Кратко представяне на мен и моя автомобил
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Boris_Andonov
- Потребител
-
- Кара: BMW E38 M62TU
- Мечтае да кара: Да карам колата си всеки...WEEKEND :)
- Детайли за колата: BMW E38 740i Individual
Кратко представяне на мен и моя автомобил
Здравейте колеги! От доста време съм регистриран във форума, но повече съм чел темите, отколкото писал по тях. Вече от година и половина съм собственик на е38. Имам немалък поглед върху модела и над 50 000 изминати с него километри. Инвестицията, която съм вложил не е никак малка, няма да споменавам точни суми, защото на много от вас ще изглежда нереалистично, но и не това е най-важното. С много от вас се запознах на 13-я Национален BMW събор. Бях участник в конкурса за външен и вътрешен вид, който и в течение на обстоятелствата спечелих. Също искам да поздравя и съдиите в съответния клас, за тяхната обективна и реална преценка.
Мога да твърдя, че съм минал и отстранил голяма част от възможните проблеми по електроника и слаби места на автомобила. Интегрирал съм 80% от възможните екстри, които може да има дадения автомобил или по-накратко, също така съм обслужил цялата ходова част и окачване от-до, както и съм се сблъсквал и отстранявал всяка една светеща лампа по таблото
. Спрях се за покупката на именно този автомобил, защото доста време търсех точно този цвят, както и мотора беше на под 300 000 км., което е и причината за закупуването му. Малка част от нещата, които съм направил е преминаване от салон с ръчки, към такъв с ел. управление. т.н. комфортно голямо рекаро с надуване и подгрев, поставяне на черен талан и смяната на обикновения със стъклен люк, смяната на малката с голяма навигация, смяна на волан, на обикновен мулти, с М-ов волан, инсталиране на задна ел. и странични щори, поставяне на стъклопакет, както на страничните, така и на задния прозорец, смяна на амортисьорите, заедно с Eibach pro kit пружини за модела, възстановяване на изгорелите пиксел, благодарения на колега Mad_Presley и още най-малко 50-ина работи.
Смело мога да твърдя, че мога да отговоря на почти всеки един въпрос свързан с Е38 модела. Ще се радвам опитът ми да ви е от полза, както и моето "know how" и относно обслужването, поддръжката и интегрирането на различни екстри за модела, и с радост бих го споделил с всеки един от вас. Ето и малко снимки на моя автомобил, като тези дни ще се постарая да направя снимки и на интериора му:
-
-
-
-
-
-
Хубав завършек на празниците и много безаварийни километри на пътя!
Мога да твърдя, че съм минал и отстранил голяма част от възможните проблеми по електроника и слаби места на автомобила. Интегрирал съм 80% от възможните екстри, които може да има дадения автомобил или по-накратко, също така съм обслужил цялата ходова част и окачване от-до, както и съм се сблъсквал и отстранявал всяка една светеща лампа по таблото

Смело мога да твърдя, че мога да отговоря на почти всеки един въпрос свързан с Е38 модела. Ще се радвам опитът ми да ви е от полза, както и моето "know how" и относно обслужването, поддръжката и интегрирането на различни екстри за модела, и с радост бих го споделил с всеки един от вас. Ето и малко снимки на моя автомобил, като тези дни ще се постарая да направя снимки и на интериора му:
-

-

-

-

-

-

Хубав завършек на празниците и много безаварийни километри на пътя!

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Кратко представяне на мен и моя автомобил
Колата ти определено е една от най-добрите Е38-ци, които съм срещал по нашите пътища...
Колегата е голям пич евала за усилията, запознахме се на събора, като ми обясни доста работи за модела и ми помогна с няколко проблема..Жив и здрав и много безаварийни !

- asennikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 38 740i 1999г.
- Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird
Честито, колега! Автомобилът ти е чудесен, само не става ясно с кой двигател е?
Да те слуша, да имаш много хубави преживявания с него и безаварийно!
Да те слуша, да имаш много хубави преживявания с него и безаварийно!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Единственият бензинов 6-так 

- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
Стегната е машината. Поздрави.
Некапитам за тази закачалка на шоф седалка. Предполагам от дилършипа е. Дай малко инфо - цена, партномер.
Поиграл си си и ще ми е много интересно а и съм сигурен 4е не само на мен ако имасх снимки или ако постепенно направиш някои теми за самите процеси "салон с ръчки, към такъв с ел. управление. т.н. комфортно голямо рекаро с надуване и подгрев, поставяне на черен талан и смяната на обикновения със стъклен люк, смяната на малката с голяма навигация, смяна на волан, на обикновен мулти, с М-ов волан, инсталиране на задна ел. и странични щори, поставяне на стъклопакет, както на страничните, така и на задния прозорец"
Знам че е доста време отнемащо и т.н. но дори една тема да има за каквото и да си правил с снимки ще е много полезно. Мен лично ме интересува за седалките както и този стъклопакет на задният прозорец по какво се познава дали задното е стъклопакет или не ... аз имам на страничните но не мога да каза дали задното е. какви са обозначенията му???
Некапитам за тази закачалка на шоф седалка. Предполагам от дилършипа е. Дай малко инфо - цена, партномер.
Поиграл си си и ще ми е много интересно а и съм сигурен 4е не само на мен ако имасх снимки или ако постепенно направиш някои теми за самите процеси "салон с ръчки, към такъв с ел. управление. т.н. комфортно голямо рекаро с надуване и подгрев, поставяне на черен талан и смяната на обикновения със стъклен люк, смяната на малката с голяма навигация, смяна на волан, на обикновен мулти, с М-ов волан, инсталиране на задна ел. и странични щори, поставяне на стъклопакет, както на страничните, така и на задния прозорец"
Знам че е доста време отнемащо и т.н. но дори една тема да има за каквото и да си правил с снимки ще е много полезно. Мен лично ме интересува за седалките както и този стъклопакет на задният прозорец по какво се познава дали задното е стъклопакет или не ... аз имам на страничните но не мога да каза дали задното е. какви са обозначенията му???
Браво колега,само като видях как я лъскаше преди презентирането ми стана ясно,че доста е обгрижвана колата 

