Настройка на дебитомер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Настройка на дебитомер
всичко се реголира перфекно и аз имам 318ис във варна съм със шуменска регистрация е
ще ти я настроя и неможеш да познаеш това твоята кола ли е. ще върви с 328.emilian83valens1968 написа:Колеги някой знае ли какво напрежение трябва да има между точка 1 която е палеца на дебитомера и точка 2 масата на колата при загрята кола на празен ход. Двигателя е 1.8 is 92 г.
Така си я купих бимата от Италия с отворен и разбутан дебитомер. Просто искам да го настроя правилно. Благодаря предварително.
имаш ли представа пинове 2 и 5 как мога да ги хвана при отворен дебитомер.единия сигурно е палеца.а другия?да не би да са тези от горната снимка,за които пита колегата?KEF написа:Колеги ето какво е нужно да се направи за да се разбере дали дебиломерчето е в час.За целта ви е нужен уред за измерване на напрежение и съпротивление.
1.Проверка на захранването:на буксата на дебитомера има 7 пина,номерирани от 1 до 7.Между пинове 1 и 5 трябва да има напрежение около 5V.
2.Проверка на напрежението: (тук буксата трябва да е включена към дебитомера)
а)завъртете ключа на контакт и отново с уреда измервате м/у 2 и 5,трябва да е около 0,25V
б)при запален двигател на празен ход,отново м/у 2 и 5, имаме около 0,9V
в)при 3000 об/мин между 2 и 5 ,около 2V
3.Позиция на клапата: (тук се измерва съпротивлението)
а)при затворена клапа между 2 и 5 ,около 8 ом
б)при отворена клапа м/у 2 и 5 ,около 2500 ом
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Ще познаеш по разхода...ico318 написа:пиновете ги намерих с мултицета къде са вътре и нагласих палеца от кръстатия му болт на 0,25,а на празен ход на 0,9 от спиралната пружина.на 3000 об.си идва на 2 волта.всичко се получи,но сега видях,че темата е за М42,а моя е М40.дали е същата настройка,защото сега заработи много добре?

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
здравейте колеги 
ламбда сондата ми е сменяна ,но колата пуши при форсиране, в огледалото го виждам чак(пушека не е само от масло
)...
дали не е нужно да понатегна малко пружинката на дебитомера и колко да я стегна?
-разход на масло ~литър на 3600-4000км (това ако не тече)
-разхода при внимателно каране е в нормите(градско - 10,5/11 , зимата отива към 12, в редки случаи 13....6.5/7 извън града), при ръчка не знам....
-вървежа според мен е много добър, може би повече отколкото трябва, като съдя по други 318-ки
-оборотите на празен ход са стабилни
-зареждам в ромпетрол ефикс 95
като цяло само пушилката ме притеснява, иначе всичко е ок
П.П.
сега замерих дебитомера
0,8V на празен ход
1.92V на 3000 оборота

ламбда сондата ми е сменяна ,но колата пуши при форсиране, в огледалото го виждам чак(пушека не е само от масло

дали не е нужно да понатегна малко пружинката на дебитомера и колко да я стегна?
-разход на масло ~литър на 3600-4000км (това ако не тече)
-разхода при внимателно каране е в нормите(градско - 10,5/11 , зимата отива към 12, в редки случаи 13....6.5/7 извън града), при ръчка не знам....
-вървежа според мен е много добър, може би повече отколкото трябва, като съдя по други 318-ки
-оборотите на празен ход са стабилни
-зареждам в ромпетрол ефикс 95
като цяло само пушилката ме притеснява, иначе всичко е ок
П.П.
сега замерих дебитомера
0,8V на празен ход
1.92V на 3000 оборота

Re:
ico318 написа:пиновете ги намерих с мултицета къде са вътре и нагласих палеца от кръстатия му болт на 0,25,а на празен ход на 0,9 от спиралната пружина.на 3000 об.си идва на 2 волта.всичко се получи,но сега видях,че темата е за М42,а моя е М40.дали е същата настройка,защото сега заработи много добре?
Колега да споделиш каде точно ги откри 2-ри и 5-ти пин вътре

питай мишо.и да не го питаш,пак ще ти каже.даже знае как се сваля стартер и познава избила гарнитура по снимка.добре,че го има.....
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
форума вече не е същия .....
ами явно наистина познава по снимка
.
Хубаво щеше да е да пишат тези които разбират повечко а не като някой други дето само драскат глупости и объркват хората
А за дебитомера мога да ти кажа приятел че никога няма да го настроиш идеално, особено по тези методи на еди си колко оборота еди си какво напрежение, минал съм го тоя филм.
ico318 написа:питай мишо.и да не го питаш,пак ще ти каже.даже знае как се сваля стартер и познава избила гарнитура по снимка.добре,че го има.....
ами явно наистина познава по снимка

Хубаво щеше да е да пишат тези които разбират повечко а не като някой други дето само драскат глупости и объркват хората

А за дебитомера мога да ти кажа приятел че никога няма да го настроиш идеално, особено по тези методи на еди си колко оборота еди си какво напрежение, минал съм го тоя филм.

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2