318is M44 прекъсва само в ниските
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- chi4oDancho
- Потребител
-
- Кара: E46 320d 136hp
- Мечтае да кара: E36 M3
318is M44 прекъсва само в ниските
Здравейте! На скоро се сблъсках с един проблем, за който не спирам да мисля. Автомобила ми е 318is M44B19 и от порядъка на 2-3 месеца започна да ми прекъсва в ниските обороти до 2000-2500. След като разбрах, че има проблем направих диагностика. Не даде никакви грешки, обаче показа че 3ти цилиндър се натоварва повече от другите като влиза повече гориво от необходимото и съответно заради това ми прекъсва. При форсиране, графиката не се променя относно натоварването на цилиндрите; на свободен ход и в обороти все се натоварва повече. Намислил съм да сменя свещите като за начало и да изчистя дюзите, но малко се съмнявам да се оправят нещата.
В главата ми се върти, че може нещо клапаните да не са наред, ама дано не е така. Колата се кара само на бензин, масло Motul 10W40 сменено преди 1500км, пробега и е 216 хил.км. Благодаря предварително за отзовалите се на проблема ми!

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: 318is M44 прекъсва само в ниските
Може въпросната дюза да е за смяма и да възпрепятства нормалното горене в цилиндъра. Сваляш ги и ги носиш някъде на стенд, за да се види коя колко и как пръска. Само с почистване ще си сигурен единствено, че са чисти, но не и дали работят както трябва.
- chi4oDancho
- Потребител
-
А възможно ли е като като вариант да е тръгнал някой от клапаните да си заминава и заради това да се натоварва повече цилиндъра? 

- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318is Coupe
- Мечтае да кара: BMW e21
колега, провери си всички вакуми по мотора...При М44 ги има доста...дори и при дюзите имаш
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15

- chi4oDancho
- Потребител
-
Благодаря, колеги. При първа възможност ще проверя вакуумите. Искам да попитам, като най-лош вариант, възможно ли е да е тръгнал да си заминава някой от клапаните и заради това да ми прави тези проблеми с прекъсването? 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Не е изключено, но това го остави като краен вариант. Провери първо лесните и по-евтини неща, защото иначе си се засилил направо главата да сваляш. 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
chi4oDancho написа:Здравейте! На скоро се сблъсках с един проблем, за който не спирам да мисля. Автомобила ми е 318is M44B19 и от порядъка на 2-3 месеца започна да ми прекъсва в ниските обороти до 2000-2500. След като разбрах, че има проблем направих диагностика. Не даде никакви грешки, обаче показа че 3ти цилиндър се натоварва повече от другите като влиза повече гориво от необходимото и съответно заради това ми прекъсва. При форсиране, графиката не се променя относно натоварването на цилиндрите; на свободен ход и в обороти все се натоварва повече. Намислил съм да сменя свещите като за начало и да изчистя дюзите, но малко се съмнявам да се оправят нещата.В главата ми се върти, че може нещо клапаните да не са наред, ама дано не е така. Колата се кара само на бензин, масло Motul 10W40 сменено преди 1500км, пробега и е 216 хил.км. Благодаря предварително за отзовалите се на проблема ми!
![]()
Не зная точно какво изчислява, че в трети цилиндър влиза повече гориво и то при различни обороти. Със съответният софтуер и хардуер може да се проследи така наречената равномерност на работа на цилиндрите на празен ход и от там да се съди за аномалии във впръскването на горивото и запалването. Също така не разбирам как един недобре затварящ клапан ще осигури по-добра работа на даден цилиндър- след като се товари повече, би трябвало да работи по-добре от другите.
- chi4oDancho
- Потребител
-
zvetiko написа:Не зная точно какво изчислява, че в трети цилиндър влиза повече гориво и то при различни обороти. Със съответният софтуер и хардуер може да се проследи така наречената равномерност на работа на цилиндрите на празен ход и от там да се съди за аномалии във впръскването на горивото и запалването. Също така не разбирам как един недобре затварящ клапан ще осигури по-добра работа на даден цилиндър- след като се товари повече, би трябвало да работи по-добре от другите.
Човека, който направи диагностиката това ми каза, колега. След като вкарам колата в сервиз и се разбере от кое ми прави този проблем, ще напиша.

- chi4oDancho
- Потребител
-
chi4oDancho написа:
Човека, който направи диагностиката това ми каза, колега. След като вкарам колата в сервиз и се разбере от кое ми прави този проблем, ще напиша.
Оказа се, че е било от ламбда сондата. Сега е с нова и вече всичко е наред.

9 мнения
• Страница 1 от 1