е36 изключва с удар първа скорост, съвет
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
Re: е36 изключва с удар първа скорост, съвет
абе хора , просто мушкайте лоста до край и няма да изплюва
М. Станев

М. Станев

- salamaleikum
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 i
- Мечтае да кара: Камаз
Смених маслото на скоростите, когато източих старотои беше като катран източих 0.8л(само). Намерих табелката беше оранжева, ATF Dextron II, купих същото червено на цвят, налях го 1.1л. събира моята кутия и о чудо, втори ден нито един път не е изключила първа, надявам се и занапред да е така
))

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
salamaleikum написа:Смених маслото на скоростите, когато източих старотои беше като катран източих 0.8л(само). Намерих табелката беше оранжева, ATF Dextron II, купих същото червено на цвят, налях го 1.1л. събира моята кутия и о чудо, втори ден нито един път не е изключила първа, надявам се и занапред да е така))
Дано се е оправило

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
bum_bum написа:Стига ве, нали е лайфтайм маслото що го сменяте
Ханс сигурно не е очаквал,че ше ги суркаме по 20г. тия е36ци

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Хм ... странна работа .....
Доста кутии са ми минали през ръцете за тия години от как съм бмв-ист , сваляне , монтиране ..... , на доста съм сменил маслата.... ама тия "ремонти" със смяна на масло не съм им бил свидетел ....
Не искам да влизам в спор с никой колега , но за мен скоростна кутия , която изхвърля скорост , не може да се ремонтира със смяна на масло ! Живи и здрави колегите , при които смяната на маслото е помогнала.
Доста кутии са ми минали през ръцете за тия години от как съм бмв-ист , сваляне , монтиране ..... , на доста съм сменил маслата.... ама тия "ремонти" със смяна на масло не съм им бил свидетел ....
Не искам да влизам в спор с никой колега , но за мен скоростна кутия , която изхвърля скорост , не може да се ремонтира със смяна на масло ! Живи и здрави колегите , при които смяната на маслото е помогнала.
- salamaleikum
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 i
- Мечтае да кара: Камаз
При мен и нивото беше под указаното с поне 300 грама може и от това да е! Но факт не изключва за сега 

И на мен ми е странно как се оправя този проблем само със смяна на масло
И говорим като изплюва първа.

Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
В случаи като моя дето изплюваше само когато не влезе лоста до края, при смяна на масло влиза по лесно и по рядко се случва да остане в такова средно положение. То си се усеща.
То и си изплюва още при самото тръгване, с удър. А в другия случай когато са заминали фиксаторите вероярно при отнемане на газта излиза.
То и си изплюва още при самото тръгване, с удър. А в другия случай когато са заминали фиксаторите вероярно при отнемане на газта излиза.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
mihal написа:В случаи като моя дето изплюваше само когато не влезе лоста до края, при смяна на масло влиза по лесно и по рядко се случва да остане в такова средно положение. То си се усеща.

Точно това се получава, когато е малко маслото доста по често имаш чувството че си вкарал, ама не е влезнало до край.
Най често проблема се появява когато кутията протече от семерингите и маслото намалее, затова пиша че смяната помага, ама да се погледнат и семерингите.
Когато синхронизаторите са повредени самото включване никога не е както трябва, има хъркане, затруднено включване и тн. различава се проблема.

- zigo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ci
И аз го имам този проблем, правило ми е впечатление че при потегляне преди да изключи първа лоста почва да шава леко
и после ДУМ и излючва, затова при всяко тръгване ръката ми остава на скоростите и ако усетя изключвам, включвам пак и газ
. Незнам дали има нещо общо но като колата не е карана 1 ден и се кача първоначално малко трудно се вкарват скоростите наи вече 1ва и задна ?

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2