Грешка с ACC активен круиз контрол - неработи

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Грешка с ACC активен круиз контрол - неработи

Мнение от rollmann » 20 Апр 2014, 21:58

Колеги искам да ви споделя , че тези от вас които има активен круиз контрол и имат DPF . Ако спре да ви работи ACC активен круиз контрол. Първата и най важна причина (доказано, личен пример ) е че се запушил DPF. Този ACC активен круиз контрол е много чусвителен към работеш DPF ACC е първо ви предупреждава че DPF се е затиснал .
Проверете първо каква работна температура държи охладителната течност в режим на работа защото ако се прецакал термостата (както беше примен ) не се достига работна температура от 80 градуса заради която не влиза в регенерация DPF и се затиска за 3000-4000км. Първото нещо което ви казва че DPF е затиснат е ACC активен круиз контрол. Та ако тепературата не достига 80 градуса , сменете термостата , изчистете DPF с препарат за почистване(аз лично го демонтирап и с един препарат за почистване кисна 10 часа, после стана чисто нов) подкарайте колата и след 100 на км извунградско ACC активен круиз контрол ще ви се оправи защото сте почистили DPF.

Целият проблем идва от това че: ACC активен круиз контрол когато DPF е затиснат казвана мотора че тази ситема за сигунсот не може да работи чащото мотора няма необходимата мошност да следва колата от пред.
Дано съм ви бил полезен

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '00 BMW 320d, '04 BMW 530d

Re: Грешка с ACC активен круиз контрол - неработи

Мнение от plamen0242 » 30 Апр 2014, 22:10

А когато не рабоеше ACC-то изписваше ли някаква грешка при диагностика?

Потребител
Аватар
Кара: Е53, 3D

Re: Грешка с ACC активен круиз контрол - неработи

Мнение от ivan vasilev » 09 Май 2014, 7:37

И при мен не работи ACC. На диагностиката не изписваше грешка, само при запалване ми изкарваше съобщение че не работи. Когато смених дебитомер и дроселова клапа, съобщението изчезна. Опитвайки се да го задействам обаче, пак ми изписва съобщение че АСС не работи. Дали е възможно и моя проблем да е запушен филтър. В интерес на истината, досега не съм усетил по никакъв начин филтъра да се регенерира а карам колата почти година. Минал съм с нея 25000км, като по голямата част от тях са извън градско а крака ми не е никак лек.

Назад към Е60/Е61