Проблем с автоматика.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Проблем с автоматика.
Привет колеги.
Отново имам проблем с автоматика на Е60-ката, този път след сменен хидротрансформатор. Преди около 6 месеца смених торк-а, картера и маслото. След извършения ремонт на скоростната кутия изчезна основния проблем който имах ( оборотите играеха м/у 90-100км/ч и колата се лашкаше), но се появиха нови. Колата започна да рита при превключване м/у R <----> D. Също така започнах да усеща свалянето на предавките, като най-много се усеща връщането на предавка преди спиране в покой. Тези неща ги нямаше преди извършването на ремонта а преди няколко дни на дълъг път се появи и последния проблем. При движение със скорост м/у 80-100 км/ч без да ускорявам или използвам кик в даден момен колата започва да рита, както при връщане на предавка. Ако продължа да карам без да намалявам или ускорявам това продължава на равни интервали през около 2 сек. В момента в който подам газ или върна газта всичко изчезва. При по висока или ниска скорост проблема го няма. При въпросното ритане оборотите не играят и не се усеща сваляне или качване на предавка а само ритане.
Моля споделете ако сте се сблъсквали с подобен проблем или ако имате някакъв съвет.
Мерси!!!
Отново имам проблем с автоматика на Е60-ката, този път след сменен хидротрансформатор. Преди около 6 месеца смених торк-а, картера и маслото. След извършения ремонт на скоростната кутия изчезна основния проблем който имах ( оборотите играеха м/у 90-100км/ч и колата се лашкаше), но се появиха нови. Колата започна да рита при превключване м/у R <----> D. Също така започнах да усеща свалянето на предавките, като най-много се усеща връщането на предавка преди спиране в покой. Тези неща ги нямаше преди извършването на ремонта а преди няколко дни на дълъг път се появи и последния проблем. При движение със скорост м/у 80-100 км/ч без да ускорявам или използвам кик в даден момен колата започва да рита, както при връщане на предавка. Ако продължа да карам без да намалявам или ускорявам това продължава на равни интервали през около 2 сек. В момента в който подам газ или върна газта всичко изчезва. При по висока или ниска скорост проблема го няма. При въпросното ритане оборотите не играят и не се усеща сваляне или качване на предавка а само ритане.
Моля споделете ако сте се сблъсквали с подобен проблем или ако имате някакъв съвет.
Мерси!!!
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Проблем с автоматика.
Клапанно тяло. Сваляй кутията и я пращай във Варна или София.
- Trixster
- ентусиаст
-
Някаква идея защо се появи веднага след смяната на торк-а ? Преди това 6 месеца не съм имал никакъв проблем с превключването на скорости.
Това ли е въпросния комплект и ремонт за който говориш ?
http://www.thectsc.com/products/solenoi ... 35-45.html
http://www.youtube.com/watch?v=zwjvxRZyvWM
Мерси!
Това ли е въпросния комплект и ремонт за който говориш ?
http://www.thectsc.com/products/solenoi ... 35-45.html
http://www.youtube.com/watch?v=zwjvxRZyvWM
Мерси!
Aristotle
Aristotle
Адаптация на кутията е необходима според това което казваш.Що не пробваш в някои сервиз дето са запознати .
- Trixster
- ентусиаст
-
Да забравих да кажа, че правих адаптация на скоростната кутия. Единствено ъпдейт на софтуера не е правен.
Aristotle
Aristotle
- Atsalov
- Ацалов
-
Хубаво е да направиш ...но за напред,за този проблем няма да помогне. А адапционните стойности се зануляват!
- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D '04
Съжалявам за намесата в темата на колегата, но мисля че и аз имам сходен проблем с автоматика. От няколко месеца рита при смяна на предавките. От Инпа и занулих настройките на кутия, надявам се правилно
Започна да рита повече първата седмица, карах бавно и без резки натискания. Сега забелязвам че имам и някакви малки пропадания преди 2000 оборота и понякога се мъчи когато е стигнала оборотите за следващата предавка. Преди 37 000 км. съм сменил маслото на кутията или една година и половина е изминало. С Инпа видях че е записала грешка на кутията, прилагам снимка, потърсих информация из чуждите форуми и намерих следния DIY. Торк не съм рециклирал и не знам дали е рециклиран някога.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
До последния колега, смени ли буксата на мекатрониката, ако не си и е протекла, описваш симптоми на намаляло масло, при проблеми с мекатрониката има прескачанемежду предавките и не може да сменя с кикдаун
- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
Taruno не съм, но кикдаун-а работи. Може ли номер на тази букса, за да погледна къде се намира и в петък да я видя как изглежда - трябва да гледам дали е омаслена отдолу ли?
- Atsalov
- Ацалов
-
24347588725- да омаслява отдолу .
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Според грешката която дава колата.Има презастъпване от 4та към 3та степен.Това е механичен проблем.
Моята кутия беше без 3 л масло и грешки не е давала.Има пакет от дискове вътре които се износват.
По-добре ходи в сервиз да отворят кутията и да кажат.
Моята кутия беше без 3 л масло и грешки не е давала.Има пакет от дискове вътре които се износват.
По-добре ходи в сервиз да отворят кутията и да кажат.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- Trixster
- ентусиаст
-
Ъпдейт по темата. От както писах имах отново дълго пътуване и след 380км каране колата само веднъж направи ритането м/у 70-80км/ч.
След което се позарових в гаража и отново направих адаптация на скоростната кутия. Резултата е следния. Колата вече не рита при смяна от R <--> D и почти изчезна приритването при спиране в покой. Също така не съм забелязал и ритането м/у 80-100км/ч и ще видя след излизане на дълъг път. Имам и уговорка за края на месеца да направя ъпдейт на скоростната кутия и да проверим нивото на маслото, но за сега нещата се по-добре.
П.С.
Няколко пъти съм адаптирал скоростната кутия и нямаше никаква разлика. Нямам никаква представа дали при последната адаптация нещо се е променило.
След което се позарових в гаража и отново направих адаптация на скоростната кутия. Резултата е следния. Колата вече не рита при смяна от R <--> D и почти изчезна приритването при спиране в покой. Също така не съм забелязал и ритането м/у 80-100км/ч и ще видя след излизане на дълъг път. Имам и уговорка за края на месеца да направя ъпдейт на скоростната кутия и да проверим нивото на маслото, но за сега нещата се по-добре.
П.С.
Няколко пъти съм адаптирал скоростната кутия и нямаше никаква разлика. Нямам никаква представа дали при последната адаптация нещо се е променило.
Aristotle
Aristotle
- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
iceblast принципно си изключително прав!
Нивото на маслото по какъв начин се проверява и къде
Нивото на маслото по какъв начин се проверява и къде

Развърташ пропката на скоростите и ако потече масло - значи има, т.е. добре е
Ако не потече или тече слабичко значи няма/намаляло е.

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2