e34 или е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

e34 или е36

Мнение от levr0ne » 01 Май 2014, 23:59

Писах 2 часа темата и без да искам изключих браузъра...... уффффф.
Здравейте отново... !! Много се радвам да се присъединя към вас ! Знам, че има много такива теми, но аз няма да ви питам "ДАЛИ ДА СИ КУПУВАМ БМВ", просто искам да ми помогнете, като уточним някои неща, за да съм подготвен. МОЛЯ АКО МЯСТОТО НА ТЕМАТА НЕ Е ТУК, ДА БЪДЕ ПРЕМЕСТЕНА. Благодаря !
Искам да си купувам кола. Досега не съм имал свой автомобил, иначе имам книжка от 2 години и си карам, но нямам сериозен стаж. БМВ е любимата ми марка, като бях много малък семейния ни автомобил беше е30. След това 190-ка, сега Ауди а6... регрес с 2 думи хаха.. шегата на страна 190-ката беше страхотен автомобил. Далеч съм от мисълта, че БМВ е най-здравата, най-бързата или най-най каквато и да било кола, просто тя ми е любимата. Чувството като се кача в БМВ е несравнимо. Не искам да се състезавам, да се правя на гъзар, не искам да го троша и да влизам с вратите настрани (въпреки, че понякога колата е виновна, тя те кара ;д). Спрял съм се на е36 или е34. Е36 е по-добре за моя джоб предполагам, но не мога да опиша с думи какво чувствам към е34... за мен това е най-красивата кола. Това е символ на 90-те... толкова тежест носи с визията си, направо нямам думи. Искам да ви задам няколко бързи въпроса. Ще ги разделя за да е нагледно и да разберете какво ме мъчи. Най-напред за информация да кажа - месечният ми доход е между 500 и 600 лева, като не пуша, не плащам сметки и като цяло не харча много. Колата няма да се кара постоянно, на университет и на работа си ходя с метро, много по-евтино ми е и по-бързо. Главно извънградско и за излизане насам натам... просто си трябва кола. Ще си я пазя, няма да жаля средства по поддръжката до колкото имам възможност. Ще гледам да е над 2500 - 3000 лв, не че и това е гаранция и да е с фейслифт, даже след 97-ма. За е34 - 94-95. В момента нямам всичките пари, но ако изкочи кола, имам от кого да ги взема. Ако не - до няколко месеца ще имам. Та въпросите ми :
1. Ако е е36 - 320i или 318is ?
- Знам, че удоволствието от 6 цилиндровия двигател е друго, но все пак не съм с високи доходи, и БМВ-то така или иначе не е с евтина поддръжка та, кое от двете дава по-малък разход... ИС-а предполагам по всяка вероятност ? Много ли е голяма разликата в поддръжката, все пак 4 цилиндровия е по-лесна работа...
- Газ - както казах няма да карам кой знае колко, но ако все пак реша да сложа хубав газов инжекцион - кой от двата двигателя работи по-добре на газ ?
- Какво значи Ванос, двоен ванос и има ли разлика от това дали е с бели мигачи и 4 ел,стъкла или това са си само екстри.

2. е34 - Само един въпрос : Предполагам поддръжката на е34 е по-скъпа от на е36 ? Ако е обратното, то съм готов да се лиша от по-ниския разход, и по-голямата пъргавост на е36, но да се обръщам по 10 пъти към колата си като се отдалечавам от нея...

Все пак не съм имал кола и не ми се е налагало да се интересувам от ремонти, така че не съм много навътре. Не знам какво да гледам освен външния вид. Има ли към кого да се обърна, човек който разбира, като дойде време живи и здрави (срещу заплащане разбира се) да дойде с мен... Искам да намаля шанса да е минала през разни тийнейджъри да са я потрошили... Затова гледам да са колкото се може по-стокови и без тунинг.
От обявите, които гледам окото ми са хванали :

320 - http://www.cars.bg/c710475 - цената ми се струва ниска...
320 - http://www.cars.bg/c465662
520 - http://www.cars.bg/c188337
318ис - http://www.cars.bg/c681535

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: e34 или е36

Мнение от bum_bum » 02 Май 2014, 0:23

Колега, одобрих ти темата само защото те съжалих че след толкова писане си затворил браузъра :mhihi: На всички въпроси които задаваш има отговори във форума, че и на много още други за които не си се сетил да питаш.

