РЕШЕН - ABS/ASC+T Проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- dj_allien
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 523i Saloon
- Мечтае да кара: само по немски аутобани
- Детайли за колата: M52B25 '98
РЕШЕН - ABS/ASC+T Проблем
Привет колеги,
Преди известно време започнаха да ми светват лампите за ABS и ASC на таблото - или остават светнати при запалване или светваха по време на движение от самосебе си.
Колата е 318i '97седан.
Когато работят системите, работят нормално. Грешката при диагностика е 17 - wheel sensor front left trigger signal -не се трие.
От известно време насам си остават постоянно светещи, съответно ABS/ASC не работят, скоро не са тръгвали.
Смених датчика на предното колело, макар стария да беше изправен. Проверих окабеляването... Без ефект.
Четох в една тема, че грешка 17 означавала проблем в "Inlet valve - front left", от INPA-та, обаче имам възможност ръчно да комутирам този вентил - той, както и останалите 7 си се комутират безпроблемно...
Не мога да разбера къде е проблема вече половин година се мъча и издавах сума ти и пари по сервизи, диагностики и пр. - НИЩО
П.С. Взех от една морга и модул за управление на ABS/ASC от Е36 '97, но 323i - оказа се много по-различен от моя, вкл. и буксата му, та само това не съм пробвал да сменя... Но както казах и по-рано, когато работеха, работеха добре системите...
Букси, кабели, датчици - всичко е наред.
Моля, помагайте!
Благодаря предварително.
Преди известно време започнаха да ми светват лампите за ABS и ASC на таблото - или остават светнати при запалване или светваха по време на движение от самосебе си.
Колата е 318i '97седан.
Когато работят системите, работят нормално. Грешката при диагностика е 17 - wheel sensor front left trigger signal -не се трие.
От известно време насам си остават постоянно светещи, съответно ABS/ASC не работят, скоро не са тръгвали.
Смених датчика на предното колело, макар стария да беше изправен. Проверих окабеляването... Без ефект.
Четох в една тема, че грешка 17 означавала проблем в "Inlet valve - front left", от INPA-та, обаче имам възможност ръчно да комутирам този вентил - той, както и останалите 7 си се комутират безпроблемно...
Не мога да разбера къде е проблема вече половин година се мъча и издавах сума ти и пари по сервизи, диагностики и пр. - НИЩО
П.С. Взех от една морга и модул за управление на ABS/ASC от Е36 '97, но 323i - оказа се много по-различен от моя, вкл. и буксата му, та само това не съм пробвал да сменя... Но както казах и по-рано, когато работеха, работеха добре системите...
Букси, кабели, датчици - всичко е наред.
Моля, помагайте!
Благодаря предварително.
Последна промяна dj_allien на 31 Май 2014, 8:09, променена общо 1 път
- dj_allien
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 523i Saloon
- Мечтае да кара: само по немски аутобани
- Детайли за колата: M52B25 '98
Re: МОЛЯ, ПОМОЩ - ABS/ASC+T Проблем
Проблемът е решен! Оказа се именно датчика на предна лява главина, незнайно как, въпреки, че намотката му е с нормално съпротивление (1кОм), датчикът не работи. След подмяната с нов (отново) всичко заспа. Явно съм случил на дефектен датчик, защото моя оригиналния даваше безкрайно голямо съпротивление.
2 мнения
• Страница 1 от 1