Как да вържа модол за централното???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Armanli
- Потребител
-
- Кара: е36 coupe
- Мечтае да кара: e92 coupe
Как да вържа модол за централното???
Здравейте колеги.Имам един въпрос относно модулите за заключване и отключване който задвижват и стъклата.Колата ми е е36 купе.Четох подобна тема,но в нея нямаше това от което имаме нужда! Аз имам оригинален модул,който не работи,незнайно защо,но и не ме интересува той в случая.Купих си друг модул който искам да вържа там.Той съдържа отключване и заключване,светлинен сигнал,и вдигане на стъклата при заключване.Стигнал съм до него,свалил съм жабката,но въпроса е сега кой кабел,къде да закача!? Четох за някаква жълта букса с цифри,извадих жълтата букса която е в оригиналния модул и там нямаше цифри!? Само на първия ред имаше 1 и 14 мисля че беше и на края 19 и 24 ако не се лъжа. Но 17 нямаше както беше написано! Ако някой може да ми помогне кое къде да вържа,ще съм му изключително благодарен.Благодаря предварително.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Armanli
- Потребител
-
Re: Как да вържа модол за централното???
:help:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Ето тук ще намериш отговори на повечето си въпроси...
viewtopic.php?f=8&t=243155&p=2666454#p2666454
viewtopic.php?f=8&t=243155&p=2666454#p2666454
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Armanli написа:Здравейте колеги.Имам един въпрос относно модулите за заключване и отключване който задвижват и стъклата.Колата ми е е36 купе.Четох подобна тема,но в нея нямаше това от което имаме нужда! Аз имам оригинален модул,който не работи,незнайно защо,но и не ме интересува той в случая.Купих си друг модул който искам да вържа там.Той съдържа отключване и заключване,светлинен сигнал,и вдигане на стъклата при заключване.Стигнал съм до него,свалил съм жабката,но въпроса е сега кой кабел,къде да закача!? Четох за някаква жълта букса с цифри,извадих жълтата букса която е в оригиналния модул и там нямаше цифри!? Само на първия ред имаше 1 и 14 мисля че беше и на края 19 и 24 ако не се лъжа. Но 17 нямаше както беше написано! Ако някой може да ми помогне кое къде да вържа,ще съм му изключително благодарен.Благодаря предварително.
Колега, не се занимай с глупости а провери кое от захранванията на оригиналния модул липсва. IKE модулът (комфортът) е нещо, което много трудно изгаря. Оригиналният модул е направен така, че при отваряне на вратата ти сваля стъклото с около 2 см и след затварянето, стъклото се дозатваря. Това е така, защото при купето няма рамка на вратата. Ако при теб тази функция работи, тогава имам подозрение, че предпазителя, през който се захранва схемата на централното заключване е сдал багажа. Той е 5A и се намира на реда с предпазители от 21 до 30.
Моят съвет е да провериш внимателно всички предпазители, но не само визуално, а ги замери с мултицет, за да си сигурен на 100%, че са здрави.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- Armanli
- Потребител
-
Благодаря много предварително.Ще направя всичко по-план,ако разреша проблема,обещавам ще опиша по какъв начин съм успял! Да,свалят ми се стъклата при отваряне на вратите,ще свърша това което каза,и дано стане. Благодаря ви много 

5 мнения
• Страница 1 от 1