Питане за амортисьори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Питане за амортисьори
Колеги, настанало е време разделно със старите ми задни амортисьори, но имам едно питане. Тъй като старите са EDC, а цената на един нов такъв е бомбастична, питането ми е дали мога да й сложа обикновени? Ще даде ли някакви грешки на компютъра, някакви писъци при запалване и т.н.?
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: Питане за амортисьори
сменяй спокойно няма да има нито индикация на борда нито звуци
Барай шишарката Минкеее ....
Да, ама се оказа, че амортисьорите са "нивомат" и за тях май няма заместващи, а един струва 800 лв...
- anzak
- старши ентусиаст
-
разкарваш цялата нивоматна система и готово
сменяш хидравличната помпа с обикновена вероятно с маркучите или я байпасираш

- speedtool
- младши ентусиаст
-
- Кара: миньол
Сменяй смело.Правих го преди година нищо не махаш,нищо не скубеш просто слагай обикновенни.Какъв е тоя нивомат при Е38?аз за първи път чувам,знам че имат едц(активно окачване),но не регулира нивото,а твърдостта-поне моята де.
- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: Individual Executive 728ILA
Продавай колата, след като не ти е по джоба да я потдържаш 

На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !
kilikandzer-power написа:Продавай колата, след като не ти е по джоба да я потдържаш
Колега, благодаря за съвета. Пари да я поддържам имам, но не мисля, че е икономически обосновано да купуваш амортисьори по 1300 лв. парчето, както се оказа по последни данни, за кола, която преко сили струва не повече от 7-8К лева.
- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: Individual Executive 728ILA
Потдръжката на една кола не се измерва според годините и пазарната цена, а според класа в който се намира 

На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !
- xapubg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530xD '06
- Мечтае да кара: Вече не мечтае.
- Детайли за колата: Е60 530xD '06
Аз може и да сзложа тука, но доколкото съм гледал и чел, нивомата при Е38 не зависи от вида на амортисьорите.
Има едни цилиндърчета отзад до амортисиьорите - това ти е нивомата и да всички Е38с фаврични ксенони го имат.
Аз на моята ги смених и 4-те миналата година, защото бяха сдали 2 на кръст и до сега проблеми няма, вози малко по-меко и е малко по-незтабилна по неравности.
Надявам се пда съм от помощ ...
Има едни цилиндърчета отзад до амортисиьорите - това ти е нивомата и да всички Е38с фаврични ксенони го имат.
Аз на моята ги смених и 4-те миналата година, защото бяха сдали 2 на кръст и до сега проблеми няма, вози малко по-меко и е малко по-незтабилна по неравности.
- anzak
- старши ентусиаст
-
xapubg написа:Аз може и да сзложа тука, но доколкото съм гледал и чел, нивомата при Е38 не зависи от вида на амортисьорите.
Колега така малко ще те помоля .... ПООБРАЗОВАЙ се малко и после изказвай мнения незнам за какви цилиндърчета говориш ..... а фабричния ксенон няма нищо общо.И обяснявам с няколко думи нивомата при Е38 е хидравлична система за саморегулиране на задния мост състои се от помпа за налягане амортесьори сфери които стоят с подкалниците и разпределителн клапан(кантар) който е свързан за стабилизиращата щанга на задния мост която междувпрочем имат само моделите с нивомат.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
kilikandzer-power написа:Потдръжката на една кола не се измерва според годините и пазарната цена, а според класа в който се намира
Е заради това мислене на доста хора цените на частите за 20 годишни скрапове са направо безумни

И ако всички пишат поТдръжка направо не знам как изобщо знаят какво е лек автомобил

ATR-42/72
- xapubg
- кандидат ентусиаст
-
@DLVasilev:
Каза го преди мене просто
@anzak:
Айде ако обичаш да не преценяваш точно ТИ колко съм ОБРАЗОВАН АЗ!
Казах го(написах) така защото колегата "saigon" не изглежда да е много в час и да не го объркам повече ...
Основното което висококомпетентното ти мнение добави е, че двте системи (EDC, Leveling system) са независими една от друга и няма значение какви са амортисиьорите.
Което всъщност и аз целях да кажа, не с толкова компетентни термини ...
http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=GF81&mospid=47517&btnr=33_0454&hg=33&fg=50
Та на тази схема N1, на мен ми прилича на цилиндър, ти може и трапец да го наречеш, нали си ОБРАЗОВАН ....
Позволи ми да имам 2 коли с такава система (и една преди тях), та знам как работи и какво представлява, ако си ме разбрал грешно ИЗВИНЯВАМ се, но не ми лепи квалификации, моля!
@saigon:
Сменяй смело колега, само че и 4-те амортисиора, само от 2 никой не може май да ти каже какво ще се получи ...
Аз лично сложих Билщайн Б4, по-мекички са и съответно колата вози като лодка и е малко по-нестабилна по неравности, ама пък си дойде на возията
Има един кит за тия на Билщайн Б12 мисля че беше, той е Б6 "Heavy Duty" и спортни пружини, по спомен, но не се намира в Родината, а и сваля колата с 2-3 санта надолу, което значи повече гърбици за "остъргване" ...
Успех ти желая с избора и много щастливи момент с "камиончето"
П.С.
@kilikandzer-power:
Колко струват 4 НОВИ амортисьора с EDC и колко струва в момента едно Е38, баровче ?
П.П.С.
Може да не ми отговаяш ...
Каза го преди мене просто

