Как да вържа модол за централното???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е36 coupe
Мечтае да кара: e92 coupe

Как да вържа модол за централното???

Мнение от Armanli » 12 Апр 2014, 18:46

Здравейте колеги.Имам един въпрос относно модулите за заключване и отключване който задвижват и стъклата.Колата ми е е36 купе.Четох подобна тема,но в нея нямаше това от което имаме нужда! Аз имам оригинален модул,който не работи,незнайно защо,но и не ме интересува той в случая.Купих си друг модул който искам да вържа там.Той съдържа отключване и заключване,светлинен сигнал,и вдигане на стъклата при заключване.Стигнал съм до него,свалил съм жабката,но въпроса е сега кой кабел,къде да закача!? Четох за някаква жълта букса с цифри,извадих жълтата букса която е в оригиналния модул и там нямаше цифри!? Само на първия ред имаше 1 и 14 мисля че беше и на края 19 и 24 ако не се лъжа. Но 17 нямаше както беше написано! Ако някой може да ми помогне кое къде да вържа,ще съм му изключително благодарен.Благодаря предварително.
WP_001504.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Re: Как да вържа модол за централното???

Мнение от Armanli » 29 Апр 2014, 20:12

WP_001508.jpg
:help:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 06 Май 2014, 11:32

Armanli написа:Здравейте колеги.Имам един въпрос относно модулите за заключване и отключване който задвижват и стъклата.Колата ми е е36 купе.Четох подобна тема,но в нея нямаше това от което имаме нужда! Аз имам оригинален модул,който не работи,незнайно защо,но и не ме интересува той в случая.Купих си друг модул който искам да вържа там.Той съдържа отключване и заключване,светлинен сигнал,и вдигане на стъклата при заключване.Стигнал съм до него,свалил съм жабката,но въпроса е сега кой кабел,къде да закача!? Четох за някаква жълта букса с цифри,извадих жълтата букса която е в оригиналния модул и там нямаше цифри!? Само на първия ред имаше 1 и 14 мисля че беше и на края 19 и 24 ако не се лъжа. Но 17 нямаше както беше написано! Ако някой може да ми помогне кое къде да вържа,ще съм му изключително благодарен.Благодаря предварително.
WP_001504.jpg

Колега, не се занимай с глупости а провери кое от захранванията на оригиналния модул липсва. IKE модулът (комфортът) е нещо, което много трудно изгаря. Оригиналният модул е направен така, че при отваряне на вратата ти сваля стъклото с около 2 см и след затварянето, стъклото се дозатваря. Това е така, защото при купето няма рамка на вратата. Ако при теб тази функция работи, тогава имам подозрение, че предпазителя, през който се захранва схемата на централното заключване е сдал багажа. Той е 5A и се намира на реда с предпазители от 21 до 30.
Моят съвет е да провериш внимателно всички предпазители, но не само визуално, а ги замери с мултицет, за да си сигурен на 100%, че са здрави.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Потребител
Аватар

Мнение от Armanli » 10 Май 2014, 17:39

Благодаря много предварително.Ще направя всичко по-план,ако разреша проблема,обещавам ще опиша по какъв начин съм успял! Да,свалят ми се стъклата при отваряне на вратите,ще свърша това което каза,и дано стане. Благодаря ви много :yes:

Назад към E36