е36 изключва с удар първа скорост, съвет
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- salamaleikum
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 i
- Мечтае да кара: Камаз
е36 изключва с удар първа скорост, съвет
Проблема е следния понякога като потеглям на първа скорост, ср чува трясък и лоста се връща на неутрална. Другуте предавки са ок, съединителя е добре, това го прави понякога само. Колата е е36 318 ис 1995
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
Re: е36 изключва с удар първа скорост, съвет
И на моята беше така като я взех,почетох из форумо
,имаше съвет да се смени маслото(което се води несменяемо),и това беше най лесно смених иии оо чудо оправи се
,иначе самото масло ми беше,мтф лт нещо си,и на цена беше горе долу колкото ск.кутия в раздел продава
,ако решиш да го сменяш погледни си цвета на табелката на ск кутия,оранжева,жълта или зелена май бяха.

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Аз имах същия проблем с моя IS но имаше прекалено много неприятни шумове от лагерите и.Не се занимавах след като видях че има масло просто смених кутията с друга от Е46 

Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
може да ти изплюва ако не влезе докрай, усеща се и просто пускаш съединителя на свободна и пробваш пак
М. Станев
М. Станев

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
2-та синхронизатова на 1-ва скорост, това с маслото са пълни глупости, ако е стигнала до там да изхвърля 1-ва!
Взимаш скоростна кутия от компакт 2000г, става без проблем, това е и последната кутия което е съместима и макс. нова година и сменяш, аз навремето преди 4-5 години кутия от компакт 2000г, я взех за 160лв + 40лв монтаж, сега цената трябва да е по-ниска!
Взимаш скоростна кутия от компакт 2000г, става без проблем, това е и последната кутия което е съместима и макс. нова година и сменяш, аз навремето преди 4-5 години кутия от компакт 2000г, я взех за 160лв + 40лв монтаж, сега цената трябва да е по-ниска!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Тази която аз сложих на моя компакт беше от е46 седан 1.8 и бяха съвсем еднакви,разлика не открих.Предавателните числа също са еднакви !
1-60клм
2-90клм
3-140клм
4-190клм
5- до 220 съм карал може и още преди да удари теголация а тя е на 6900оборота ..С предишната кутия развивах същите скорости.
1-60клм
2-90клм
3-140клм
4-190клм
5- до 220 съм карал може и още преди да удари теголация а тя е на 6900оборота ..С предишната кутия развивах същите скорости.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
И аз го имах този проблем на Е36 -цата. Със смяна на маслото няма да се оправи.
- BorisMitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Внимателно
- Мечтае да кара: Нещо страшно
Това с маслото е фалш. Или е фиксатора или синхронизатора. Отваряш кутията и гледаш и имаш 2 варянта - Ако неможеш да я сглобиш купуваш нова, ако неможе да се поправи пак купуваш нова. Като под нова имам предвид новата-стара от раздел продава 

- vaykisss
- младши ентусиаст
-

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Голям фалш е.... 3 години по-късно нито 1 път не е изплюло 1ва при мен след смяна на маслото 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
Boyadjiev написа:Голям фалш е.... 3 години по-късно нито 1 път не е изплюло 1ва при мен след смяна на маслото
Колега форумните гурута не вярват

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
И аз като сменях маслото беше така. От ск.кутия изтече нещо което беше по скоро като кал от колкото масло. След смяната пак понякога изхвърчаше 1 скоротст. Най-често го правеше,когато е студено,което според мен е свързано с маслото. Но и с новото маслко си го правеше. Помня че сложиха някакво розово масло около литър и сто.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Естествено първото нещо е да се смени маслото и да се смянят семерингите на кутията ко текат, защото като тече и нивото е по ниско в кутията почват да се проявяват такива аномалии.
А колкото до това дали е глупост вярваш невярваш нюкъм аз смених маслото на първата ми Е36ца и забравих за тоя проблем дълги години след това.
А колкото до съвместимостта на кутиите, има и кутии от Е90 дето пасват перфектно и ралика в предавателните числа почти няма.
А колкото до това дали е глупост вярваш невярваш нюкъм аз смених маслото на първата ми Е36ца и забравих за тоя проблем дълги години след това.
А колкото до съвместимостта на кутиите, има и кутии от Е90 дето пасват перфектно и ралика в предавателните числа почти няма.

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Nukem написа:2-та синхронизатова на 1-ва скорост, това с маслото са пълни глупости, ако е стигнала до там да изхвърля 1-ва!
Много глупаво изхождаш от нещата ,а не се занимаваш с БМВ от вчера .... Вервай ми има 91 година е36 на 300 000 км и 2000та половин милионници , от кое да взема кутия ? Да не говорим ,че 91ва може да е карано в град като Доспат без 1 светофар ,а 2000та в София дето скоростите ги редиш през 20 секунди всичките.
I'm slowly drifting

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Аз казвам от моя личен опит и от опита на приятелите ми, аз като купувах кутията лично ходих до стара загора видях компакта в какво състояние беше уникално запазен, пробвах скоростите и тогава ми я свалиха пред мен и си я взех! Каквото и да пишат по-нагоре малко вероятно е с една смяна на масло да се оправи проблема с изключването на 1-ва това че някои е имал милионник и сменил маслото и се е оправило не знам, на моята е36-ца още като я взех го смених и след 4 години каране направи проблема с 1-ва и пак го смених и никакъв ефект, аз въобще не мога да повярвам че може да е от маслото, защото нормалния човек като си купи кола си сменя всички маска мотор кутия диф-ве веднага, лично тогава от съвети тука от хора от раздела смених маслото на кутията като купих колата после като направи проблема пак смених, и после и на новата кутия маслото пак сменях и кво стана общата цена на маслата стана колкото една кутия 2-ра ръка, то тогава и за 1 година 4 смени на спирачата течност направих ама това е друга тема, гледам по-горе има едно хеитърче не ме е забравил
.

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2