Набързо казано преди да почнеш да четеш :mhihi: - ис и 320 харчат почти еднакво и вървят почти еднакво. Кое ще върви повече или ще харчи по-малко зависи от състоянието. Имайки в предвид тенденциите в автомобилостроенето бих си взел 20-ката защото може да ти е последен шанс да караш шестцилиндров автомобил. В бъдеще ще имаш богат избор от 4, 3, 2 и сигурно едноцилиндрови автомобили :mhihi:

За поддръжката на е34 не знам, но дори и да е по-скъпа ако предположим че е по-здрава едва ли ще има голяма разлика. Във времето обаче частите за е34 вероятно ще поскъпват повече, а и разни едрогабаритни втора ръка ще са кът.

С добре сложена газ няма значение кой от двигателите ще вземеш.

Ванос, манос.. няма да ти отговарям, че е срамота. Потруди се сам малко.

Щом не си имал кола не си и помисляй сам да я гледаш. Гледай на външен вид да ти хареса, а техническата част остави на човек, който си разбира от нещата. Задължително диагностика, оглед на ходовата част и за удари. Не, че ако купето е здраво по останалите неща има нещо непоправимо но с оглед на това, че не разполагаш с неограничени средства е добре да вземеш нещо, което ще си го караш без проблем поне на първо време. И все пак задели едни 1000лв за първата половин година при положение, че колата при огледа е напълно здрава тъй като най-вероятно като покараш малко тук ще ти се наложи да смениш повечето неща от ходовата част. Не са особено скъпи ама с маслата и филтрите ще си отидат тия пари.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от levr0ne » 02 Май 2014, 0:33

Много благодаря ! Всичко теми почти съм изчел. За Ваноса прочетох и ми стана ясно, а на останалите ми въпроси ти ми отговори ! Благодаря ти много, няма какво повече да се говори, ако искаш изтрий темата :) Живи и здрави се надявам в скоро време да се похваля с една 320-ка !

Аватар

Мнение от Хаос » 02 Май 2014, 4:29

E34...

E36 по-трудно ще си намериш някоя, която не е бита като краставо куче
Е34 е по-голяма, по мудна, по-добре вози

Бургаската Е34 изглежда изпъната, италиянка (няма ръжди). Виждам липси, но това са като че ли подробности. Важното е да е изпъната и стегната.

Като се гледа кола иди с някой познат, който е имал поне няколко БМВ-та. Винаги ще се намери човек да ти помогне с огледа, питай в съответния раздел : )
Колкото по-малко скъсано, счупено итн има по колата, колкото е по-чиста отвътре (частно лице), толкова по-добра е колата като цяло.

Аз като си купувах първата кола гледах много Е36 обяви, видях една Е34 и оттам се почна...

Ела на събора и аз лично ще ти обясня за Е34 това-онова, все пак имам 2 броя ; )
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 02 Май 2014, 5:26

Отговори си първо кой от двата модела предпочиташ и след това почвай да гледаш коли.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 02 Май 2014, 7:25

Тука всеки ще си хвали неговото. Така като чета написаното Е34 ти е на сърце. Обаче пък читави екземпляри изпадат рядко. Ходи, гледай, не бързай и ще си познаеш колата.
А, щеше да забравя... вземи си 34-ка. Ама не се хвърляй на сляпо. Аз преди да взема втората търсих 6 месеца...

Аватар
Кара: BMW ♥
Мечтае да кара: Harley Davidson V-Rod
Детайли за колата: E34 , Е30 скоро.

Мнение от Българският Орел » 02 Май 2014, 8:48

Колега вземай един кораб Е34 :yes: да се видиш у кола, удобна,хубава и здрава. :bchug: чакаме снимки на придобивката.Поздрави.
(Иначе от 3ките съм имал 318ис и ме кефи,но друго си е кораба) Гледах хубаво избирай добре,не бързай качи се и покарай преди да купиш виж скоростите как превключват заслушай се в двигателя дали работи равномерно дали не му падат оборотите, просто я покарай и ако се държи добре значи е за теб. :yes:
ИзображениеИзображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от levr0ne » 02 Май 2014, 9:24

Благодаря ви за хубавите отговори ! Ще събера засега още малко пари, и каквото изпадне като по-добър екземпляр. Сигурен съм, че няма да съжалявам :)

