М43 верига.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- petrashkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 318I
- Мечтае да кара: БТР
М43 верига.
Колеги днес свалях капака на клапаните. Веригата, зъбните колела, бананите и обтегача са ми на около 1000км след смяна.
Веригата на загасен двигател обаче изглежда хлабава
Това чудо така ли трябва да е?
Като го превъртя малко на маховика опъва и после пак е хлабава ако върна назад. Тя не трябва ли да е постоянно опъната?
Веригата на загасен двигател обаче изглежда хлабава

Като го превъртя малко на маховика опъва и после пак е хлабава ако върна назад. Тя не трябва ли да е постоянно опъната?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Критика се приема
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Re: М43 верига.
Трябва... някой счупен банан или просто да са го спестили майсторите?
- petrashkov
- кандидат ентусиаст
-
M10 написа:Трябва... някой счупен банан или просто да са го спестили майсторите?
Майстора ми е доверен човек. Аз му помагах и не спестихме нищо. Сложена е по-учебник. Точно както си пише в дебелите книги.

Каква може да е причината? За разлика от М42 тук обтегача работи на хидравличен принцип. Но си мисля, че няма логика при условие, че е нов да не опъва.

Личеше си, че главата е сваляна от предишния собственик. Старата верига също беше хлабава но реших, че просто се е разтегнала с годините.
Критика се приема
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Зависи какво разбираш под хлабава. Когато мотора е загасен, единственият елемент, обтягащ веригата е сравнително халтавата пружина вътре в цилиндъра на хидравличния обтегач, и като цяло не е трудно дори на ръка да усетиш хлабина. Ако нямаш паразитни шумове, вероятно се филмираш 
ПП - и М42 е с хидравличен обтегач

only rear wheel drive
- petrashkov
- кандидат ентусиаст
-
michev написа:Зависи какво разбираш под хлабава. Когато мотора е загасен, единственият елемент, обтягащ веригата е сравнително халтавата пружина вътре в цилиндъра на хидравличния обтегач, и като цяло не е трудно дори на ръка да усетиш хлабина. Ако нямаш паразитни шумове, вероятно се филмираш
Трака докато двигателя загрее. Но има цяла тема за това. При пускане на газта между 1000 и 2000 оборота се чува едно изтракване в мотора. Което обаче не е задължително да е веригата де. Аз се съмнявам за повдигачи честно казано. Шума е особено силен, когато двигателя е пален скоро и не е съвсем изстинал.
Колкото до филмирането... не си далеч от изстината.

п.с. Закарах я да премерят налягането. На студена кола даде около 3 бара. След като позагря отиде към 2 бара (това е на празен ход) А когато е в обороти е около 4 бара.
Критика се приема
5 мнения
• Страница 1 от 1