Букси под седалката? - РЕШЕН

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М43

Букси под седалката? - РЕШЕН

Мнение от no.breaks » 02 Юни 2014, 12:24

buksa 1.1.jpg

Здравейте колеги прегледах подобните теми и имам едно питане. Имам на шофьорската и на пасажерската седалка по една жълта букса, която не съм много сигурен, но отива към закопчалката на коланите? Купих салон, който е 95 год. а моята е 97 и тези по старите ги нямат тези букси иначе пасажерската си е еднаква с сензора за бега? Моята е седан с два бега 97 год. нямам подгряване, не са електрически седалките. Четох, че въпросната букса е за сигнализация на таблото дали си сложил колан или не, но при мен никога не индикирало. Има ли вариант да се прехвърли от моите седалки или не, ако някой го е правил ще се радвам да сподели и ако не ги закача и ги изолирам тези букси какво може да стане.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна no.breaks на 03 Юни 2014, 22:46, променена общо 1 път
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Букси под седалката?

Мнение от b00st » 02 Юни 2014, 13:30

Пиропатроните преди 96 са механични, не електрически като твоите. Затова е този кабел, ако не го вържеш ще изпише грешка в seat belt pretensioner и ще ти светне лампата на бега, но има вариант да се изключи проверката с компютър и да не ги търси занапред. Така и лампата няма да ти свети.
Колкото до прехвърлянето трябва да провериш захвата към основата на седалката дали е един и същ, принципно е възможен вариант. Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от no.breaks » 02 Юни 2014, 14:20

Благодаря колега b00st и аз имах някакви съмнения, че беше свързано с еърбега, сега остава да видя седалките преди да ги сложа тези дали има вариант да ги разменя нещата и да си останат както до сега, ако не можеш ли да ми кажеш евентуално, ако не станат към кой да се обърна ако е до компютърна настройка да се изолира тази част от системата :bchug:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 02 Юни 2014, 18:38

Всеки с DISA или NCS Expert може да го направи, стига да може да работи с тях разбира се. Ако не познаваш никой пиши един ЛС.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Букси под седалката? - РЕШЕН

Мнение от no.breaks » 03 Юни 2014, 22:53

Благодаря на колегата за отговора който ми даде :bchug: проблема го реших по следния начин, предположиш че като цяло дунапрена с тапицерията трябва да са еднакви независимо от годините на седалките, когато става въпрос за идентични такива. Свалих седалката първо, а след това с помощта на тема от немския форум, където съвсем случайно видях, как реално се разглобява и облегалката и нещата станаха и при мен. Така, че ако и на някои друг му предстой подобна манипулация поне за мен това беше най-лесния и удачен вариант. Запазих си моите механизми с пиропатрона и просто смених тапицериите, всичко стана много лесно и ми отне около час работа. Не съм свалял седалките от колата действах на място :wave:
Изображение

Назад към E36