E36 или E39
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
E36 или E39
Здравейте ! Горд собственик съм на Е39 тууринг 525д с навигация,печка и т.н. но незнам защо е36 ми харесват страшно много ми грабват окото... особено като видя някоя с джанти,м-пакет вежди и т.н. кажете ми нещо повече за този модел.Ще се прецакам ли ако си бартеросам катафалката за някое е36 ? Също така ми се струва доста по- евтино за поддръжка в сравнение с мойта е39ка.Като цяло по-сполучливи ли са от Е39 ? Аз досега почти нищо не съм правил.Зех я малко занемарена хвърлих към 2хил и нещо и само се возя и честно казано ме е страх от една страна защото комбито много ме слуша.Моля някой собственик да си изкаже мнението.Благодаря ! 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Re: E36 или E39
Ако си млад по душа и не ти пука, че ти тракат корите, виси ти жабката, вози като каруца (дори с изрядно, немодифицирано сток окачване), шасито е пълен кашкавал(и при удар и при натискане - за сток говоря), всеки мургав българин има такова с голямо гърне ... нямаш ядове, тва е колата за теб. И по-добре си вземи минимум 323-ка ... че иначе смисъл няма много (според мен).
Частите са евтини яко, не гние много ... има и много на части ... ти си знаеш вече дали чак толкова ти се кара.
А, и брутално недозавива ( сток, без намеси), багажника е малък.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Цените на частите за Е36 са смешни,форума е пълен с части за 3-ката.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
Имам чувството,че се изхвърлих много с тая е39ка.Всичко е ток по нея е ток като я зех уж 1та дюза беше прецакана,та ги рециклирах и 6те.За ремонт на дюзи,алтернатор и обслужване дадох пари колкото за една е36ца
Иначе здрави ли са като цяло е36 ?

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
То си зависи на какъв екземпляр ще попаднеш, като цената не винаги е определяща - продаде се наскоро страхотна седан 320 за 1700 лв, а на пълни курници искат 2 пъти повече. Много коли съм имал, и много ежедневно ми минават през ръцете, самият аз карам Е36 от 2005, та на тази база мога да кажа, че са здрави коли, с характерните си предимства и недостатъци разбира се.
only rear wheel drive
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Различни коли са колега, много различни. Предимствата на Е36 са динамиката(ако е наред колата), стойката, по-евтината поддрържка(по принцип)и...дотам май се изчерпва. Като кола Е39 е по-кола в много отношения, но това не прави Е36 по-лоша или обратното. Просто са различни както казах. Реши ти какво искаш и давай. Но ако си ти е стегната Е39-ката и си дал и ти пари за ремонт по нея, не мисли, че като купиш Е36 и няма да дадеш пари или че е супер евтина пък. БМВ ако трябва да се поддържа като хората си е скъпо удоволствие, било то и Е36.
Тези неща за 1700 лв. читави не си ги представям някак. Ако е Е36 си вземай минимум 325и.
Тези неща за 1700 лв. читави не си ги представям някак. Ако е Е36 си вземай минимум 325и.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
host написа:Ако си млад по душа и не ти пука, че ти тракат корите, виси ти жабката, вози като каруца (дори с изрядно, немодифицирано сток окачване), шасито е пълен кашкавал(според мен).

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон

Аз карах такси Е36 от 2005-та до 2007-ма и за някакви слабости по окачването не съм забелязал. Разбира се после карах 3 години и Е39 пак като такси и по-добре возеше, но както казах това са различни коли. Читаво Е36 трудно се намира и обикновено имат проблеми с корите и свалянето на прозорците, но това се оправя или просто се намира читаво, но трудно или по-точно читавите струват пари, пък били те и Е36.

In God we trust, all others we track.

- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
разгледай обявите, отиди покарай тази която ти хареса и сам ще си отговориш ако толкова ти се лигави си намери едно 320 тънко за 2ра кола с малко пари става за пързаляне

- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
Май така ще стане, защото е39ката я обслужих направих я и само се возя вече да чукна на дърво 7месеца няма никакви проблеми,само сипвам и карам.Ще си потърся някоя по-евтина е36-ца за 2ра кола и в последствие ще почвам да я кича: двигател 2.5 минимум,м-пакет джанти и т.н. 

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Ако ще я кичиш, то по-добре си купи готова направена, по-евтино ще ти дойде, отделно главоболията.
only rear wheel drive
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
<br />:mhihi: явно си от тия, дето по 10 години имат е36 ама всъщност никога не са карали такова.<br/>host написа:<br />Ако си млад по душа и не ти пука, че ти тракат корите, виси ти жабката, вози като каруца (дори с изрядно, немодифицирано сток окачване), шасито е пълен кашкавал(според мен).
Конструктивно отношение имаш гледам. Жив и здрав.
Сподели с колегата ква велика кола е е36 щото аз явно не съм реалист и си нямам идея за кво иде реч.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ами това, че те мързи да си свалиш корите и да залепиш щипките не ги прави "вечно дрънчащи", това че не ти се занимава да видиш какъв е проблема с увисналата жабка и да го оправиш за 5 мин също не я прави "вечно увиснала", това че купуваш кви да е части по ходовата част не я прави "кашкавал".
Великите коли са малко и е36 вероятно не е сред тях, но със сигурност е стабилна, здрава и доста добра кола ако е в състоянието в което би трябвало да бъде. Останалите са просто "нещо", но в никой случай не са БМВ Е36. Та по тая причина има хора карали с години такива, а всъщност никога не са се качвали в Е36.
Така по-конструктивно ли е?
Великите коли са малко и е36 вероятно не е сред тях, но със сигурност е стабилна, здрава и доста добра кола ако е в състоянието в което би трябвало да бъде. Останалите са просто "нещо", но в никой случай не са БМВ Е36. Та по тая причина има хора карали с години такива, а всъщност никога не са се качвали в Е36.
Така по-конструктивно ли е?

аз и преди съм писал, че в тея коли ми харесва как няма никакви паразитни звуци, тропане на кори, скърцане и тн като при други марки...но това си мисля, че е така при всяко бмв, което не е абсолютен кенеф примерно. а колко от вас са карали или са се возили в ново е36 90те години с 'изрядно, немодифицирано сток окачване', че да се твърди, че вози като каруца? а жабката се оправя за 10лв по спомен, но с части от представителството, а не с винчета и щуротии 

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2