Хидравлична рейка

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Хидравлична рейка

Мнение от slobo » 30 Май 2014, 22:57

Здравейте колеги!

Имам питане свързано с хидравликата на волана. Автомобила ми е е36, 318, 1994 година.
Симптомите ми са, че при краен ляв и десен завой се чува странен шум и като че ли тракане. На моменти ми се губи хидравликата на волана. Поразрових се във форума и видях, че това е може би от проблем с хидравличната рейка.

Въпроса ми са два: дали хидварличните кормилни рейки за е36 318, 316 и 320 са съвместими?
Къде бих могъл да отида, за да ми я сменят евентуално или пък да ми дадат експертен съвет, ако проблема е другаде?

Мерси предварително и безаварийно ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Re: Хидравлична рейка

Мнение от k-hristov » 30 Май 2014, 23:50

slobo написа:Здравейте колеги!

Имам питане свързано с хидравликата на волана. Автомобила ми е е36, 318, 1994 година.
Симптомите ми са, че при краен ляв и десен завой се чува странен шум и като че ли тракане. На моменти ми се губи хидравликата на волана. Поразрових се във форума и видях, че това е може би от проблем с хидравличната рейка.

Въпроса ми са два: дали хидварличните кормилни рейки за е36 318, 316 и 320 са съвместими?
Къде бих могъл да отида, за да ми я сменят евентуално или пък да ми дадат експертен съвет, ако проблема е другаде?

Мерси предварително и безаварийно ;)

Виж си първо ремъка дали не се е разтегнал, и ако се налага го смени, но задължително да е с дебелина 10мм.Това с отказването на волана на пълен ляв/десен е от хидравличната помпа, но първо ремъка, после маркучите на хидравликата и след това чак помпата.

Потребител
Аватар

Re: Хидравлична рейка

Мнение от slobo » 18 Юни 2014, 22:57

Благодаря за отговора ти, колега!

Все пак ще можеш ли да ми препоръчаш сервиз в София, където да се случи това, тъй като бих искал да го погледни специалист.

Назад към E36