Развъртане на м50б20 ванос

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Развъртане на м50б20 ванос

Мнение от bum_bum » 29 Апр 2014, 23:44

Щом не ти е ремапната колата можеш да имаш много по-големи очаквания след като го направиш. Кофти момента идва, ако той с тая турбина реши да ремапва :mhihi:

Ако и сложиш валове и я настроиш читаво разликата ще е огромна. Шайбата на М52 е някъде с кило по-лека. Нямам вече спомен, но мисля че аз съм с такава, а електрониката ми е от М50 тъй че трябва да става. Освен това М52 като далеч по-добре балансиран мотор би трябвало да има много по-добре балансираща шайба, което е много важно също. Имаше тема за олекотяване на шайбата към което аз съм с малко смесени чувства защото при това олекотяване никой от нас не знае какво става с резонанса на вала, който се получава при около 7400 оборота. Със сигурност е много добре да се олекоти, но ако рискуваш баланса на вала при високи обороти заради едни няколко стотин грама може да ти отиде целия мотор.

Разбира се както и за всичко останало има много добро и сигурно решение с което може да въртиш спокойно и до 8к оборота при добре направена глава, но както всички такива части не е евтино. Безкрайно съжалявам, че се появи след като бях спрял да наливам пари по колата :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 30 Апр 2014, 10:27

Най лесно е да се сложи шайба от м52, като само се премества отвора който фиксира шайбата към вала. Не знам дали съм ъпнал темата и с шайбата от м52, но разликата беше към кило, но най важното е къде са килата...
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Внимателно
Мечтае да кара: Нещо страшно

Мнение от BorisMitev » 30 Апр 2014, 10:30

Не не не не и не ... Олекотяване на шайба за мен е страшно... Освен ако мотора не си го сглобил и с олекотен колянов вал и след един дрифт дей в Калояново не го отваряш за ревизия. Не бих рискувал , някак си страшно ми изглежда. Иначе да бум-бум ... Сега имам малко странични разходи и не мога да наливам в колата. Иначе тя схемата съм я начертал за напред и бих се радвал и ако аз докарам на братото max_power Конете , защото при него резултата е готин. Макар, че той не използва б25 колектор от чугунката , което би трябвало да ти вдигне конете във високите обороти , за сметка на тези в ниските.

Пак офтопик : Преди ремапа ако сложа тези колектори http://www.redline-tuning.com/magazin/avtomobili/silov-tuning/auspusi/kolektori/bmw/sporten-kolektor.html от братята китайци ще има ли поне малък ефект от тях с термолентичка ... или да не си харча парите за евтини реплики ?

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 30 Апр 2014, 11:10

Слушай по-добре какво ти се говори колега :mhihi:
Че конете на maxpower-a няма как да ги стигнеш е ясно, ама внимавай накрая да не дойдат по-малко от на 25тица сток :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Апр 2014, 12:02

BorisMitev написа:Пак офтопик : Преди ремапа ако сложа тези колектори http://www.redline-tuning.com/magazin/avtomobili/silov-tuning/auspusi/kolektori/bmw/sporten-kolektor.html от братята китайци ще има ли поне малък ефект от тях с термолентичка ... или да не си харча парите за евтини реплики ?

При атмосферния тунинг колекторите и генерацията са май най-разумно дадените пари, тъй че разлика ще има. Важно е да ти пасват фланците към главата, че понякога криви ги правят и може леко да позапилиш портовете, ако са гадно заварени с ръбове. Лента е добре да има и от естетическа гледна точка, че са тънкостенни и дрънчат малко гадно. :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Внимателно
Мечтае да кара: Нещо страшно

Мнение от BorisMitev » 30 Апр 2014, 16:48

Boyadjiev написа:Слушай по-добре какво ти се говори колега :mhihi:
Че конете на maxpower-a няма как да ги стигнеш е ясно, ама внимавай накрая да не дойдат по-малко от на 25тица сток :mhihi:

Слушам всички доказали се вече велики за мен хора в форума , колега. Тука визирам олекотяване - не да сложиш шайба от м52 , а да стържеш твоята / макар , че има даже тема на един колега как го е постигнал/ , но наистина е доста трудоемак процес , който не би изкарал чак такива резултати , че да се рискува.
А защо мислиш , че е невъзможно да изкарам на max_power конете след като следвам неговата схема и мотора ми е в много добро състояние ? Всичко е замерено в 'депото' и е в много добри норми на износване. С ръка на сърцето мога да кажа, че даже и в това му състояние на управление върви доста доволно за 2.5. :smoke:

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 30 Апр 2014, 18:04

Просто защото знам какво е правил и как го е правил - всеки един детайл го е пипнал, полирал и нагласил за да се изцеди макса, а така като чета как ги мислиш нещата... :dunno: Успех де, не си първия по тоя път, има достатъчно информация, просто си вземи чаркаляци и си го направи като хората...
П.С. Аз съм олекотявал шайбата и в момента съм с олекотена шайба и мотора не ражда ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Апр 2014, 18:35

По-нагоре казах, че едно е да я вкараш в едни обороти а съвсем друго е да я караш в тях. Карай едни 10-12км на втора или трета с цялата газ и ще излязат проблеми по колата за които не си и сънувал ;)

Възможно е разпробиването на шайбата да е добро решение и да не представлява проблем. Със сигурност обаче резонанса на вала е проблем за тия двигатели с който аз не бих искал да рискувам и поради тая причина не бих правил опити да олекотя шайбата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 30 Апр 2014, 20:04

Не мога да прозря скрития смисъл да карам 12км. в прекъсвач за да пробвам, ако го открия някой ден не се съмнявай че ще пробвам :D :yes:
За сега не се замислям как да карам и мотора си седи, и не съм само аз, много хора си карат моторите без и с ванос с прекъсвачи над 7000 и те нямат проблеми...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Апр 2014, 21:17

Boyadjiev написа:Не мога да прозря скрития смисъл да карам 12км. в прекъсвач за да пробвам, ако го открия някой ден не се съмнявай че ще пробвам :D :yes:

Не съм казал никъде да караш с километри на прекъсвач. Но да караш на високи обороти повечко време още на 1-ви ноември можеш да пробваш ;)

http://www.serrescircuit.gr/bg/
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 30 Апр 2014, 21:29

bum_bum написа:
Boyadjiev написа:Не мога да прозря скрития смисъл да карам 12км. в прекъсвач за да пробвам, ако го открия някой ден не се съмнявай че ще пробвам :D :yes:

Не съм казал никъде да караш с километри на прекъсвач. Но да караш на високи обороти повечко време още на 1-ви ноември можеш да пробваш ;)

http://www.serrescircuit.gr/bg/

Ако знаеш от кога се точа на тия мероприятия... :conf: Ама пусто бюджета ми за сега не го позволява и трябва да се примирявам с правене на ниско бюджетни проектченца и чат пат пържене където мога в/около София...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Апр 2014, 21:34

Скъпо си е, като сметнеш таксата и горивото и т.н. ама си струва всяка стотинка.

Последния път Иимаше един пич с много стокова 20-ка си даваше газ и се кефеше яко. В пъти по-добре да дадеш 500лв да идеш там да покараш, отколкото да дадеш 500лв за някакви модове и да няма къде да я караш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 30 Апр 2014, 22:37

Зависи от гледната точка, но е неизбежно да се возкам наляво надясно в обозримо бъдеще :driving:

Предишна

Назад към E36