Най- смешното нещо което са ви казвали за колата ви?
Модератор: Общи модератори
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Най- смешното нещо което са ви казвали за колата ви?
По темата:
Един днес искаше да му продам скоростите от мойта кола "518 акула" за да си ги сложел на москвича, ако не съм бил съгласен, щял да провери в продавалник
Един днес искаше да му продам скоростите от мойта кола "518 акула" за да си ги сложел на москвича, ако не съм бил съгласен, щял да провери в продавалник

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
surfboard написа:Да, забелязал съм, но много рядко се съгласявам на светофарни дръпки. Не ми допада идеята да се дърпам в града, считам го за опасно, пък и смятам, че колата не може да развие пълния си потенциал там. Предпочитам магистралата, където повечето от така наречените сапунерки изчезват насапунисани в огледалото.
Пример - почти всяка Корса 1.6 16 винтила 106 коня може да дръпне едно Ауди А6/А8 4.2 куатро 300 коня, на къси градски разстояния, от светофар, до светофар? Нали се сещате обаче какво ще се случи с нея, като мощният осмак се развърти и озлобее на магистралата, където 200 км/ч ги няма за нищо?

- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Не е нужно да е на задна, нито на странична. Просто силата на големия кораб не е в старта от място и в бързото преодоляване на кратки светофарни разстояния. Прасето се развърта след 80-100 км/ч и така чак до 250.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
surfboard написа:Не е нужно да е на задна, нито на странична. Просто силата на големия кораб не е в старта от място и в бързото преодоляване на кратки светофарни разстояния. Прасето се развърта след 80-100 км/ч и така чак до 250.
Много ги разбираш...

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Като, че ли пропускаш факта, че Аудито е куатро и точно от място разстрела за тази Корса ще бъде огромен. Кутията много го спъва, но пак е далеч по динамична кола от тази Корса на каквито и да е дисциплини.
Последна промяна In_Memoriam на 15 Май 2014, 20:03, променена общо 1 път

- surfboard
- младши ентусиаст
-
Boyadjiev написа:surfboard написа:Не е нужно да е на задна, нито на странична. Просто силата на големия кораб не е в старта от място и в бързото преодоляване на кратки светофарни разстояния. Прасето се развърта след 80-100 км/ч и така чак до 250.
Много ги разбираш...
За разлика от теб съм ги карал и двете, а ти най-вероятно си клапаш на общо основание или по слухове на тетките пред блока. Ако много се кефиш как ги разбирам, раздавам автографи след работа.
- surfboard
- младши ентусиаст
-
In_Memoriam написа:Като, че ли пропускаш факта, че Аудито е куатро и точно от място разстрела за тази Корса ще бъде огромен. Кутията много го спъва, но пак е далеч по динамична кола от тази Корса на каквито и да е дисциплини.
Теоретично да, но точно с 4.2 съм припадал от много смешни сапунерки и Гоуфове, на къси кратки разстояния и отсечки. А забравяте ли морално остарелия, муден, допотопен, лагав и реагиращ след 2 години автомат на 4.2 и загубите от него? А загубите от куатрото? А теглото?
- surfboard
- младши ентусиаст
-
За да не съм оффтопик, ще ви кажа още нещо за 4.2, пък вие си вярвайте колкото поискате. Моторът за много хора е легендарен, защото очакванията към него са в пъти повече от възможностите му. Това е един сложен, харчещ, НЕВЪРВЯЩ, непродаваем и като безсмислен мотор, с чуплива скороста кутия /6НP19/, с адски мудни реакции, тромава, лагава и убиващата цялата тръпка от карането му. Показателите му на динографика са много по-ниски от декларираните /справка - http://rototest-research.eu/popup/perfo ... artsID=621 /.
Просто повечето хора като чуят 4.2 300 коня и веднага го асоциират с гига мега пауъра, без да съобразяват стария мотор, загубите от кутията, куатрото и теглото.
И в заключение още нещо - в такива големи параходи последното нещо, което ще усетите е брутално ускорение. Те са мислени с друга концепция - лимузини за комфортно и луксозно возене. В такава голяма кола гъзомерът рядко може да бъде усетен.
Още един пример - ауди А8 2005 година. Двигател 6000 кубика, 12 цилиндъра, 450 коня, куатро, автоматик. Леко изостава от М3 е46, което е само 3200 кубика и само 300 и кусур коня и то само на задно предаване. Дори на някои дисциплини м3 го опъва. Справка - зепферс.
По вашата логика като чуете 6.0 в12 ще се превъзбудите, ще се изпотите и разтреперите целите и ще кажете че 6-литровия мотор, който образно казано представлява два двигателя по 6 цилиндъра, или три по четири, ще отнесе М3. Да, но реалността е друга.
Просто повечето хора като чуят 4.2 300 коня и веднага го асоциират с гига мега пауъра, без да съобразяват стария мотор, загубите от кутията, куатрото и теглото.
И в заключение още нещо - в такива големи параходи последното нещо, което ще усетите е брутално ускорение. Те са мислени с друга концепция - лимузини за комфортно и луксозно возене. В такава голяма кола гъзомерът рядко може да бъде усетен.
Още един пример - ауди А8 2005 година. Двигател 6000 кубика, 12 цилиндъра, 450 коня, куатро, автоматик. Леко изостава от М3 е46, което е само 3200 кубика и само 300 и кусур коня и то само на задно предаване. Дори на някои дисциплини м3 го опъва. Справка - зепферс.
По вашата логика като чуете 6.0 в12 ще се превъзбудите, ще се изпотите и разтреперите целите и ще кажете че 6-литровия мотор, който образно казано представлява два двигателя по 6 цилиндъра, или три по четири, ще отнесе М3. Да, но реалността е друга.
Последна промяна surfboard на 15 Май 2014, 20:22, променена общо 1 път
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- surfboard
- младши ентусиаст
-
speeder88 написа:http://www.zeperfs.com/en/duel636-60.htm
Aйде! Дайте сега по темата!
Забележи ускорението от 0 до 60. Сега го навържи с това, което съм казал - КРАТКИ светофарни гонки, КЪСИ градски разстояния, МАЛКИ отсечки, ТЕСНИ улички. Всичко това предполага скорост до към 50-60 км/ч. А както виждаме от статистиката ти, ускорението там НА ТЕОРИЯ е почти еднакво. На практика и в реалността Корсата го опъва. А да споменавам ли, че има и Корси, които са с монтиран двигател от ASTRA GSI - C20XE, 150 коня. Има и с C20LET, където е брутално.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
Wanna be 1.5 bar.
surfboard написа:Boyadjiev написа:surfboard написа:Не е нужно да е на задна, нито на странична. Просто силата на големия кораб не е в старта от място и в бързото преодоляване на кратки светофарни разстояния. Прасето се развърта след 80-100 км/ч и така чак до 250.
Много ги разбираш...
За разлика от теб съм ги карал и двете, а ти най-вероятно си клапаш на общо основание или по слухове на тетките пред блока. Ако много се кефиш как ги разбирам, раздавам автографи след работа.
speeder88 написа:http://www.zeperfs.com/en/duel636-60.htm

