Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Политическа.

Мнение от Е.Димитров » 26 Май 2014, 13:03

Добре де,без да влизам в полемика,вие какво очаквате да се промени/стане.
Значи,идва еди кой си и...ще вдигне заплатите ли?-Няма как да стане това нещо,ние не произвеждаме толкова,а това което произвеждаме трябва да мине различни сертификати и тн. за да се изнася в ЕС.
Да говорим за ромите-колко пъти ни съдиха в Страсбург заради санкции ,които по принцип ние белите хора ги търпим-Европа не дава с пръст да ги пипнем,било дискриминация и тн.
Етническата партия каквато е ДПС-всички знаем че е етническа,в закона е написано че не трябва да съществува такава партия,но ако се натиснат ще стане...и то ЕС ще ни санционира.
Вече имахме няколко месии,като се почне от "царя"-какво направи-едно нищо,освен да си вземе каквото може да вземе или по-скоро да открадне,после другият месия в лицето на Борисов-каза че доган ще бъде незнам си какво-ми нищо не направи,не донесе справедливост а само популизъм.
За бсп знаем,там нищо няма да се промени никога,това не е лява партия,това са си една клика толкова далеч от лявото мислене,дори са по-близо до чистият капитализъм...
А ето и по-битовите неща-електрическият ток-никой не може да ги изгони,защото ЕС веднага ще ни санкционира,водата в София са същите монополисти и никой нищо не може да им направи.
Какво казвам с този пост:Всичко се нарежда от ЕС,те не ни искат производители да им се бъркаме в пазара,всеки който дойде на власт получава инструкции от вън,ЕС,САЩ,Русия ,няма значение коя партия е.
Нямам идея как може да се оправим,на небосклона не виждам някой читав и това което ме изкарва да гласувам е да не дойдат роми и турци да управляват,което си е чисто робско мислене,подкарват овцете със заплаха...
Нямам решение разбира се,за тези дето веднага ще скочат да питат :"добре де,ама за кой",според мен ако хич не се отиде да гласуваме,ама никой,така че да не са легитимни изборите ще е най-добре,а не да излязат някакви дето само да ги разпределим кой къде,а те никаква няма да я свършат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92

Мнение от jorkata3 » 26 Май 2014, 13:05

Опитвам се да намеря някаква медийна изява на кольо колев от солиологическа агенция "Медиана" вследствие на изборните резултати.Къде се покри тоя мишок който 3 дена преди изборите ни облъчваше с прогнозни резултати за около 4% преднина на комунягите пред ГЕРБ?

А тия същите комуняги след всичките си обещанията за по високи заплати,пенсии,250000 нови работни местна :mhihi: ,индустрализация :mhihi: :mhihi: :mhihi: ,20-те лева коледни и великденски(преди избори) надбавки ,масово купуване на гласове -започнаха и да рекетират същите тия хора към които отправят "социалните" си обещания -или гласуваш за нас или оставаш безработен! (визирам случая с миньорите в Бобов дол)

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 26 Май 2014, 13:06

bum, напълно съм съгласен с теб. Няма за кой да се гласува. Но бягането от проблема не го решава. Аз няма да гласувам другите да се оправят не е сериозно.

Ето сега по последни информации и данни избирателите на РБ посредством преференцията си разместват листата и една от старите муцуни вероятно няма да отиде на хранилката отново. Не говорим дали пак няма да има облаги, дали човекът който отива не е от същото тесто. Важното е, че това работи и е едно от малкото положителни неща на тези т.нар. избори .

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 26 Май 2014, 13:09

bum_bum написа:Добре де, някой ще ми каже ли какво точно ще стане ако гласувам? Избирам да кажем Бойко или Филанкишията, който никой не го е чувал до сега и не успява да събере почти никакви гласове. Какво променям?

Aз веднага ще ти кажа какво ще стане, ако НЕ гласуваш. Точно по тоя повод с ниската избирателна активност ДПС дишат във врата на БСП на сегашните избори, а на следващите просто ще ги и изпреварят и ще станат втората по сила политическа партия. Ако ти си ОК с това, не гласувай.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Май 2014, 13:17

.
Последна промяна steeN на 02 Сеп 2019, 11:56, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 26 Май 2014, 13:21

bum_bum написа: Аз също искам да стана сутрин в един прекрасен ден като вчера, да ида да гласувам и да го направя с кеф и пълното съзнание, че според убеждението си съм направил нещо добро.

Един прекрасен ден като вчера ще се събудиш, няма да отидеш да гласуваш и в още по-прекрасната вечер ще ти заявят, че Движение за Права и Свободи, дясно-центристка европейска партия е вкарала 120 депутати в парламента. До края на същата прекрасна година в ДАНС, структурите на МВР и БА ще навлезнат на квотен принцип български граждани с турско самосъзнание. В квартала ти ще започне строежът на джамия (или две), дъщеря ти ще има възможност да изучава наред с английския и турски език, заедно с половината си съученици, за които ще бъде майчин. Все по-често в професионалните ти контакти ще се налага ползване на турски език, предавания на който ще има и по радиата и поне още една или две кабелни телевизии.

И това ще е само началото.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Май 2014, 13:22

Е и? Да гласувам българин да открадне парите ми, а не турчин. При положение, че на се похарчат така че аз и ти да имаме полза от това какво ме интересува кой ще кара авентадори утре?

