Олекотяване на маховик - смяна с 6.3кг от м20 на М50 и М52
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Re: Олекотяване на маховик - смяна с 6.3кг от м20 на М50 и М
Някой с лек маховик може ли да сподели при висока скорост как се представя..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Всеки си има мнение, но според мен с 7.4кг маховик на 2.8мотор нагоре се осеща леко забавяне
.. както и самото ускорение е по леко..
с тежкия (10.5кг) самата сила на мотора се чувства по различен начин и ускорение е по-особено някак си тежко пак
Бахти обяснението 

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- stiel_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M52B28TU
Точно затова си мисля , че със 7кг маховик може би ще има някакъв баланс в ускорението както на ниска така и на висока предавка.

Ако паднеш духом - напий се та да паднеш и тялом!
http://vbox7.com/play:1946a9ae
viewtopic.php?f=46&t=248125
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Май по-голяма разлика се усеща, като преместиш м52б28 от кола 1500кг в кола 1100кг, от колкото смяната на 11кг маховик с 6кг.
На място се форсира по-свободно, но като го сриташ и върнеш рязко газта, компа изглежда леко притеснен с намирането на празния ход.
Германците разправят, че безопасния минимум на м20-ков маховик е 5,8кг.
И да не забравите, че маховик за м20 и картер за е34/м50 (не, че в този подфорум ви трябва) не се търси във форума, а по по-забутани морги, далеч от тунинггисти.
На място се форсира по-свободно, но като го сриташ и върнеш рязко газта, компа изглежда леко притеснен с намирането на празния ход.
Германците разправят, че безопасния минимум на м20-ков маховик е 5,8кг.
И да не забравите, че маховик за м20 и картер за е34/м50 (не, че в този подфорум ви трябва) не се търси във форума, а по по-забутани морги, далеч от тунинггисти.
- raceface
- Потребител
-
- Кара: 318is
а притискателен и феродов диск от м42 с демпферен маховик стават ли на едномасов пак от м42?
- berkut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 36
- Мечтае да кара: su47 berkut
- Детайли за колата: akulata
някои колега от София да ми препоръча кои му е шлаифал маховика(стругар) и набиване на венец от е36 и къде мога да направя баланс ? трябва ли после да се монтира с пластината отзад на маховика от б20???доколко е уда4но да се пили за м42 с клима?
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
raceface написа:а притискателен и феродов диск от м42 с демпферен маховик стават ли на едномасов пак от м42?
Не не са съвместими .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- berkut
- кандидат ентусиаст
-
КОЛЕГИ ,днес го пуснах на струг 6.500(небило хубаво да се прекалява?! много от стругарите старите казаха 4е смисъл от баланс никъв щото струга е равномерен а и се взима само отзад.......имам едно питане останало маховика с планката се монтира на вала нали????
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
berkut написа:КОЛЕГИ ,днес го пуснах на струг 6.500(небило хубаво да се прекалява?! много от стругарите старите казаха 4е смисъл от баланс никъв щото струга е равномерен а и се взима само отзад.......имам едно питане останало маховика с планката се монтира на вала нали????
Кажи му на тоя стругар че няма смисъл от дипломата му , ако има изобщо такава де .
Тай струга е равномерен

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- berkut
- кандидат ентусиаст
-
Jordana написа:berkut написа:КОЛЕГИ ,днес го пуснах на струг 6.500(небило хубаво да се прекалява?! много от стругарите старите казаха 4е смисъл от баланс никъв щото струга е равномерен а и се взима само отзад.......имам едно питане останало маховика с планката се монтира на вала нали????
Кажи му на тоя стругар че няма смисъл от дипломата му , ако има изобщо такава де .
Тай струга е равномеренама детйла ако има 5 стотни биене което за тая плоча е молко даже , това са поне 40-50 грама дисбаланс .После става мазало .Всъщност може да се договориш със стругаря той да направи пробата със няколко прекъсвача на място ако е сигурен в себе си де.
каза 4е е престъргал поне 10 маховика досега и на мом4ета по бужурище.....един го беше носил на баланс и се върна с две то4ки.... нз какво да правя де,баланс в софия само в гео милев ли правят?!реално и тои е прав и за баланса също не е грешно,колегите които са ходили да кажат дали са им правили доста отвори?!едно е да се прави баланс на отливан и центрован детаил друго е на балансиран само да се намали...лошото е 4е моя стругар по4ина таз година((((((беше много то4ен
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
http://johnmaherracing.com/2013/01/proj ... continued/
Маховик може да се разбалансира дори само от неправилно износване ,та камо ли да стърже безхаберния стругар по него.Аз не виждам какво има да казват хората - краката са си твои .
Маховик може да се разбалансира дори само от неправилно износване ,та камо ли да стърже безхаберния стругар по него.Аз не виждам какво има да казват хората - краката са си твои .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
долу,в подписа ми,последната снимка е на олекотения маховик.като я отвориш,в албума на предишната се вижда в горния край как е правен баланс.пак са няколко точки,но не ми се рискуваше.баланса е правен в първомай.на шайбата на компресора ми не е правен баланс.тя тежи 2 кг и е от алуминий и евентуално биене на струга ще се усеща по-слабо от колкото при чугунения маховик.макар и рядко,но въртя до към 7000 и не тресе нищо.не съжалявам,че съм си балансирал маховика и мисля,че така трябва да се прави.баланса поскъпва-беше 36лв.,сега е 48лв.
- berkut
- кандидат ентусиаст
-
ico318 написа:долу,в подписа ми,последната снимка е на олекотения маховик.като я отвориш,в албума на предишната се вижда в горния край как е правен баланс.пак са няколко точки,но не ми се рискуваше.баланса е правен в първомай.на шайбата на компресора ми не е правен баланс.тя тежи 2 кг и е от алуминий и евентуално биене на струга ще се усеща по-слабо от колкото при чугунения маховик.макар и рядко,но въртя до към 7000 и не тресе нищо.не съжалявам,че съм си балансирал маховика и мисля,че така трябва да се прави.баланса поскъпва-беше 36лв.,сега е 48лв.
след малко размисли трябва или не 50 лева за здрави крака не е кои знае колко,по добре да го има, намерих друга фирма в софия за баланс за колегите от надежда.... ул.Рожен41

- berkut
- кандидат ентусиаст
-
опс, маистора в надежда искаше да го балансира с целия вал което е правилното...после търсих друг,зад балканстар правят баланс(бившия сомат) -след дълъг разговор с маистора заключението е следното(ако е стругара е добар хубава машина и го сваля на ниски обороти да непрегрява детаила от задната страна.... смисъл от повторен баланс няма само на маховика,каза така ако тресе тогава сваляш и го шлафаме зна4и струга не е центриран или детаила на него!!!! - но всеки сам си приценява
един въпрос съединителя стана твърд и отделя много високо по4ти накрая,вилката ли да сменям и дали е възможно да се удалжи само пишката на долната помпа на съединителя? ако да то с колко???
един въпрос съединителя стана твърд и отделя много високо по4ти накрая,вилката ли да сменям и дали е възможно да се удалжи само пишката на долната помпа на съединителя? ако да то с колко???