Декоративни "рамки" предно стъкло

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Декоративни "рамки" предно стъкло

Мнение от ивчо » 13 Май 2014, 7:31

Тази тема я създавам с идеята всеки да си ги погледне, защото при мен се случи "случка" ...
Подгонихме се с една ИнсигнЯ и около 200 км/ч (имаше спускане) лекинко се отпраха от стъклото ...
Първоначално си помислих че е е карето на кардана, защото взе да тропа като него ..
И слизайки от колата легнах до нея :mhihi: да видя какво става отдолу ..
И нищо не видях, после огледах отпред .. И пак нищо .. И чак като се вгледах в цялата кола, ми стана интересно какво е това дето стърчи като Айфеловата кула към небето (нямам идея как не съм я видял като съм слизал :mhihi: ) !
Таааа около десетина километра преди да се откачат, се чуваше интересен звук наподобяваш голям бръмбАр - а те тамън са се откачали от щипките и са вибрирали от въздушната струя ... И тогава слезнах, ама като не съм се сетил къде да гледам ..
Тук е момента да кажа "Благодаря" на Василев затова че ми прати перфектните такива за смяната :bchug: :bowdown:
Отделно искам да ви ориентирам и за още нещо ...
Въпросните щипки захващащи тез лайстни :mhihi: към стъклото са 16 на брой общо !
Цената за 1 бр оригинална е 10 лева :shock:
Което не е много ако кажем ти трябва бройка-две.
Ама аз малко бях афектиран и ми трябват повечко ! :mhihi:
И се сетих за КоВра 8) - хоп тилифоня ... Щипка левче .. Отделно хората си дават и тези черните за декоративните капаци под стъклочистачките като мисля че обявиха цена от 3 лева за всичките !
А щипки евентуално ще ви трябват, защото се чупят зъбчетата които "законтрят" и реално няма какво да ги държи към стъклото !
Едно лепило за автостъкла да ги държи завинаги там, и мисля повече да не се занимавам с това :yes:
Иначе тез "рамки" са много интересни като дизайн и функция която изпълняват !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: Декоративни "рамки" предно стъкло

Мнение от Zubcho » 13 Май 2014, 8:09

Благодаря за информацията :) :yes:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Потребител
Аватар

Мнение от gelend » 13 Май 2014, 20:10

Интересно, на мен февруари в Кобра Пловдив ми залепиха лайстните с полиуретан, защото били по 16лв бройката. А за тези черните щипки на кората под чистачките ме пратиха да търся подобни от битака (те не предлагали). Явно за всеки град е различно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 14 Май 2014, 10:01

Ами затова го споделям това ..
Не че е кой знае колко полезна тема :)
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pecata90 » 17 Май 2014, 14:21

На мен в София ми казаха от Кобра, че нямало такива лайсни и ми сложиха едно гумено уплатнение. Всъщност вида му е същия, като лайсната и вече втора година си карам така не съм имал проблем.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 17 Май 2014, 22:43

А самите черни лайсни около предния прозорец има ли от къде да се намерят на нормални цени..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 18 Май 2014, 17:54

Мне ... To не че 150 лева за бройка са много пари - просто заплатите са ни малки ... :mhihi: :evil:
Иначе нямам идея какви ги творят по центровете за смяна на стъкла - аз говорих с една колежка с/у кино Арена, и жената си ми обясни кое и как :) Накупих си там каквото ми трябва, и вече не е като Франкенщайн отпред !
Но определено бих си смъкнал тези "рамки" при подмяна на стъклото !
Хем да видя дали са сложили новите "щипки" (имам спомен че Пенчев имаше тема за това как са го излъгали със смяната им), хем няма да се чудя ако ги изпокривят откъде да търся пак :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 20 Май 2014, 13:22

Реално за да смениш предното стъкло се махат тези лайстни. От Кобра си носят щипки, защото се чупят почти винаги. Самите лайсни дали могат да се намерят по-евтино, че при мен се е налюпила гумената част.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 20 Май 2014, 13:58

Няма шанс ...
Реално може да провериш из световната мрежа как седят цените !
В УСА му искат 80 и малко доларЯ :)
Ама е готино като са нови и оригинални - много готино се огъва онова гуменото :mhihi:
Само да поясня че самите щипки са залепени - един смяната им е обвързана със смяна на челното стъкло !!! Аз поне не успях да махна нито една на никъде ... :dunno:

Назад към E34