Новини на турски имаме от 2000 година, май Костов беше тогава. Защо нито една от управляващите до сега партии не ги махна като са толкова родолюбци?

Що за парадокс да ми вменявате вина за това, че не гласувам тъй като не виждам достоен кандидат. Ще гласувам за всеки един боклук с отявлено депесарско минало само и само да не е някой друг. Много ясно, че така искат да мислим.

Защо да бъдат честни като и за крадливите ще гласуваме, ча да не дойдат други за които са ни обяснили, че са по-крадливи или че са турци.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 26 Май 2014, 13:29

bum_bum написа:Що за парадокс да ми вменявате вина за това, че не гласувам тъй като не виждам достоен кандидат.

Аз лично не ти вменявам нищо, просто ти обяснявам какво идва.

Но не би следвало когато дойде този ден, да се изненадваш ако ти се търси отговорност. Все пак решенията НИ имат отражение и върху живота на околните.

Всичко става - ето днес Асланов търси отговорност от твърдите ядра на БСП, пък те вече са предимно под земята.

Аз например не съм представен вече на втори избори, от което единствената полза, която откривам, е че подписът в листата поне си е мой :D

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 26 Май 2014, 13:39

ей за тва спрях да пиша в тая тема, по принцип и не държа около себе си хора, които не им пука дали България ще се управлява от турци.

при тази ниска изборна активност, щом герб отвяха толкова много другите, значи хората искат про-европейска политика, а не про-руска или про-турска.
и за герб се пишеше, как щяла да се разпадне като ндсв и т.н, социолози слагаха бсп на 1-во място, а то 11-12% разликата и то при тази ниска активност.

тва е прецедент в новата ни история, които сам по себе си говори, че хората не само не искат бсп и дпс на власт, но и не искат нов "месия", а са видяли че герб са срещу бсп/дпс/олигархията.
Борисов правилно каза, че хората не са толкова глупави, колкото си мислят партиите и са осъзнали, че има нещо много нередно и съмнително, абсолютно всички партии да се обединят срещу герб. Мисля че кабинета никога няма да си подаде оставка щот ББ им каза, че ще узнаят значението на думата реваншизъм :mhihi: народа трябва да ги гони с камъни. Може и да не ви радва, ама тва е положението, народа си каза думата и то 2 пъти, другият начин е Украйна 2 и на там отиват нещата, ако се пренебрегне отново народа.
Последна промяна acer на 26 Май 2014, 14:18, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 26 Май 2014, 13:49

acer написа:...

:clap:

Все едно от моята уста излезе!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M5 E39

Мнение от Centurione » 26 Май 2014, 14:47

А докато се говори за реваншизъм, а това е основното което привлича избирателите, няма да се подобри обстановката. Цялата ни нова история е история на реваншизъм и преврати... Гласувайте за партия с програма за прогрес, реформи, но и воля за приемственост, а не за да "накажем" някой, който не ни харесва.
Live forever or die trying

Потребител
Аватар

Мнение от Greaddy » 26 Май 2014, 15:04

Ама как сте все двама-трима,които се оплаквате,че няма за кого да се гласува? Има за кого да се гласува и трябва,за да се увеличи избирателната активност обаче вие си хленчите по един и същ начин от доста време насам във форума.Да ви се чуди човек дали наистина сте огорчени,не ви интересува или искате да си останат така нещата...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Май 2014, 15:19

Greaddy написа:Ама как сте все двама-трима,които се оплаквате,че няма за кого да се гласува? Има за кого да се гласува и трябва,за да се увеличи избирателната активност обаче вие си хленчите по един и същ начин от доста време насам във форума.Да ви се чуди човек дали наистина сте огорчени,не ви интересува или искате да си останат така нещата...

Да,аз съм един от тези дето казват,а не се оплакват,че няма за кого да се гласува,не ми харесват представените кумири,бивши и настоящи мутри,турци и прочие "политици".
Не ми харесват,не само защото нищо не направиха докато са или бяха на власт,не ми харесва,защото промиват мозъци и създават нова религия наречена политика и вие охотно поемата тази религия като онези на изток с робите поемат техният джи..т,и подобно на онези,в нашите политици няма ,както каза колега по-горе платформа,има само реваншизъм и обвинения,без никаква полза,малко като "сега ще викна батко да те набие"-и какво от това ,пък "батко" като дойде май няма да набие никой,само ще се надуе и така...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 26 Май 2014, 15:26

Е.Димитров написа: Не ми харесват,не само защото нищо не направиха докато са или бяха на власт,не ми харесва,защото промиват мозъци ...

И негласувайки, ти позволяваш на купените и промити да решават вместо теб. Но пък понеже живееш в паралелна вселена, решенията на наложените с избори политици не се отнасят до теб.

Определно има логика, да.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 26 Май 2014, 15:30

Наистина няма за кого да се гласува. И показател за това не са няколко човека във форума, а 60% от населението на страната.
Работата е там, че болшинството от тези хора отказват да гласуват с аргумента, че не искат да гласуват за по-малкото зло и той е разбираем. За съжаление негласуването при сегашното законодателство напълно устройва партиите с твърд електорат, очевидно ненавиждани от болшинството от избирателите. И това е най-голямото зло.
Аз обаче съм за образователния ценз и против задължителноте гласуване.
Ще трябва да се пробваме да убедим повече свои познати, че негласуването не е решение.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата