Проблем с алтернатор.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
Проблем с алтернатор.
Колеги вече 2 седмици немога да си намеря алтернатор за моята (м52б28) този който ми е на колата е 140А по ВИН ми излиза 120А дават ги че ги слагат и на е39 с б20/23/28 прозвънях горе доло всички във форума лошото е че са или продадени или 80-90А някъде бях чел че може да се лавира +- с амперите но въпроса е с колко ? знам че не е добре на доло но може ли да се сложи по-слаб за закърпване на положението поне за момента и конкретно ако сложа 80А освен евентуалния проблем с недозареждането какво друго да очаквам ?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- XaH-kpyM
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 1982 Corvette
- Детайли за колата: WBS...
Re: Проблем с алтернатор.
Ако искаш да го сменяш само и само защото амперите са различни, не се занимавай с глупости. Това че е по силен няма да ти навреди по никакъв начин, даже по-добре. Отделно, нали си има реле-регулатор за напрежението.
Вече ако трябва да се сменя твоя и искаш да си намериш като оригиналния е друга тема .
Вече ако трябва да се сменя твоя и искаш да си намериш като оригиналния е друга тема .

- brankovv
- младши ентусиаст
-
Moя му свърши живота, непоправим е. Питам дали мога да сложа по-малък не по-голям
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- brankovv
- младши ентусиаст
-
cod-cdbp написа:Свърши живота не е достатъчен мотив за цялостната му подмяна
Интересно ми е колко поста можеш да изпишеш без да дадеш нито едно мнение по зададената тема

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
brankovv написа:cod-cdbp написа:Свърши живота не е достатъчен мотив за цялостната му подмяна
Интересно ми е колко поста можеш да изпишеш без да дадеш нито едно мнение по зададената темано все пак ще задоволя интереса ти - толкова е счупен че е покривил оста на ротора, от кривата ос е закопал ротора в статора и го е нащърбил, четките също, а лагерите направо са стопени, казвам без никакви лоши чувства
ако го искаш ела да го вземеш ще ти го дам за 4.40лв. Ако можеше да се рециклира нямаше 2 седмици да седя без кола и да задавам може би малоумни въпроси
Мисълта ми беше, че ако е диоден блок, пак има начини за ремонт, защото знам реално колко високи са им цените като част.
Но в твоя случай наистина е непоправимо, извинявай, че наспамих темата - исках да помогна.

- brankovv
- младши ентусиаст
-
cod-cdbp написа:brankovv написа:cod-cdbp написа:Свърши живота не е достатъчен мотив за цялостната му подмяна
Интересно ми е колко поста можеш да изпишеш без да дадеш нито едно мнение по зададената темано все пак ще задоволя интереса ти - толкова е счупен че е покривил оста на ротора, от кривата ос е закопал ротора в статора и го е нащърбил, четките също, а лагерите направо са стопени, казвам без никакви лоши чувства
ако го искаш ела да го вземеш ще ти го дам за 4.40лв. Ако можеше да се рециклира нямаше 2 седмици да седя без кола и да задавам може би малоумни въпроси
Мисълта ми беше, че ако е диоден блок, пак има начини за ремонт, защото знам реално колко високи са им цените като част.
Но в твоя случай наистина е непоправимо, извинявай, че наспамих темата - исках да помогна.
Аз ти пиша без лоши чувства знам че искаш да помагаш, но съм питал първо за ремонт, после търсих като моя и пускам темата понеже вече съм се отчаял щото няма намиране на толкова голям, за това питам дали мога да сложа 80А
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Аз също съм в подобен филм - не откривам толкова голям стар алтернатор, но съм взел още няколко боша за донори и скоро ще се ремонтира.
Иначе вече съм подменил регулатор (и четки разбира се) + лагери. Скоро ще взема един 100W поялник и ще започне разглобяването и меренето диод по диод.
Просто съм съсипал няколко акумулатора, а реално не откривам особени проблеми чрез измерване. Държа да отбележа, че не съм замервал променливотокова съставка на захранването от алтернатора, но и не мисля да го правя, защото друго проблемно не остана, освен кабела който върви в тръбата по блока - нарушена изолация.
Иначе вече съм подменил регулатор (и четки разбира се) + лагери. Скоро ще взема един 100W поялник и ще започне разглобяването и меренето диод по диод.
Просто съм съсипал няколко акумулатора, а реално не откривам особени проблеми чрез измерване. Държа да отбележа, че не съм замервал променливотокова съставка на захранването от алтернатора, но и не мисля да го правя, защото друго проблемно не остана, освен кабела който върви в тръбата по блока - нарушена изолация.

- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: Individual Executive 728ILA
Според екстрите са с различен ампераж. 140 ампера е най-големия на 728i и е трудно откриваем. Щом са ти сложили от завода 140 значи трябва да е такъв!
П.С. Имам такъв алтернатор излишен и то работещ на 100% ако някой желае да го закупи да пише на Л.С. или да ми се обади (телефона ми го има в подписа на профила).
П.С. Имам такъв алтернатор излишен и то работещ на 100% ако някой желае да го закупи да пише на Л.С. или да ми се обади (телефона ми го има в подписа на профила).

На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !
- brankovv
- младши ентусиаст
-
11 мнения
• Страница 1 от 1