Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
Какви вибрации? Сега ако става дума за някои милионник и на студен старт, може би има, ама на хубава кола под 200 000 км при е 60 вътре нито има вибрации нито се чува двигателя, поне при мене е така. Качи се в някой запазен екземпляр да видиш как е обезшумен, е ако е студено в началото си потраква 1 минута, ама то е за малко, отделно с този бензин незнам къде ще ти излезе сметката, разхода е поне 4 - 5 литра на 100 с нафтата, говорим за еднакви коне. Аз с 535д извънградско с 160 ми дава 9 нафта, бензинката вземеш ли да и даваш газта - разход под 13 няма.
- balabana2001
- Потребител
-
- Кара: BMW 525dA
stefan8898 написа:Какви вибрации? Сега ако става дума за някои милионник и на студен старт, може би има, ама на хубава кола под 200 000 км при е 60 вътре нито има вибрации нито се чува двигателя, поне при мене е така. Качи се в някой запазен екземпляр да видиш как е обезшумен, е ако е студено в началото си потраква 1 минута, ама то е за малко, отделно с този бензин незнам къде ще ти излезе сметката, разхода е поне 4 - 5 литра на 100 с нафтата, говорим за еднакви коне. Аз с 535д извънградско с 160 ми дава 9 нафта, бензинката вземеш ли да и даваш газта - разход под 13 няма.
Не става дума за милинонници и студен старт на -20 C, на мен лично вибрациите на дизела вече ми правят впечатление а те неизбежно се появяват в един момент.
Дизелът определено има по-нисък разход разход на гориво но пък с по-високи цени на поддръжка при атмосферен бензин е обратното. За съжаление нямам възможност за нова кола от магазина. В ценовия диапазон които аз гледам ( 25-30к лв) все пак колите са карани а не са седели по гаражи и да са минали 20к километра за 5-6 години ( макар че на Горубляне сигурно има и такива

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
balabana2001 написа:netmurder написа:balabana2001 написа:Здравейте колеги
И аз съм решил да минавам от дизел на бензин. От няколко години карам фейслифт е39 525д, но нещо този пуст бензин не ми излиза от главата - без вибрации и турбо дупка, ускорение и 6 цилиндров звук от двигателя дето те кара да си изключиш радио-то![]()
Колега може ли само да обясниш за какви вибрации говориш ( Е60 не е Фиат или ОПЕЛ )
Турбо дупка не мога да усетя, педала на газта е изключително чувствителен
А след като сложих спортното гърне, някой път ако дойдеш на срещите на Е60 ще те повозя да чуеш звук от дизел![]()
![]()
Здрасти Колега,
Поне при моята Е39 525д от 2002 на празен ход на място се усещат леки вибрации най-вече на предните две седалки в областта на д...-то (явно съм и свикнал защото освен мен никой друг който се качи не ги усеща) естествено над 800-900 оборота изчезват. Двата тампона на двигателя са сменени, няма натрупани грешки всичко си е наред, колата върви по същия начин както и през последните 5 години. В сравнение с бензина, дизела генерира повече вибрации особено като понатрупа някоя и друга годинка и километър. За сравнения между Серия 5 и други не-премиум прозводители от този или който и да е друг сегмент изобщо не може да става на въпрос.
Според мен и двата типа гориво си имат и плюсове и минуси, поне моето предпочитание за момента е да мина от дизел на бензин и като стане това с удоволствие ще дойда на срещите.
Колега надявам се скоро да си вземеш точно това което искаш и след това ще направим една справка за вибрациите в купето

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
Това, че дизела при Е60 няма вибрации и е тих ми звучи като истории от хиляда и една нощи. Бензин и дизел в работата на място са абсолютно несравними от към шум и вибрации. Нагоре и двете шумят, но тук опираме до вкус, на един му харесва дизела, на друг бензина. Аз лично съм на мнение, че най-добрият избор при Е60 е 530i на газ, хем хубаво, хем евтино 

