изпарител ГИ за 328 - мнения и препоръки
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- jorji6i6i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M50B20 E36
- Мечтае да кара: M3
изпарител ГИ за 328 - мнения и препоръки
здравейте колеги..катам е36 328 с газов инжекцион с чисто нов изпарител меджик 3 компакт ...
стига му дебита и налягането не пада ,НО при пълна газ след няколко секунди 5-10 температурата пада значително като тази на изпарената газ дори пада под 20 градуса
моля препоръчайте друг подходящ модел изпарител който ще топли добре газта, защото това ще се отрази на работата на мотора и на икономията и т.н.
Благодаря ви предварително
моля споделете опит с вашите изпарители
А и друго някой ползвал ли е отоплител на изпарената газ на ловато и заслужава ли си?
стига му дебита и налягането не пада ,НО при пълна газ след няколко секунди 5-10 температурата пада значително като тази на изпарената газ дори пада под 20 градуса
моля препоръчайте друг подходящ модел изпарител който ще топли добре газта, защото това ще се отрази на работата на мотора и на икономията и т.н.
Благодаря ви предварително
моля споделете опит с вашите изпарители
А и друго някой ползвал ли е отоплител на изпарената газ на ловато и заслужава ли си?
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Re: изпарител ГИ за 328 - мнения и препоръки
По-скоро нещо не ти е захранен изпарителят с топлата водичка, както си му е редът. Огледай го къде в вързан и/или направи снимки, ако можеш. 

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
ти си единствения,който се оплаква от този изпарител.нещо по свързването не е наред.това нещо захранва много големи мотори и при консумацията на твоя,няма как да не смогва да отопли газта.
- Дидо ди
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38 3.5 V8
- Мечтае да кара: 328 с колектор от 325
- Детайли за колата: Без задни гърнета
най-удачно е отоплението на изпаритела да се свърже от двата маркуча на дроселовата клапа ( от личен опит го знам) 

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Само ти си с проблемите...
Вземи вода от парното , сменете и на тая кола термостата и ако пак имаш проблеми , сложете една помпичка от парно за циркулация.
Какъвто и изпарител да вземеш няма да имаш толкова висока темп на изпарената газ при висока консумация на газ.
Вземи вода от парното , сменете и на тая кола термостата и ако пак имаш проблеми , сложете една помпичка от парно за циркулация.
Какъвто и изпарител да вземеш няма да имаш толкова висока темп на изпарената газ при висока консумация на газ.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- jorji6i6i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M50B20 E36
- Мечтае да кара: M3
термостата е здрав - колята загрява много бързо и работи на 92 градуса - видях го на диагностиката
изпарителя е вързан с тройници на маркучите на парното
сложена е и помпичка от е34 преди изпарителя да блъска топа вода...
изпарителя е горещ при натоварване не пада под 60-70 градуса, но изпарената газ от 50 пада на 10 градуса и затова се съмнявам че не топли добре газта?????
преди карах с БРЦ гениус и нямах такива проблеми газта спокоино минаваше 60-70 градуса самодето не стигаше за тоя мотор...
горе-долу разбирам от газови уредби слагал съм на десетки мои приятели то газови инжекциони...но такъв проблем не съм имал
честно казано тоя изпарител ми се вижда доста малък и събира много малко вода...той отоплява само течната фаза на газта и въобще не топли газовата фаза - да не би там да се крие проблема
при другите изпарители примерно брц - като го разглобих виждам че там изпарената газ минава през много уребрения на изпарителя и се затопля допълнително
изпарителя е вързан с тройници на маркучите на парното
сложена е и помпичка от е34 преди изпарителя да блъска топа вода...
изпарителя е горещ при натоварване не пада под 60-70 градуса, но изпарената газ от 50 пада на 10 градуса и затова се съмнявам че не топли добре газта?????
преди карах с БРЦ гениус и нямах такива проблеми газта спокоино минаваше 60-70 градуса самодето не стигаше за тоя мотор...
горе-долу разбирам от газови уредби слагал съм на десетки мои приятели то газови инжекциони...но такъв проблем не съм имал
честно казано тоя изпарител ми се вижда доста малък и събира много малко вода...той отоплява само течната фаза на газта и въобще не топли газовата фаза - да не би там да се крие проблема
при другите изпарители примерно брц - като го разглобих виждам че там изпарената газ минава през много уребрения на изпарителя и се затопля допълнително
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Вземи вода от големите магистрали на главата с по-големи маркучи и голями тройници метални мисля ,че има само такива и няма да има яд
I'm slowly drifting

7 мнения
• Страница 1 от 1