Случки на пътя
Модератори: mitaka7, Общи модератори
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Re: Случки на пътя
Съвсем наистина, автомобила беше много популярен по форумите преди 10 години примерно. То и клипчетата са точно на тази кола.
only rear wheel drive
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Историята май беше,че собственика на Москвича има сервиз и там е стояло ударено Мазератито на някакъв клиент,от тия старите, седаните,но дълго време не си го бил потърсил и като за компенсация,че стояло,нещо като наем,остава на сервиза и му взимат мотора и започват кушийте .
Ето малко снимки и на двигателя: http://vbox7.com/play:f68054d0

Ето малко снимки и на двигателя: http://vbox7.com/play:f68054d0
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Колата е собственост на двама братя, собственици на сервиз в Приморско или Поморие, вече не помня. Как мотора е попаднал в тях не знам, ама е направена и държана в такъв неугледен вид, само за да може да се гаврят с нея с разни рейсъри. Както на времето имахме колега във форума с оригинална 328, ама с табела 316 и с лепната със силикон розетка на газова зареждачка
.

only rear wheel drive
ilia1984 написа:goshy написа:ilia1984 написа:...
Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента
Някой май не си е взел книжката още![]()
...
Колега, май ти не си взел книжката, ето продължението на закона:
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:
...
2.в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 km/h;
...
Когато аз вземах книжка такива глупости нямашеИ стажа ми като водач е над 10 годишен
И моят стаж е 10 г. някъде, но когато вземах книжка тея "глупости" си ги имаше. Само трябва някой да ги прочете, а то нали да се научиш да въртиш геврека е едно, а да научиш правилника съвсем друго...
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Вчера си взимам колата от сервиз и тръгвам да се прибирам. Беше някъде по обед. Както си карам, гледам един Мерцедес срещу мен на дълги и половината във моето платно. Нямаше други коли, нито дупки на пътя, така че ми стана ясно, че го прави нарочно. Реших, че няма да си блъсне колата за 100 бона във мен, само за да се заяжда и дадох газ. Прибра се във последния момент и тръгна да намаля след като се разминахме. Ясно беше, че нещо го е раздразнило и вечерта видях, че след ремонта не са ми регулирали фаровете. Знам, че е дразнещо, ама през деня и на дълги да съм не е кой знае какво. Чак ми се приискаше да му бях пуснал една стружка на чисто новата му Е класа.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
zafirovp написа:Вчера си взимам колата от сервиз и тръгвам да се прибирам. Беше някъде по обед. Както си карам, гледам един Мерцедес срещу мен на дълги и половината във моето платно. Нямаше други коли, нито дупки на пътя, така че ми стана ясно, че го прави нарочно. Реших, че няма да си блъсне колата за 100 бона във мен, само за да се заяжда и дадох газ. Прибра се във последния момент и тръгна да намаля след като се разминахме. Ясно беше, че нещо го е раздразнило и вечерта видях, че след ремонта не са ми регулирали фаровете. Знам, че е дразнещо, ама през деня и на дълги да съм не е кой знае какво. Чак ми се приискаше да му бях пуснал една стружка на чисто новата му Е класа.
Ми така са хората - озлобени за най-малкото нещо, което ги подразни.
И аз да споделя нещо, от което побеснявам, но се случва доста често. Към път за работа трябва да пресека една главна еднопосочна улица. И понеже голяма част от трафика прави ляв завой точно на кръстовището, където съм аз (и реално трябва да се размине с мен под 90 градуса), редовно разни "шофери" като ще правят този ляв завой и видят, че се готвя да пресичам почват да ми святкам да съм минел преди тях.... Само че въобще не осъзнават как зад тях се задава колоната и че ако понечя да тръгна съм премазан... И почват вече да се нервират що ми дават път, пък аз отказвам...

- petrashkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 318I
- Мечтае да кара: БТР
Хората са все по-изнервени и все повече си го изкарват докато шофират. Не е само в България. Но при нас май е доста по-силно застъпено. Може би факта, че има вратички с които ти се разминава водят точно до това. Ако знаеш, че като отнемеш предимство, караш с превишена скорост или минаваш в насрещното със сигурност ще ти бръкнат в джоба... може би ще се замислиш преди да го направиш. В западна Европа хората не са по-добри от нашите. Просто спазват правилата, защото иначе им излиза скъпо.
Критика се приема
nakatb написа:Айде и от мен едно включване, като за сефте. Таа прибирам се посока София-Пловдив и съм си чукнал темпомата на 140, музиката готина и си пердаша. Около Вакарел гледам се задава някой отзад и за моя изненада... Москвич Алеко! Колегата шофер с московеца намали и започна да кара зад мен, като през цялото време беше с пуснат ляв мигач. Не ми пречи, че се беше залепил ама тоя гаден мигач ме ядоса и така тактично с двата крака бях на газта(карам е39). Карам с 200, а тоя с мигача не се отделя, мамка му! Скороста се увеличава и така до 240(не може повече колицата ми), а тоя мохер зад мен. Викам си "е*ах го в астронавта" и в същия момент тоя си мина покрай мен и то с осезаемо по-висока скорост и изчезна. Видях само валяците, които търкаляше и варненския номер...Още съм в недоразумение какво и как се случи
Ако някой го е засичал или знае какво е имало под капака, нека сподели.
Поздрави, Атанас
Тоя е АБСОЛЮТЕН убиец на пътя. Някой да му вземе книжката. Тая коруба и 240.
- petrashkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 318I
- Мечтае да кара: БТР
Toneloker написа:В града мога да карам в лентата, която ми е удобна. ДАже съм го написал В ГРАДА! При цариградско не знам как точно се води.
Там също можеш в най-удобната лента. В закона пише: "на пътища с две или повече ленти с максимална скорост над 60км/час" (цитирам по памет)
Друг е въпроса, че масово водачите са свикнали да правят път на по-бързо движещите се колеги. Което според мен е правилно до някъде.
Критика се приема
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Eastern написа:nakatb написа:Айде и от мен едно включване, като за сефте. Таа прибирам се посока София-Пловдив и съм си чукнал темпомата на 140, музиката готина и си пердаша. Около Вакарел гледам се задава някой отзад и за моя изненада... Москвич Алеко! Колегата шофер с московеца намали и започна да кара зад мен, като през цялото време беше с пуснат ляв мигач. Не ми пречи, че се беше залепил ама тоя гаден мигач ме ядоса и така тактично с двата крака бях на газта(карам е39). Карам с 200, а тоя с мигача не се отделя, мамка му! Скороста се увеличава и така до 240(не може повече колицата ми), а тоя мохер зад мен. Викам си "е*ах го в астронавта" и в същия момент тоя си мина покрай мен и то с осезаемо по-висока скорост и изчезна. Видях само валяците, които търкаляше и варненския номер...Още съм в недоразумение какво и как се случи
Ако някой го е засичал или знае какво е имало под капака, нека сподели.
Поздрави, Атанас
Тоя е АБСОЛЮТЕН убиец на пътя. Някой да му вземе книжката. Тая коруба и 240.
Що? Твоята коруба по безопасна ли е с тази скорост?