- Boris_Andonov
- Потребител
-
- Кара: BMW E38 M62TU
- Мечтае да кара: Да карам колата си всеки...WEEKEND :)
- Детайли за колата: BMW E38 740i Individual
Благодаря ви на всички за хубавите думи!
Наистина ги оценявам високо, а доста от писалите по темата за мен лично са капацитети в е38 раздела
Ще се постаря да намеря доста от снимковия материал, а относно някой от въпросите по-горе:
Колкто и странно да звучи преминаването от салон с ръчки към такъв с ел...е супер елементарно...добавя се релето от колата с ел. салон на липсващото място за реле под жабката, и салона тръгва...нормално е и да стига окабеляване до самата седалка, но аз лично е38 без без подгрев до момента не съм виждал(не теърдя,че няма
)...така, че захранването си го има пуснато!
Относно стъклопакета и това дали задното е триплекс или също е стъклоплакет..., аз лично не съм срещнал, като допълнителна ОЕМ екстра за стъклопакет на само на задно стъкло(или с други думи казано отделна такава)...мисля, че наименованието и беше Клима комфорт глас(има някакво ув фолио между двата пласта, заради което по малко те напича докато караш
,а и реално ако колата е стъклопакет...задния прозорец също трябва да е...след смяната забелязах много по-малък процент запотяване от преди...даже при страничноте липсваше такова.
Относно моторчетата за страничните стъкла...при тях няма разлика дали колата е 088 6741424 или не...едни и същи са...Проверено...направих си експеримент да сложа на едните врати от моите старите,а на другите от тези със стъклопакета...няма разлика в пробирането на стъклата!
Също така съм почти сигурен, че не е нужно да се сменят целите врати(както направих аз в случая) за да минеш от без на стъклопакет...няма разлика при водачите и сръклата...просто при едната врата уплътненията са малко по смачкани...до месец-два съм намерил още едни стъклопакет стъкла и ще ги сложа на старите ми врати и съм на 80% сигурен, че ще тръгнат!(не го твърдяя, но ще си направя труда и ще постна снимков материал за резултата!
Скоро ще правя и масаж на ел. рекарото
Ще се постарая да има достъчно снимков материал за Ноу хау... и също така и от обикновен на хидравличен багажник...Надявам се да се получи добре и да има още една полезна тема в раздела
))
Лека вече и много безавариини е38 километри на пътя
)) 
Наистина ги оценявам високо, а доста от писалите по темата за мен лично са капацитети в е38 раздела

Ще се постаря да намеря доста от снимковия материал, а относно някой от въпросите по-горе:
Колкто и странно да звучи преминаването от салон с ръчки към такъв с ел...е супер елементарно...добавя се релето от колата с ел. салон на липсващото място за реле под жабката, и салона тръгва...нормално е и да стига окабеляване до самата седалка, но аз лично е38 без без подгрев до момента не съм виждал(не теърдя,че няма

Относно стъклопакета и това дали задното е триплекс или също е стъклоплакет..., аз лично не съм срещнал, като допълнителна ОЕМ екстра за стъклопакет на само на задно стъкло(или с други думи казано отделна такава)...мисля, че наименованието и беше Клима комфорт глас(има някакво ув фолио между двата пласта, заради което по малко те напича докато караш

Относно моторчетата за страничните стъкла...при тях няма разлика дали колата е 088 6741424 или не...едни и същи са...Проверено...направих си експеримент да сложа на едните врати от моите старите,а на другите от тези със стъклопакета...няма разлика в пробирането на стъклата!
Също така съм почти сигурен, че не е нужно да се сменят целите врати(както направих аз в случая) за да минеш от без на стъклопакет...няма разлика при водачите и сръклата...просто при едната врата уплътненията са малко по смачкани...до месец-два съм намерил още едни стъклопакет стъкла и ще ги сложа на старите ми врати и съм на 80% сигурен, че ще тръгнат!(не го твърдяя, но ще си направя труда и ще постна снимков материал за резултата!
Скоро ще правя и масаж на ел. рекарото

Лека вече и много безавариини е38 километри на пътя

- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
Амбициозни проекти. Виждал съм такива в US форума. Може би и ти.
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/436427
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/684643
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/436427
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/684643
- ddinobot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: SR1 NORMANDY
- Мечтае да кара: 320 turbo DRM
Браво, страхотен автомобил
. DSP аудио система има ли, понеже съм чувал че е доста трудна за внедряване.

10 мнения
• Страница 1 от 1