разликата между стандартния и м3 заден мост??

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

разликата между стандартния и м3 заден мост??

Мнение от Haddess » 18 Май 2014, 17:53

Някой колега може ли да даде изчерпателен отговорен каква е разликата между стандартния и м3 задният мост предимства недостатъци при конверсията на М3 мост на по малък мотор заигравката със спирачките каква ще е ? :?:
Ако има някой колега снимки , ще съм много благодарен.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: разликата между стандартния и м3 заден мост??

Мнение от HowDouWantit » 19 Май 2014, 18:48

Здравей колега!

По темата е писано ,но явно не ти се търси ,та на кратко...

Диф-а на Е36 М3 е най-големия от монтираните във Е36 (логично...) Предавателно число - 3.23

И тъй като дифа е най-големия ,за да се сложи на друго Е36 различно от М3 ,ти е нужно магарето ,полуоските ,шенкелите ,главини , дискове и апарати , носачите мисля (някой да ме поправи ако греша за тях) ,кардана ,жилата за ръчната също мисля ,че са други и ,като смениш тампоните на целия мост .. понеже ще е кощунство да е на земята и да го сложиш със оригиналните тампони - възлиза на едни 1000-1200 лева ,А ако колата не е турбо просто не виждам смисъл да се вкарваш в тоя филм ..

Като ти се занимава с моста ,предполагам си с малко прасе и малък мотор - събери си голямото прасе за Е36 и си свиркай ,доста народ кара ///Мки със голямо прасе ,а не диф от ///М ,та ти си прави сметка..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат
Мечтае да кара: Десет цилиндрово Е60
Детайли за колата: Много бавна

Мнение от Beat » 19 Май 2014, 21:21

HowDouWantit написа:Здравей колега!

По темата е писано ,но явно не ти се търси ,та на кратко...

Диф-а на Е36 М3 е най-големия от монтираните във Е36 (логично...) Предавателно число - 3.23

И тъй като дифа е най-големия ,за да се сложи на друго Е36 различно от М3 ,ти е нужно магарето ,полуоските ,шенкелите ,главини , дискове и апарати , носачите мисля (някой да ме поправи ако греша за тях) ,кардана ,жилата за ръчната също мисля ,че са други и ,като смениш тампоните на целия мост .. понеже ще е кощунство да е на земята и да го сложиш със оригиналните тампони - възлиза на едни 1000-1200 лева ,А ако колата не е турбо просто не виждам смисъл да се вкарваш в тоя филм ..

Като ти се занимава с моста ,предполагам си с малко прасе и малък мотор - събери си голямото прасе за Е36 и си свиркай ,доста народ кара ///Мки със голямо прасе ,а не диф от ///М ,та ти си прави сметка..

Под най-големия имаш в предвид, като размер ли? Ако не се бъркам 28ците са с 2.93.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 19 Май 2014, 21:49

При Е36 има 3 вида дифове - малкото прасе за Е36 монтира се на коли с двигатели до 320 ,голямо прасе монтира се на всичко останали НЕ ///М коли т.е. 323,325,328 и най-големият диф монтиран в Е36 е този от ///М-ките ,виждал съм ги да се продават по около 600 лева парчето ..

И да ,размера на диф-а се определя от големината на касетата във него ,а не от числото му.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 20 Май 2014, 7:36

Колега.. аз питах за самия заден мост не за дифа ? :kuku: носачи,магаре,главини,спирачки? :OT:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 20 Май 2014, 10:45

Още в първото мнение съм ти отговорил на питането! Чети!

На М3 мост НЕ можеш да сложиш различен от ///М диф , ако интимната ти мисъл е да сложиш мост от ///М със малко прасе
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 20 Май 2014, 12:33

HowDouWantit написа:...

от 325 до 3.0 м3 дифовете са еднакви(type 188).. на EVOто е големия диф(type 210) ;)
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 20 Май 2014, 18:37

Добре а има ли предимства освен по-големия диф? Променя ли се поведението на задницата по някакъв начин?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120D

Мнение от alexignatov » 21 Май 2014, 12:52

На возия ще има разлика ако сложиш и М пружини,спирачките ще са малко по-добри защото ще имаш вентилирани дискове и с този диференциял ще вдигаш малко по висока скорост и блокаж .За тези 1200-1500лв по-добре си купи всички тампони чисто нови ,нови дискове и апарати от 328, шпер и резервоара догоре :driving:

Назад към E36