- cerber_91
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Мечтае да кара: на 1.20 лв/л нафта :(
- Детайли за колата: италианка на реални 120 000 км.
petrashkov написа:Там също можеш в най-удобната лента. В закона пише: "на пътища с две или повече ленти с максимална скорост над 60км/час" (цитирам по памет)
Друг е въпроса, че масово водачите са свикнали да правят път на по-бързо движещите се колеги. Което според мен е правилно до някъде.
Абсолютно правилно е, защото има случаи, когато се налага да бързаш. Това е любимото ми: по Цариградско дядото си движи в лява лента с 50 и въобще не гледа огледалата, нито му минава през акъла, че може да мръдне вдясно и пак да си продължи със същата скорост.
Или пък друга моя любима случка: Карам си аз на същия булевард с 80-90, бързам леко за изпит, и почвам да настигам едни двама, движещи се с равна скорост (около 60км/ч) в лява и дясна лента, с разлика макс половин дължина. Как да не минеш в бус-лентата и да не ги препсуваш...?
petrashkov написа:Хората са все по-изнервени и все повече си го изкарват докато шофират. Не е само в България. Но при нас май е доста по-силно застъпено. Може би факта, че има вратички с които ти се разминава водят точно до това. Ако знаеш, че като отнемеш предимство, караш с превишена скорост или минаваш в насрещното със сигурност ще ти бръкнат в джоба... може би ще се замислиш преди да го направиш. В западна Европа хората не са по-добри от нашите. Просто спазват правилата, защото иначе им излиза скъпо.
И аз потвърждавам. Живея в Германия от 6-7 месеца и културата на шофиране ми прави голямо впечатление. Единствените нарушения в правилника за движение, които съм виждал са в опит да се предотврати ПТП. А по темата в коя лента да се кара тук има неписано правило : Колкото и бързо да караш, караш в дясната лента освен при изпреварване, защото не знаеш кой и с каква скорост ще те настигне.
cerber_91 написа:petrashkov написа:Там също можеш в най-удобната лента. В закона пише: "на пътища с две или повече ленти с максимална скорост над 60км/час" (цитирам по памет)
Абсолютно правилно е, защото има случаи, когато се налага да бързаш. Това е любимото ми: по Цариградско дядото си движи в лява лента с 50 и въобще не гледа огледалата, нито му минава през акъла, че може да мръдне вдясно и пак да си продължи със същата скорост.
Или пък друга моя любима случка: Карам си аз на същия булевард с 80-90, бързам леко за изпит, и почвам да настигам едни двама, движещи се с равна скорост (около 60км/ч) в лява и дясна лента, с разлика макс половин дължина. Как да не минеш в бус-лентата и да не ги препсуваш...?
на първия пример, по същия начин и ти можеш да мръднеш вдясно и да го минеш. никой не ти е длъжен да ти освобождава точно лявата лента в града, защото си решил да бързаш.
а на втория, тва вече си е до култура и ако блокират трафика би трябвало някой от двамата да направи нещо, но пак никой не е длъжен.
аз на околовръстното ако бързам, винаги задминавам всички от най-дясна лента, защото почти винаги е най-свободна.
- cerber_91
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Мечтае да кара: на 1.20 лв/л нафта :(
- Детайли за колата: италианка на реални 120 000 км.
JOGI написа:cerber_91 написа:petrashkov написа:Там също можеш в най-удобната лента. В закона пише: "на пътища с две или повече ленти с максимална скорост над 60км/час" (цитирам по памет)
на първия пример, по същия начин и ти можеш да мръднеш вдясно и да го минеш. никой не ти е длъжен да ти освобождава точно лявата лента в града, защото си решил да бързаш.
а на втория, тва вече си е до култура и ако блокират трафика би трябвало някой от двамата да направи нещо, но пак никой не е длъжен.
аз на околовръстното ако бързам, винаги задминавам всички от най-дясна лента, защото почти винаги е най-свободна.
Така е, колега, ама тука не е Англия, че да изпреварваме отдясно

колега, в населено място, на път с повече от една лента, тея маневри са си престрояване. иначе предполагам се сещаш как всеки щеше да е постоянно в нарушение.
друго, аз като карам по голям булевард и няма движение, също гледам да не се застоявам в най-лява лента, защото въпреки че не е проблем, ми е ясно, че много хора не мислят така...а вече ми е омръзнало от конфликти та..да минават и по живо, по здраво
друго, аз като карам по голям булевард и няма движение, също гледам да не се застоявам в най-лява лента, защото въпреки че не е проблем, ми е ясно, че много хора не мислят така...а вече ми е омръзнало от конфликти та..да минават и по живо, по здраво