Проблем с м50б20 ванос
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Re: Проблем с м50б20 ванос
Писна ми да се занимавам и да наливам пари в тоя сименс.Купих си един двигател м50 бош без ванос за донор.Свалих всичката електроника от него,шайбата на коляновия вал и горе всичко нужно за да стане и моя двигател от ванос на без ванос.
Двигателя ми беше с два всмукателни вала,огириналния ваносов за всмукателен и един всмукателен от без ванос за изпускателен.Всичко си ми беше точно и не съм имал никакви проблеми.
Днес махам всичко от ваноса,сложих обилновения вал с неговата си шайба,всичко както си му е реда,зацепвам го както трябва(знам как да го зацепя с два всмукателни,защото отзат квадратите вече не са както преди) и въртя на ръка и какво да видя,буталата удрят в клапаните.Установих че удрят изпускателните клапани,като разхлабя касетата на изпускателния се върти без да удря и не мога да си го обясня защо става така,няколко пъти го зацепвахме,изпускателния не съм го бутал,така си я карах и сега удря,както и да го завъртя все удря.
Някой има ли идея от какво може да е или ще се наложи да си слагам оригиналния изпускателен вал?
Двигателя ми беше с два всмукателни вала,огириналния ваносов за всмукателен и един всмукателен от без ванос за изпускателен.Всичко си ми беше точно и не съм имал никакви проблеми.
Днес махам всичко от ваноса,сложих обилновения вал с неговата си шайба,всичко както си му е реда,зацепвам го както трябва(знам как да го зацепя с два всмукателни,защото отзат квадратите вече не са както преди) и въртя на ръка и какво да видя,буталата удрят в клапаните.Установих че удрят изпускателните клапани,като разхлабя касетата на изпускателния се върти без да удря и не мога да си го обясня защо става така,няколко пъти го зацепвахме,изпускателния не съм го бутал,така си я карах и сега удря,както и да го завъртя все удря.
Някой има ли идея от какво може да е или ще се наложи да си слагам оригиналния изпускателен вал?
- BorisMitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Внимателно
- Мечтае да кара: Нещо страшно
С какви хидравлични повдигачи сглоби отгоре карантията? Компресия чуваш ли като го въртиш и то по точно като отваря изпускателните клапани ?
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Зарязах колата за един ден,на сутринта отидох,свалих пак валовете,сложих ги,зацепих я по същия начин и всичко беше наред,не удря никъде,извъртах изпускателния вал в двете крайни положения за проба,но всичко е наред и не подпира.Огледах да не съм изпуснал някъде нещо,но всичко беше наред.Явно трябваше да я зарежа и да си почина.
Сега мотора си е с електроника от м50б20 без ванос,клати оборотите на празен ход но ламбда сондата не е на мястото си,ще я закрепя тези дни,стъпковия мотор беше много мизерен,ще го сваля да го почистя.Иначе в предното купе работеше много стабилно.
По същество мотота е строукнат на б25 разреден и турбиниран вече с два всмукателни вала и още други изненади,сега търся само по-голяма турбина и остава да я ремапна.
Сега мотора си е с електроника от м50б20 без ванос,клати оборотите на празен ход но ламбда сондата не е на мястото си,ще я закрепя тези дни,стъпковия мотор беше много мизерен,ще го сваля да го почистя.Иначе в предното купе работеше много стабилно.
По същество мотота е строукнат на б25 разреден и турбиниран вече с два всмукателни вала и още други изненади,сега търся само по-голяма турбина и остава да я ремапна.
- BorisMitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Внимателно
- Мечтае да кара: Нещо страшно
Браво .. голямо похвално. А ти ваноса си го изкормил нали ? Пиши на лично малко инфо за сетъпа ти ако ти е удобно естествено да споделиш. Само успехи за напред ! 

34 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3