Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: на 1.20 лв/л нафта :(
Детайли за колата: италианка на реални 120 000 км.

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от cerber_91 » 17 Май 2014, 1:20

Здравейте,

Пиша в тази тема, тъй като не намерих точен отговор по случая.
е60-ката ми е без навигация, май е най-ниско ниво на iDrive. VIN: b138620
Има ли как да се ъпгрейдна с една навигацийка? Барабар с колони за по-добър звук?
И заслужава ли си парите и занимавката?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 17 Май 2014, 9:02

thewolf написа:
Пилев написа:2. N47D20 от 177к.с е най-голямото ла*но след м40 двигателя. Къса вериги на поразия заради фабричен дефект. Направо подминавай ако не е с 5 6к по-евтин от другите.

Как БМВ са допуснали такова нещо? А за стария двг има ли мнения? Дори и ако е с 5к по-евтин, ако къса вериги така, както казваш колега файда да го купувам няма.

Е, как - до 100к км този мотор рядко прави проблем. Като изтече гаранцията не е тяхна грижа. Промениха формата на вала през 2009г. когато в няколко важни пазара им заведоха дела за мотори, скъсали веригите на 60-70к и се опитаха да замажат положението до пускането на новия мотор през 2011.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 17 Май 2014, 12:10

За 5к можеш да смениш вала и зъбното колело с по-новите, както и веригата, която май беше зад мотора. Та вече би трябвало да няма проблем. Потърси във е90 подфорума, там има няколко теми за този мотор, но аз лично не бих го взел.

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 17 Май 2014, 12:34

А късните версии на е9х със 184к.с. как са с вала и събните колела - правят ли проблеми или разликата е само в повишената мощност?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32

Мнение от thewolf » 17 Май 2014, 13:00

ееееееееееееееееееееееееееееее, много голям пропуск за БМВ, ужас. Не съм смятал че БМВ може да допусне такава голяма грешка, направо съм разочарован, дълбоко. Нямам думи просто. Всички нови коли все някакви проблеми имат. Няма нова кола без проблеми, дори и като нова от магазина. Май ще си караме на ретро и това е. Едно време се е залагало на сигурността, сега на екстрите.

Ще проверя раздела на 7-ците, ако и там има такъв проблем в някои от двг, ще си карам Е28-цата и няма да се занимавам с глупости.

п.п. Мнението беше написано от афектиран човек :)
Изображение

Бог отдава дължимото всекиму!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 17 Май 2014, 22:46

Ако намериш 520д с вакуум на вратите, това ще е някакво чудо на чудесата. Обикновено тези модели са доста постни откъм екстри.

Потребител
Аватар

Мнение от bubblebee » 18 Май 2014, 10:11

Здравейте пичове
реших и аз да се сдобия с BMW. В интерес на истината първо се бях спрял на Audi A6 фейслифт 2.0 tfsi, но прочетох, че този двигател похапва масло и се отказах.
Та следващият ми избор е BMW-то. Имам приятел, който ще ми докара от Италия - проверен, със сервизна история и задължително около 120 000 км. Прочетох доста за дизеловите агрегати, че тези, които са на километри може да има проблем с дюзи и тн. затова съм се спрял на бензина 520i 170 коня (а и бензина повече ми харесва като вървене). Някаква разлика в автоматика има ли или е същия като при дизела?
Какво можете да ми кажете за него като поддръжка, проблеми и разход? Не можах да намеря във форума нещо за този двигател или не съм гледал добре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32

Мнение от thewolf » 18 Май 2014, 12:12

Anthony_J написа:Ако намериш 520д с вакуум на вратите, това ще е някакво чудо на чудесата. Обикновено тези модели са доста постни откъм екстри.

Вече разбрах за Н47-то двг, не ми е приятно но така е. Гледах че дизеловия двг на БМВ 3000 куб Н57 и М57 печели доста награди като най-добър двг на годината и други награди.

А относно това Е60 дето немеца дойде с него, не помня какво беше, бензин или дизел, изобщо не съм погледнал и не съм питал, само помня че беше с М пакет :). Сигурно е било М-ка, но тази екстра я имаше и тогава, на времето си мислех, че на всички коли го слагат, но изглежда не е било така.

Това щеше да е много удобна екстра за жена ми :lol: , да не се повтарям "леко с вратите на колата", като на хладилник се затварят, не е нужно да ле блъскат :). Някой път от престараване пък не я затвори до края. Та, само на задната врата да я имам тая екстра, перфектно ще е ахахаххаах.

В момента пиша при Е65-ките и разбрах, че там имало екстрата ЕДЦ, режим спорт и режим комфорт. При Е60 има ли ги? Да речем при мотора 3.000 куб? разбрах, че 2-ката са проблемни, няма да е такъв.
Изображение

Бог отдава дължимото всекиму!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530 XD
Мечтае да кара: BMW M5 E60

Мнение от todorSTY » 19 Май 2014, 11:36

Хайде да попитам и аз, понеже също си търся каручка, спрял съм се на нещо конкретно - 530 - 231 к.с. - дизел, даже цвят и салон съм избрал, нямам никакви колебания относно двигателя и модела, защото знам, че това е сред най-доброто на БМВ. Но само се колебая дали да е задно или xdrive. Не съм запознат толкова с 4х4 на БМВ, задното си го знаем всички, но нека някой който наистина знае и разбира да каже, кое е по-добро в крайна сметка, като поддръжка, като повреди, разход, чак толкова по-добро ли е 4х4, че да си заслужава повече от задно или ако като се наложи се сложи допълнителна тежест в багажника няма разлика и т.н., всичко което може да се каже като разлики? Както и парите, които според вас трябва да си отделя за нещо свестно? Благодаря!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Печка
Детайли за колата: Малка печка

Мнение от weedminer » 19 Май 2014, 16:52

bubblebee написа:Здравейте пичове
реших и аз да се сдобия с BMW. В интерес на истината първо се бях спрял на Audi A6 фейслифт 2.0 tfsi, но прочетох, че този двигател похапва масло и се отказах.
Та следващият ми избор е BMW-то. Имам приятел, който ще ми докара от Италия - проверен, със сервизна история и задължително около 120 000 км. Прочетох доста за дизеловите агрегати, че тези, които са на километри може да има проблем с дюзи и тн. затова съм се спрял на бензина 520i 170 коня (а и бензина повече ми харесва като вървене). Някаква разлика в автоматика има ли или е същия като при дизела?
Какво можете да ми кажете за него като поддръжка, проблеми и разход? Не можах да намеря във форума нещо за този двигател или не съм гледал добре.

Тва Ауди до колкото разбирам от абревиатурата има турбокомпресор и на 100000% ше е по-бързо от 520i, което пък ако е автоматик не мисля, че може да покаже по-нормална динамика.
Не знам дали се майтапиш, че търсиш такъв автомобил на 120к км. Ако е 2010 година МОЖЕ и да намериш на толкова, ама иначе...
Теми за бензин и дизел както и само за бензин има много в този раздел. Разхода си е разход - гълта си със сигурност - има доволен брой колеги, които карат бензиновите Е60-ки с ГИ, което според мен е и спасението - има теми и за това.

Потребител
Аватар

Мнение от bubblebee » 19 Май 2014, 17:59

Здравейте
така..... днеска покарах е60 3000 m3 дизел и направо съм очарован ... страхотен вървеж ... просто е..... говорих с човека, който ще ми докара колата и ми каза, че по принцип този двигател е доста здрав, така че се ориентирам към него... отново след 2010 г. Оказа се, че и не е много тясна понеже съм доста голям и ми се струваше, че няма да ми е много удобна, но в крайна сметка.... въпросът е xdrive или само задно. Предполагам има проблем ако е само със задно през зимата.....

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 19 Май 2014, 18:55

bubblebee написа:Здравейте
така..... днеска покарах е60 3000 m3 дизел и направо съм очарован ... страхотен вървеж ... просто е..... говорих с човека, който ще ми докара колата и ми каза, че по принцип този двигател е доста здрав, така че се ориентирам към него... отново след 2010 г. Оказа се, че и не е много тясна понеже съм доста голям и ми се струваше, че няма да ми е много удобна, но в крайна сметка.... въпросът е xdrive или само задно. Предполагам има проблем ако е само със задно през зимата.....

Най-важно е сам да решиш какво да вземеш ,но щом като питаш моето мнение е следното.Зимата на лед х-драйва няма да ти помогне .На сняг да, но като се има предвид колко ниска става много жалко ако потрошиш нешо.Някой ще каже че може веднъж да те изкара от ситуация в която задното няма да може и ще е прав.Аз лично обаче не го възприемам този автомобил като джип макар да е 4х4 пък и пътищата хич да не е ги чистят в градовете ,така че ако ще е градска кола и със задно е без проблем.Преди години хората се справяха с руските машини че сега ли .Но ако имаш достатъчно кеш за х-драйв и за поддръжката му и се намери екземпляр естествено е по-добрия избор .Успех.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 19 Май 2014, 19:19

bubblebee написа:Здравейте

Колега след 2010 са F10.
Иначе задно или 4х4 си е до усещане. Двете коли се чувстват различно. Ако зимата има сняг, че последните две нямаше, определено ще ти е по-лесно. Особено ако е автоматик.

Потребител
Аватар

Мнение от bubblebee » 19 Май 2014, 20:04

Здрасти ...... ами ще търся E60 ... и най-вероятно със задно ... остава 3000 м3 двигателя
Прочетох за проблемите с дпф-то и пеперудите и тн. но не мисля да махам нищо. Имам си доверен майстор, на който мога да я карам и той ще каже какво е положението.
Единствено ме е страх за скоростната кутия, но явно си е до късмет всичко. Мисля като я взема, да й сменя маслото на кутията и да се надявам всичко да е ОК.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 19 Май 2014, 21:22

ако държиш да е до 120к км по лесно ще намериш на Горубляне от колкото в Германия :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61