тука :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: миньол

Мнение от speedtool » 03 Юни 2014, 17:39

mpp82 написа::OT: Защо все се намира някой да каже на някой друг,колко е "тъп","беден" и т.н.Помогнете с информация на колегат пък той да си реши какво да направи.

Ми още в първите постове на темата съм дал съвет на колегата ама все философи по тия форуми.И пак по същество:Колега смени си само задните с ОБИКНОВЕННИ,ако само те са дали фира-ПРОБЛЕМЪТ Е НИКАКЪВ поне при моя автомобил относно височината и компютъра,а и изглежда нормално.Ако си колекционер и не я караш по нашите пътища,седи само в гараж сложи ОРИГИНАЛНИ с ЕДЦ!!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530xD '06
Мечтае да кара: Вече не мечтае.
Детайли за колата: Е60 530xD '06

Мнение от xapubg » 10 Юни 2014, 20:01

anzak написа:
@anzak:
Казах го(написах) така защото колегата "saigon" не изглежда да е много в час и да не го объркам повече ...
Основното което висококомпетентното ти мнение добави е, че двте системи (EDC, Leveling system) са независими една от друга и няма значение какви са амортисиьорите.
http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=GF81&mospid=47517&btnr=33_0454&hg=33&fg=50
Та на тази схема N1, на мен ми прилича на цилиндър, ти може и трапец да го наречеш, нали си ОБРАЗОВАН ....
Позволи ми да имам 2 коли с такава система (и една преди тях), та знам как работи и какво представлява, ако си ме разбрал грешно ИЗВИНЯВАМ се, но не ми лепи квалификации, моля!
@saigon:
Сменяй смело колега, само че и 4-те амортисиора, само от 2 никой не може май да ти каже какво ще се получи ...
Аз лично сложих Билщайн Б4, по-мекички са и съответно колата вози като лодка и е малко по-нестабилна по неравности, ама пък си дойде на возията ;)
Има един кит за тия на Билщайн Б12 мисля че беше, той е Б6 "Heavy Duty" и спортни пружини, по спомен, но не се намира в Родината, а и сваля колата с 2-3 санта надолу, което значи повече гърбици за "остъргване" ...

П.С.
@kilikandzer-power:
Колко струват 4 НОВИ амортисьора с EDC и колко струва в момента едно Е38, баровче ?
П.П.С.

Такаааа ... сега този пост съм го пропуснал някъде ... да видим от къде да започна .. айде отзад напред като ти гледам датата на която си си сбъднал мечтата в аватара ми се струва че малко си позакъснял само за инфо ти давам 2009-а ми беше първата седмица с екстри които твоята няма и на половина DH84583 провери този ВИН с какви екстри излиза от завода и ако ти стига хартията от принтера разпечатай и чети ... бая време ще ти трябва и се сещай като ми се пръцкаш ,че две седмици имаш и само за инфо ти поствам и цената 17 000 лв цена която в момента двоите двете не правят .По нататък щом толкова смело искачаш с графиките въпросния номер 1 е сферата на нивомата така наречения акумулатор за налягане и единствения начин да си го виждал на твоята е да свалиш задните под калници ... или да нямаш такива та .... смятай какъв лаик си щом обързваш хидравлична система със ксенон които са две коренно различни системи и като предназначение и като изпълнение и са съвсем отделни екстри които всеки си поръчва както го кефи като си купува кола от магазина .Прав е колегата kilikandzer_power в последния си пост за съжаление ... и само в заключение искам да те попитам ти знаеш ли как изглежда амортесьора да не викаш на него цилиндър .... че другото си е с почти кръгла форма (ако беше го виждал на живо щеше да знаеш де) :mhihi:

"Начи глей ся":
Ако ще си мерим п&^%$ите, не е тая темата!
кой кога си е сбъднал мечтата, пак не е по темата!
За връзката на нивомата с ксенона - ми един от начините да не свети в очите на хората е ...
Колко съм компетентен не е твоя работа да преценяваш, нито имам желание да ти се доказвам !
Аз си знам какво знам.
П.С.
Не съм автосервиз (ако си го е помислил някой),
сис админ съм и работата ми е много далече от коли и механика (което не значи че не съм ги учил)!
П.П.С.
Продължавай с техническите термини да объркваш хората и да си показваш "компетенцията" - мноо си добър - Евала!
Ако държиш ще ти го снимам из пд колата въпросния нивомат ...
И все пак темата беше влияе ли се нивомата от "активните" амортисьори и всички казахме че не ....
Кой по какъв начин се е изразил не е важно в случая, поне така си мисля.
Но ако държите да продължаваме да $^&$^$ темата на колегата - дерзайте ...
П.П.П.С.
Мерси за инфото за кантарите, тамън се чудех тия па пласмаси за кво са :P
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 11 Юни 2014, 19:27

xapubg написа:
anzak написа:
@anzak:
@saigon:

П.С.
@kilikandzer-power:
П.П.С.

"Начи глей ся":
Ако ще си мерим п&^%$ите, не е тая темата!
кой кога си е сбъднал мечтата, пак не е по темата!
За връзката на нивомата с ксенона - ми един от начините да не свети в очите на хората е ...
Колко съм компетентен не е твоя работа да преценяваш, нито имам желание да ти се доказвам !
Аз си знам какво знам.
П.С.
Не съм автосервиз (ако си го е помислил някой),
сис админ съм и работата ми е много далече от коли и механика (което не значи че не съм ги учил)!
П.П.С.
Продължавай с техническите термини да объркваш хората и да си показваш "компетенцията" - мноо си добър - Евала!
Ако държиш ще ти го снимам из пд колата въпросния нивомат ...
И все пак темата беше влияе ли се нивомата от "активните" амортисьори и всички казахме че не ....
Кой по какъв начин се е изразил не е важно в случая, поне така си мисля.
Но ако държите да продължаваме да $^&$^$ темата на колегата - дерзайте ...
П.П.П.С.
Мерси за инфото за кантарите, тамън се чудех тия па пласмаси за кво са :P

Без коментар !!!!!!!!!!!!! особено към частта за връзката на нивомата с ксенона и заслепяването на хората :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 23 Юни 2014, 21:56

:OT: Як спор сте си заформили...Аз гледам за Е39 как стои въпросът, понеже ми е по-удобно - та при Е39 според Realoem, когато колата е оборудвана с нивомат, сензорът за ниво /кантарът/ на същия дава инфо на ксенона за нивото на задния мост, вследствие на което се коригират и фаровете: http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=33&fg=50
То и логически погледнато, няма смисъл от монтирането на сензор за ниво на нивомата и сензор за ниво на ксенона - нали всичко минава през мозъка на колата, може да мине и с един сензор-ниво.

Поздрави на всички и не се карайте! :yes:

Предишна

Назад към Е38