@anzak:
Айде ако обичаш да не преценяваш точно ТИ колко съм ОБРАЗОВАН АЗ!
Казах го(написах) така защото колегата "saigon" не изглежда да е много в час и да не го объркам повече ...
Основното което висококомпетентното ти мнение добави е, че двте системи (EDC, Leveling system) са независими една от друга и няма значение какви са амортисиьорите.
Което всъщност и аз целях да кажа, не с толкова компетентни термини ...
http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=GF81&mospid=47517&btnr=33_0454&hg=33&fg=50
Та на тази схема N1, на мен ми прилича на цилиндър, ти може и трапец да го наречеш, нали си ОБРАЗОВАН ....
Позволи ми да имам 2 коли с такава система (и една преди тях), та знам как работи и какво представлява, ако си ме разбрал грешно ИЗВИНЯВАМ се, но не ми лепи квалификации, моля!
@saigon:
Сменяй смело колега, само че и 4-те амортисиора, само от 2 никой не може май да ти каже какво ще се получи ...
Аз лично сложих Билщайн Б4, по-мекички са и съответно колата вози като лодка и е малко по-нестабилна по неравности, ама пък си дойде на возията

Има един кит за тия на Билщайн Б12 мисля че беше, той е Б6 "Heavy Duty" и спортни пружини, по спомен, но не се намира в Родината, а и сваля колата с 2-3 санта надолу, което значи повече гърбици за "остъргване" ...
Успех ти желая с избора и много щастливи момент с "камиончето"

П.С.
@kilikandzer-power:
Колко струват 4 НОВИ амортисьора с EDC и колко струва в момента едно Е38, баровче ?
П.П.С.
Може да не ми отговаяш ...
- speedtool
- младши ентусиаст
-
- Кара: миньол
Аз мога да кажа как изглежда само задните,ако са сменени-в моя случай по същия начин и се държеше адекватно доскоро,но просто и предните заминаха сега и те ще бъдат сменени с нормални и да наистина не е резонно да се дават около 1300 лева на парче за тази кола-поддържал съм я зверски до преди 2-3 години само Дару ама сега картинката е друга,а колата остарява и няма особен смисъл.И да вметна има 740 без ЕДЦ и пак е 740ка да не е различен този клас от тази,която с ЕДЦ
.

- xapubg
- кандидат ентусиаст
-
speedtool написа:Аз мога да кажа как изглежда само задните,ако са сменени-в моя случай по същия начин и се държеше адекватно доскоро,но просто и предните заминаха сега и те ще бъдат сменени с нормални и да наистина не е резонно да се дават около 1300 лева на парче за тази кола-поддържал съм я зверски до преди 2-3 години само Дару ама сега картинката е друга,а колата остарява и няма особен смисъл.И да вметна има 740 без ЕДЦ и пак е 740ка да не е различен този клас от тази,която с ЕДЦ.
Аз пак да не ме нахрани анзак, ама всичи 740 са сфабричен ксенон, което значи и нивомат поне на задиня мост - да не светиш на хората в очите, нали
т.е. EDc няма отношение към Self Level, двете ситеми са независими една от друга и нямат отношение към вида на анортисиьорите !
- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
xapubg написа:speedtool написа:Аз мога да кажа как изглежда само задните,ако са сменени-в моя случай по същия начин и се държеше адекватно доскоро,но просто и предните заминаха сега и те ще бъдат сменени с нормални и да наистина не е резонно да се дават около 1300 лева на парче за тази кола-поддържал съм я зверски до преди 2-3 години само Дару ама сега картинката е друга,а колата остарява и няма особен смисъл.И да вметна има 740 без ЕДЦ и пак е 740ка да не е различен този клас от тази,която с ЕДЦ.
Аз пак да не ме нахрани анзак, ама всичи 740 са сфабричен ксенон, което значи и нивомат поне на задиня мост - да не светиш на хората в очите, нали
т.е. EDc няма отношение към Self Level, двете ситеми са независими една от друга и нямат отношение към вида на анортисиьорите !
Колега ксенона няма никаква връзка с едц и нивомат.На предно дясно колело и задно ляво имаш кантар които взема информация какво е положението на окачването и от там ти сваля или вдига фаровете.Нивомата си е система за постоянно ниво на задния мост независимо от натоварването.ЕДЦ-то не е нивомат няма свери няма никаква течност която да помпа амортесьорите,всичко е на ток,с цел по-голяма стабилност при резки маневри.На бащата 40-ката няма ксенон а има едц.Моята има ксенон пък няма нивомат.Общо взето по-често нивомат се среща на 750.
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2