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
surfboard написа:speeder88 написа:http://www.zeperfs.com/en/duel636-60.htm
Забележи ускорението от 0 до 60. Сега го навържи с това, което съм казал - КРАТКИ светофарни гонки, КЪСИ градски разстояния, МАЛКИ отсечки, ТЕСНИ улички. Всичко това предполага скорост до към 50-60 км/ч. А както виждаме от статистиката ти, ускорението там НА ТЕОРИЯ е почти еднакво. На практика и в реалността Корсата го опъва. А да споменавам ли, че има и Корси, които са с монтиран двигател от ASTRA GSI - C20XE, 150 коня. Има и с C20LET, където е брутално.
Имаш ли идея какво означават разлика от 1.4 секунди на 400 метра в разстояние ? Колко да са кратки тези светофарни гонки ? 300 метра? 200 метра?
Каква реалност, колега? Чета и не вярвам на очите си

- surfboard
- младши ентусиаст
-
Тъмната гора на теорията и миражите на идеологията.......Само дето теорията е съкровище, чийто ключ е практиката. Затова повече реални, а не виртуални гонки и повече практика.
Интересувал съм се и даже съм гледал подобни гонки. И защо цитираш 400 метра, като аз съм ти посочил от 0 до 50 км/ч. Да, има и такива улички и гонки.
Аз се оттеглям, докато модераторите не са ни санкционирали. Хората, които са в час ще ме разберат, а за останалите - няма значение.

Аз се оттеглям, докато модераторите не са ни санкционирали. Хората, които са в час ще ме разберат, а за останалите - няма значение.

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
При 0-50 км/ч единият шофьор да закъснее с половин секунда с тръгването и вече имаме излъчен победител... толкова субективизъм на едно място ме кара и аз да напусна спора 

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
Wanna be 1.5 bar.
In_Memoriam написа:При 0-50 км/ч единият шофьор да закъснее с половин секунда с тръгването и вече имаме излъчен победител... толкова субективизъм на едно място ме кара и аз да напусна спора
+1
Здраве да има и повече реализъм