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 02 Май 2014, 10:47

3-ката е спортна кола, докато 5-цата е по-луксозна и по-тромава, но за сметка на това по широка. Е34-ката има двоен ванос, докато Е36-цата няма, също така на Е34-ката предния капак се отваря напред като едно време на жигулите, което лично за мен е старовремско и не ми харесва да не говорим, че е и по-неудобно. Въпреки това аз бих предпочел Е36, но задължително с 4 врати.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 02 Май 2014, 10:58

red_bull92 написа:3-ката е спортна кола, докато 5-цата е по-луксозна и по-тромава, но за сметка на това по широка. Е34-ката има двоен ванос, докато Е36-цата няма, също така на Е34-ката предния капак се отваря напред като едно време на жигулите, което лично за мен е старовремско и не ми харесва да не говорим, че е и по-неудобно. Въпреки това аз бих предпочел Е36, но задължително с 4 врати.

Чак пък по-тромава- зависи от двигателя и как я караш. ;) Е36 е просто по-директна. Е34 няма двигател с двоен ванос, но на колегата вида на ваноса ще му е най-малкият проблем. И както те съветват, ако искаш да караш колата, след като я купиш, задължително имай в предвид:

...И все пак задели едни 1000лв за първата половин година...

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 02 Май 2014, 11:44

red_bull92 написа:3-ката е спортна кола, докато 5-цата е по-луксозна и по-тромава, но за сметка на това по широка. Е34-ката има двоен ванос, докато Е36-цата няма, също така на Е34-ката предния капак се отваря напред като едно време на жигулите, което лично за мен е старовремско и не ми харесва да не говорим, че е и по-неудобно. Въпреки това аз бих предпочел Е36, но задължително с 4 врати.

Скоро не бях чел толкова много глупости на едно място :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Май 2014, 13:08

red_bull92 написа:..Е34-ката има двоен ванос..

Има и с троен едни :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Мнение от kichuka » 02 Май 2014, 14:19

Колега и аз преди време имах перфектно изпънато ауди 80, което беше много подържано и запазено и беше дълго време в семейството, но не ми беше на сърце. Гледах е36-ците около 3-4 месеца. Бюджета ми беше 3500лв първоначално за покупка пък после щях да му мисля. Изобщо не съм чел теми или каквото и да е- нямах и регистрация във форума. Брат ми има е46 и го обслужваше при човек, който се занимава предимно с БМВ. Гледах в интернет , обикалях салоните. Търсех кола, която да ме грабне без претенции за двигател, само исках да е седан. Един ден докараха в един салон е36 италианка и край- това беше моята кола. 3-4 дни чудене и безсънни нощи и реших... продадох аудиото и с майстора на брат ми в салона. Диагностики гледане там той си знае, колата имаше забележки като : виснал таван (оправих го за 40лв), отлепена тапицерия на вратите (20-30лв ако си ги правиш сам). Беше със спортно окачване, което след 3-4 дни вече беше сменено със стоково. В последствие взеха да излизат шукарии, за които не знаех като шпер диференциал, hi-fi говорители и други подобни за които изобщо не съм подозирал, че съществуват :D Колата возеше перфектно 2-3 седмици и започна да тропа, което е обичайно за коли нов внос. Амортизирани са, но по хубави пътища е по-трудно да си проличи. Тръгват по нашите пътища и истината излиза на яве. Изобщо не трябва да те притеснява, нормално е просто да няма нещо фрапиращо. Общо взето е добре да решиш кой модел искаш, да се поинтересуваш за слабите места на определения модел. Разглеждай, намери някой познат който е на Ти с бмв-тата или майстор с добри отзиви и не бързай. Като видиш твоята кола ще я познаеш, поне при мен така се получи. Чети! Има много теми като твоята във форума! Успех с избора! Дано съм ти бил полезен!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 02 Май 2014, 16:28

daddy_ написа:

Скоро не бях чел толкова много глупости на едно място :mhihi:

От такива компетентни вече не се и хабя да пиша в тия раздели.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 02 Май 2014, 17:34

Е34 е по-добрата кола във всяко отношение без мудността и разхода. Комфорт, возия, поведение на пътя (при стокови немодифицирани коли), ламарини, нескърцащ качествен салон - всичко е по-добро. И обикновено е34ката е била карана от нормални хора, не от тинейджъри рацери.

Следваща

Назад към E36