Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Re: iOS тема

Мнение от ръб » 07 Май 2014, 1:09

Да ама на глобул Edge е само термин.. Не и използваема услуга :(

При добро покритие или wifi батерията е бетон

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Май 2014, 12:00

И аз обмислям дали да не премина от Глобул на Вивател, точно заради по-добрата мрежа. Този уикенд бяхме в едно село... на мен чатовете не ми зарежда, а този до мен на Вивател пуска клипчета от Ютуб :kuku: На събора пък по едно време Глобул тотално изгуби мрежа... Мтел имаше, но не можех да се свържа.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 07 Май 2014, 12:26

Така си е, на виваком нета е най-добър навсякъде..на другите два оператора само из градовете и на високо има нет в планините.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Май 2014, 12:07

Колега ми даде телефон на един магазин за GSM, който продава 5s втора употреба. Поисках им IMEI, дадоха ми 3, но всичките излизат със следното
Blacklist in Verizon(USA) Yes

т.е. в някакъв си blacklist са, но иначе са фабрично отключени. Цената е 900лв. Вие какво мислите? Ако се купи такъв телефон ще има ли проблеми в бъдеще?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 08 Май 2014, 14:41

Не могат да се ползват в тяхната мрежа никога повече ( малко са крадени или обявени за загубени ). Засега не е известно да има проблеми с други мрежи........... докато един ден не заиграят комбина всички оператори и стане практика навсякъде. Засега и в близко бъдеще едва ли ще има проблем с телефона. Не знам дали си струва при положение ,че нов 5S е 1100лв ( 16GB ) .
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Май 2014, 15:46

Така е, не си струва

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 09 Май 2014, 12:06

Сега си проверих и моята 4-ка, и тя е в този блеклист :mhihi: Както и подозирах, правят някакви врътки с "изгубени", понеже са втора ръка, ама наистина в перфектно състояние :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Май 2014, 12:37

Само да не се окаже, че новите от Ментел са в тоя лист, че тогава не знам кво прайм.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 09 Май 2014, 16:03

Нормално е магазин, който внася телефони отвън да внася такива купувани през оператор. Никой няма да отиде в нормален магазин там и да си напазарува 10 айфона (недотирани от GSM оператор) които после да продаде тук. Най-бързата справка в английския ибей показва, че тези телефони си вървят около 500 паунда там , а тук само след няколко месеца 900лв :dunno:
Предполагам идват заключени, отключват ги за някаква сума през разни сайтове и вече продават свободен, отключен телефон, който не може да използваш в САЩ или Англия ако случайно попаднеш там с него. Но иначе ти издават и гаранция.
Последна промяна © на 09 Май 2014, 16:08, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Май 2014, 16:07

Е те ако са докладвани като крадени някъде ако се опитваш да се регистрираш с този телефон в съответната мрежа няма ли в един момент да дойде милиционера на вратата и да ти каже "добър ден, от къде го взе това"?
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 09 Май 2014, 16:09

Да, ще дойде ако живееш в САЩ или Англия. Предполагам затова ги изнасят. Тук в България не виждам как ще използваш тяхната мрежа, пък БГ полицията да се задейства поради някаква тяхна причина - абсурд
Между другото като говорих с въпросния магазин изрично ми наблегнаха, че никога не купуват телефони от България

Има и още нещо, специално в Англия като блокира един оператор даден айфон се блокира и от всички останали. Например аз имам айфон който не мога да използвам в държавата в която живея, нормално е да намаля цената много под пазарната, само и само да се отърва от него. И същият този телефон пристига в България

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 09 Май 2014, 18:01

Еми аз вече близо година правя с тоя телефон и не съм имал никакви проблеми :mhihi: Чак сега разбирам, че е заключен към USA оператор :D 100% са от "изгубените", а не е краден. Според мен си имат един "набор от познати" :mhihi: , които по 2 пъти годишно (поне за Англия толкова знам, че имаш право да го губиш :mhihi: ) си губят телефона. Това за мен е най-логичното обяснение за редовните доставки.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 09 Май 2014, 19:42

То от толкова четене човек никога няма да може да си купи айфон втора употреба :mhihi:

Заглавие: Тема за изгубени и откраднати iPhone-и, публикувайте IMEI!

Dell написа:Купувам си телефон за 500 лв.. Оказва се краден. Връщам го в 04 РУ София.Пускам Искова Молба.Плащам такса 50 лв..Съдята недоглежда.Прекратяват делото с Определение #33 за неплатена такса.Пускам Частна Жалба за отпадане на определението. Плащам такса за чужда грешка 20 лв. Не намират ответника. Представлява го Особен представител. Плащам Аз неговия хонорар 150 лв!?!?! Не намират ответника за следващо дело. Пак плащам хонорар 150 лв. НАМИРАТ ответника-няма трудов договор,няма нищо.
Оставам с един куп документи,касови бележки,молби,жалби и хартии....и -870 лева.А човека продал откраднатия телефон продължава да краде и продава...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 09 Май 2014, 19:52

Ем то за 5s няма и смисъл. Прекалено малка е разликата с нов, особено в %-тно отношение. Аз като си взимах 4-ката разликата с нов беше почти двойна :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

iOS тема

Мнение от steeN » 09 Май 2014, 23:10

Работата е че някой оператори в САЩ продават телефони, които са заключени само за американските оператори щото се вдигна голям шум, че като пътуваш навън не може да ползваш местен и трябва да плащаш някакви цифромании... и те купуват такива блек листнати и дори няма нужда да ги отключват... Не е задължително да са крадени... с айклауд това умря вече, по-скоро са такива на хора, които не са си платили сметките и те ги забраняват докато не се издължиш... крадените са само за части вече. Мисля, че верайзън и спринт са така... тмобъл и атт би трябвало да са тотално заключени.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата