Олекотяване на маховик - смяна с 6.3кг от м20 на М50 и М52
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Re: Олекотяване на маховик - смяна с 6.3кг от м20 на М50 и М
Абе хора стига сте си правили бели сами ! Това е желязо с обща маса над 10клг при едни 6500-7000оброта в минута имате ли представа каква кинетична енергия има и какво може да стане ако се пръсне !? БАЛАНСИРАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

Аз знам за една лада на която маховика е минал през предния прозорец.Дали е бил балансиран?Другия ефект е развиване на болтове и гайки от вибрациите.
дайте цени за баланса.нали като ходите по разни места,питате и за цената.има ли някъде баланс под 50лв?
- BorisMitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Внимателно
- Мечтае да кара: Нещо страшно
Пловдив толкова взимат горе/долу - 40 шлайф, 60 компютаризиран баланс .
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Къде тоя баланс в Пловдив? 40 за шлайфа отзад само ли (което е подаване на три стужки на якия струг за 20мин)?
Борис,би ли споделил къде в Пловдив правят баланс на маховик? На някой друг,ако му се ще,да добави място из Родината за баланс.Желателно с цена.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
https://www.youtube.com/watch?v=n5nfJdUDrKw
Маховика се чупи и реже спирачните маркучи.
https://www.youtube.com/watch?v=w-2KiubBNMQ
Тоя нещо не бил завит както трябва.
https://www.youtube.com/watch?v=y7gKbk0jyyM
Това е резултата при тия с многото нютони.
Много се моля никога да не се разминавам с някои от тия учените тунингисти, дето всяко второ нещо им е "няма смисъл".
Маховика се чупи и реже спирачните маркучи.
https://www.youtube.com/watch?v=w-2KiubBNMQ
Тоя нещо не бил завит както трябва.
https://www.youtube.com/watch?v=y7gKbk0jyyM
Това е резултата при тия с многото нютони.
Много се моля никога да не се разминавам с някои от тия учените тунингисти, дето всяко второ нещо им е "няма смисъл".
- BorisMitev
- кандидат ентусиаст
-
Тоя трактор ме изуми
Как се сцепи ...
А отностно за базата в Пловдив - преди входа на ПУ / нова сграда ФМИ / не завиваш да влизаш в университета, а продължаваш на право. Като свърши пътя в ляво, после в дясно по един очукан път и базата е едно огромно хале. Всичките работи все там ги правим - валове, глави, ризи и всичко що може да се извърти на машините им. Пичовете са млади и готини и не работят много дападжийската ами пазят ... Горе долу мога да гарантирам за качеството - до сега не съм имам главоболия.

А отностно за базата в Пловдив - преди входа на ПУ / нова сграда ФМИ / не завиваш да влизаш в университета, а продължаваш на право. Като свърши пътя в ляво, после в дясно по един очукан път и базата е едно огромно хале. Всичките работи все там ги правим - валове, глави, ризи и всичко що може да се извърти на машините им. Пичовете са млади и готини и не работят много дападжийската ами пазят ... Горе долу мога да гарантирам за качеството - до сега не съм имам главоболия.

не знаех,че там правят баланс на маховик.на валове правят ли?цени знаеш ли?
- BorisMitev
- кандидат ентусиаст
-
Да не те лъжа ... Не съм сигурен за баланс на вал, но май имаха възможност да го правят. Ходиш питаш и ти обесняват всичко, не са някакви мрънкащи.. 

познавам ги от старата им база още и съм носил разни неща за шлайфане,но не знаех за баланс.ще ги навестя някой ден за инфо.смятам,че ще е полезно.
- BorisMitev
- кандидат ентусиаст
-
Ами преди ползвах само ония тип , където му викат Чичо Чарли ... Няколко пъти се изложи и това ме ядоса , защото предимно работя вечер ... Нали се сещаш колко е сладко в 01:00 да разбереш , че е шлайфал вала 1 десета по-малко и вала заклинва ... и пиеш една студена вода . Звъннах му - Казах му , че е смотан и почнах да ходя при тез хорица.
Аз пък сега се снабдих днес с маховик и стартер. Най-лек ставаше варянта м20 маховик ( 8 килограмовия ще стържа до под 6 ) , м50 феродо с м20 притискател нали ? И също така искам да попитам някой дали може да ми изкара някаква номенклатура за м20 притискател , че с RealOem-a не ме бива особено
Аз пък сега се снабдих днес с маховик и стартер. Най-лек ставаше варянта м20 маховик ( 8 килограмовия ще стържа до под 6 ) , м50 феродо с м20 притискател нали ? И също така искам да попитам някой дали може да ми изкара някаква номенклатура за м20 притискател , че с RealOem-a не ме бива особено

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
BorisMitev написа:.......
Не стържи под 6кг, вземи комплект феродов диск и притискателен диск от м20 (без 325е).
Що не четете в темита назад?
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Какъв е проблема под 6кг освен че някой казал че било опасно, има ли реално скъсан колянов вал или пръсната кутия от маховик под 6кг? И защо да не ползва феродов от м50, който също е по-лек?
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
M10 написа:Какъв е проблема под 6кг освен че някой казал че било опасно, има ли реално скъсан колянов вал или пръсната кутия от маховик под 6кг? И защо да не ползва феродов от м50, който също е по-лек?
Щот не сме по-умни от германците, добър ли е отговора?
На втория въпрос отговора също е елементарен, в комплекта на м20 има феродо и притискател за м20 или ще ги търсим втора употреба, квот изпадне, а и е добре едното да има демпферни пружини.