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
В тубата сравняваха 535d и 545i.Бензиновото дърпа дизела.Измерването на шума в купето обаче беше в полза на дизела.
Аз вече съм споменавал какво предпочитам,бензин,ръчка,но карам точно обратното.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Дизеловите двигатели вървят няклолко години напред в развитието си, пък и все пак имат по - голямо кпд, отделно ако си търсиш кола, избора от дизели е огромен, а хубавите бензинки са кът.
timur_lenk написа:В тубата сравняваха 535d и 545i.Бензиновото дърпа дизела.Измерването на шума в купето обаче беше в полза на дизела.
Това е на топ гиър сравнението и скорост от 100+ ако не се лъжа. И аз за него се сетих, за това казах на празен ход, но пък 8 цилиндъра със сигурност не може да се каже, че е бучене, по-скоро рев, което на мен лично ми харесва.
П.П. Избора на дизел е огромен - вярно, но както при бензините, хубавите дизели също са кът, макар че мотора е доста здрав.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
С 15000км годишно, изобщо не ти трябва дизел, но всеки знае себе си.
Never mistake motion for action...
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Ако някой от колегите търси дизел, ето тази излезна в мобилето тези дни, чак ме е яд, че не търся кола сега:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Leon написа:С 15000км годишно, изобщо не ти трябва дизел, но всеки знае себе си.
Не съм съгласен, колега.
С подобно на моето вървене трябваше да карам 530i, което за 15к км ако го сложим да харчи средно 3л повече (гаранция ще е над тези 3л.) то излиза, че само от гориво ще спестявам над 1к лв, годишно. Дизела е сравнително приятен за каране, това като плюс.
Вече ако бензина е с газ, нещата са други.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Поддръжката на дизела защо я пропускаш в уравнението?А при идентична покупна цена на вторичният пазар,км на печката ще са колко +?150-250к км върху бензина?
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз това съм се отказал да го пиша вече, всеки си има глава на раменете - да си я троши. Който е поддържал печка на 200к км има едно на ум - другите ще имат след време, само това е разликата. 1000 лв. икономия отиват в дизела само за един средно-скъп ремонт, няма да изброявам колко такива има. Виж, ако караш докато се разпадне и плякането отпред, а черният облак отзад не ти правят впечатление, дизелът излиза евтино. 

Never mistake motion for action...
Leon написа:Аз това съм се отказал да го пиша вече, всеки си има глава на раменете - да си я троши. Който е поддържал печка на 200к км има едно на ум - другите ще имат след време, само това е разликата. 1000 лв. икономия отиват в дизела само за един средно-скъп ремонт, няма да изброявам колко такива има. Виж, ако караш докато се разпадне и плякането отпред, а черният облак отзад не ти правят впечатление, дизелът излиза евтино.
Така е.

С нашия дизел 150K max.700 лева на година само е минимума да удържиш положението.
6 дизелови коли съм имал, 4 БМВ-та. Всички гаранция са над 200к, че даже БМВ-тата сигурно са около 300, как така не ги видях тия скъпи ремонти. Ако говорим за поддръжка т.е. масла и филтри (защото окачването е еднакво и при двете), при дизела е същата работа.
П.П. Това май го обсъдихме в темата за разходи, ако някой от модераторите не затри мненията.
П.П. Това май го обсъдихме в темата за разходи, ако някой от модераторите не затри мненията.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Или не шофираш , или си голям късметлия...Не си сменял турбо,чистил турбо пътища,дебитомер,ЕГР,колектори,разни клапанчета и тръби,не си чистил дюзи,ДПФ?Интересно,в Германия с тяхната нафта,АвтоБилд рапортуват поддръжка х 2 за идентични автомобили при км между 200-300к км ,и х 3 при такива над 300к км
Естествено има и изключение при някои модели,но Е60 не е сред тях 

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue