Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- simeon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535dA LCI
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
todorSTY написа:И това за "Горубляне" не е съвсем вярно, има и свестни коли на реални километри. Скоро проверявах едно такова от 2006 г. на 144 000, за 18 500лв., толкова му бяха писани в сервизната квижка при последната поддръжка. Разбира се не вярвам на книжки, защото много лесно се подправят и взех номера на рамата, имам приятел в "Бавария ауто", промерихме го и се оказаха напълно реални - като последното сервизиране беше края на миналата година, нямаше посещения освен за смяна на консумативите, колата беше в перфектно състояние, запазена много, нямаше проблеми нито по двигател, скоростна кутия и тн. Така че не лепвайте етикети, защото не е точно така.
трябваше да проверите и предишните влизания, не само последното - колата е била на 400.000км, вкарана е в БГ, върнат километраж на 130.000км, официален сервиз - и ето ти кола на 144.000км според ауто бавария, което не е лъжа, но не е и истина

- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
Проверихме цялата сервизна история. Последното влезане е от края на миналата година на не помня колко точно - около 130 000 км., предишното беше на около 120 и така през 10-12 000.
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
Колата беше внесена преди няколко дни, всички сервизирания бяха извън България.
Ако са реални 144000км, то колата е била на 2 части. Айде стига, кой продава BMW E60 2006 за 7000 евро, ако ще е толкова хубава и запазена
Това сме го слушали много пъти. Шансът да попаднете на толкова евтина кола, на тези километри и година граничи към минус безкрайност!

- balbow
- Потребител
-
- Кара: Passat 6
- Мечтае да кара: X5 2013
Здравейте , обмислям покупка на е60 , разполагам с до 14 000лв , това което обмислям е дали да бъде 520 , 2.2 бензин с газ , или 530 дизел. Това което ме интересува е кое ще е по икономично от към разход на гориво и подръжка. Колата имам възможност да я поддържам качествено и ще я , но в момента съм студент и за момента предпочитам по ниският разход по колата какъвто и да е било . ? Благодаря предварително 

- todorSTY
- младши ентусиаст
-
Не задължавам никой да ми вярва, казвам само какво съм установил. Колата все още не е продадена, ако някой се интересува ще му кажа къде е, да отиде да я види лично и ако намери някакъв кусур да сподели, може и да съм пропуснал нещо.
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Колега,
Предполагам за тази кола става въпрос: http://www.mobile.bg/11400446236014744
Наистина изглежда добре на снимки. Ти как установи, че километрите са реални? В смисъл с това се занимаваш и знаеш на 100% всички места от където се променят километри, или някой друг е правил диагностиката?
Имаше един колега, който обясняваше как се карат през 2-3 смени на масло в официални сервизи от където идват и малкото километри в книжката.
Собственикът позволява ли test drive?
Предполагам за тази кола става въпрос: http://www.mobile.bg/11400446236014744
Наистина изглежда добре на снимки. Ти как установи, че километрите са реални? В смисъл с това се занимаваш и знаеш на 100% всички места от където се променят километри, или някой друг е правил диагностиката?
Имаше един колега, който обясняваше как се карат през 2-3 смени на масло в официални сервизи от където идват и малкото километри в книжката.
Собственикът позволява ли test drive?
Последна промяна jivko2828 на 31 Май 2014, 17:57, променена общо 1 път
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
Тази е да, имам приятел, който работи в "Бавария ауто" като сервизен специалист, просто казано майстор, той направи пълна проверка и също беше много учуден, че километрите са реални и е в такова състояние, но са такива. Аз лично два пъти съм я гледал, няма никакви забележки, дори си е с резервна гума и инструментите, а както знаете това е радкост, боя, салон, всичко й работи, пробвал съм го, разбира се може и да съм пропуснал нещо. Да няма проблем колата да бъде карана или проверена в сервиз по избор на клиента.
Защо я гледаш два пъти, перфектна на реални километри без една забележка и още не си я купил?
Тази кола абсолютно 100% не е на тези километри. В сервизната книжка си пише що годе нормален пробег за година - 30к км. и изведнъж стават пот 5к км на година. 

- Alexander44
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 535D
iceblast написа:Защо я гледаш два пъти, перфектна на реални километри без една забележка и още не си я купил?Тази кола абсолютно 100% не е на тези километри. В сервизната книжка си пише що годе нормален пробег за година - 30к км. и изведнъж стават пот 5к км на година.
И защо да не е само не мога да разбера.... Изглежда доста по добре от повечето коли на пазара и видимо е много запазена колата. Случва се от време на време да изпадат коли не на по 200-300к колега, ако ти не си попаднал на такава не си мисли, че е невъзможно !
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
аххахахахах. Е60(дори и 2010, няма за продажба под 300 000км) Ако някой вярва, че има такава кола внесена в България, силно се заблуждава. Ако погледнете Ф30 или Ф10 за продажба от 2012 и те са на 80-150 000км.
Единствения начин човек да се сдобие с кола на реални км, е да я вземе от 1-ви собственик или да си вземе bay-back автомобил.
По-важното е не на колко км е колата, а как е поддържана. :-)
Единствения начин човек да се сдобие с кола на реални км, е да я вземе от 1-ви собственик или да си вземе bay-back автомобил.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Trixster написа:По-важното е не на колко км е колата, а как е поддържана. :-)
Тук, е истината.

- Alexander44
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 535D
Trixster написа:
Няма спор, че това е така. И все пак не съм съглсен с твърдението за километрите, но това си е мое мнение
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
И аз не съм съгласен за километрите. Аз правя по десетина петнайсе хиляди на година и то не, защото нямам пари за гориво, а защото просто толкова ми се налага. Не знам, защо си мислите, че всеки германец или италианец карат като ненормални, че даже може и да не спят, за да карат,това са глупости. Аз лично си взимам такава кола, не защото ще я карам от тук до Камчатака поне веднъж годишно, а защото обичам марката, комфорта и т.н. и не ме интересува дали ще я карам само събота и неделя, защото работя в центъра и няма и без това къде да спра, искам и малкото километри, които ще я ползвам да са приятно изживяване, сигурен съм и много други са така. А не съм я взел, защото не е точно това, което искам, а не защото не е хубава.
Какво мислите за тази ?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details