Въпрос за таблото???

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Re: Въпрос за таблото???

Мнение от cocosas » 23 Май 2014, 0:29

netmurder написа:
nov77 написа:Смених болтовете на разпънката с нови. Стегна добре и тракането намаля но още се чува. От таблото над жабката.
Някакви други идеи?

Смени цялата планка за която се захващат самите болтове...

На мене единия болт ми превъртя и просто рашерих резбата, от 10 на 12мм и сложий по-голям болт. Като добавка му сложих и шайба и федер шайба и работата заспа.
Иначе на мене звука ми наподобяваше - все едно имам нещо счупено по окачването. И отделно и на другите два болта които са откъм купето им сложих и на тях федер шаиби, че да държат по-здраво, също и смених самите блтове, понеже главите им бяха Т35 и сложий с нормална глава 14 или 13.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 23 Май 2014, 8:41

Колеги, преди да навивате нови резби пробвайте с по-дълъг болт, защото болтовете, които са оригинални са сравнително късички и развалят резбата в горната ѝ част, пък надолу е ок. Аз така направих, навих дълъг болт и всичко заспа :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 23 Май 2014, 8:47

Моя болт беше 10см. Пробвах и с по-дълъг, ама явно някой вече се беше сетил за това :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 23 Май 2014, 8:51

Не помня моя колко по-дълъг беше, но така стегна... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 23 Май 2014, 9:39

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :bowdown:
Някой може да ви пусне в онази тема с бисерите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е60 525dА

Мнение от nov77 » 23 Май 2014, 16:00

Тракането намаля,но само за вчера :D . Днес е същата работа,или вчера съм си внушил,че е намаляла или от движението нещо пак се е разхлабило. Точно както казахте смених болтовете на разпънката с по-дълги и с нормални глави 13 ,та се стегна много -много здраво ,според мен не е от там проблема. Елиминирам това ,което съм проверил - разпънка,табло,жабка ,бушони, духалки. Има ли вариант да хлопа от механизма на чистачките? На е39 съм разглобявал и ако е подобен механизъм и при е60 не ми се вярва да е от там,но ще пробвам за всеки случай.
Да не отварям нова тема. Къде могат да ми премахнат софтуерно ДПФ-а в Бургас или поне да проверят дали е пипан,че от време на време ми регенерира,а съм уж с премахнат ДПФ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov77 » 01 Юни 2014, 15:22

Как мога да провря въздухоотвода който духа на предното стъкло за нещо паднало вътре. Всичко от по-горе изброените вероятни пречини е ОК. Последно като разглобих таблото чувам че звука идва точно от този въздухоотвод и реших че може през горните овори да е попаднало нещо вътре. Трябва ли да вадя абсолютно всичко или може по лесния начин да се провери?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov77 » 02 Окт 2014, 10:14

И накрая след 6 месеца разглобяване и нерви, с това хлопане приключих,случайно разбрах,че идва от пластмасите на огледалото за обратно виждане :shock:.Поразместих ги малко и сега тишина.Ако някой има такъв проблем може да провери там.
Айде със здраве.

Предишна

Назад към Е60/Е61