ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от ивчо » 25 Апр 2014, 0:28

~Мишо~ написа:

И ти си прав, ама има и друго ;)

georgivar написа:Нормално ли е сутрин на студена кола при отвиване на пробката за обезвъздушаване на водния радиатор да излиза виздух? Изсъсква и нивото на антифриза в казанчето се вдига. Това при отворена капачка на разширителното казанче.

Двете нямат връзка, колкото и да ти е странно ...
Защото поне при моят радиатор (говоря за е34) пробката е в отделно тяло от самият радиатор, нищо че е завита на него !
Звучи странно, но е отделен кръг :)
И нещо много важно - завивате си капачката както трябва ...
И после я развивате докато не се охлаби - не да развите самото тяло, а горната част !
Тялото си седи в леглото на радиатора ! Капачката всъщност е клапан по начало ! И дефакто завивайки я докрай, я лишавате от "правата" ѝ ! Таа навий си я както трябва, и оборот назад - ще усетих как има едно положение в което седи хлабава, без да е развита ;) :)
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 25 Апр 2014, 1:24

абе тва не е така с тея капачки, не знам защо толкова го пишете из форума. стяга се нормално, за да може да се създаде нужното налягане в системата. а колкото и да я стягаш, няма как да й блокираш отворите, през които изкарва след клапана.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 25 Апр 2014, 3:57

Някой има ли идея автоматичната кутия zf5hp18 на колко голяма мощност издържа че смятам да засилвам едно М50б25 но е точно с такава кутия ..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 25 Апр 2014, 7:26

JOGI написа:абе тва не е така с тея капачки, не знам защо толкова го пишете из форума. стяга се нормално, за да може да се създаде нужното налягане в системата. а колкото и да я стягаш, няма как да й блокираш отворите, през които изкарва след клапана.

:yes: Има си и гумено уплътнение там където е ръба на гърловината.

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 25 Апр 2014, 16:58

Колеги дайте идея как да закрепя мигач, като водачите на фара са счупени...
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 25 Апр 2014, 18:16

Пробиваш дупчица някъде по стърчащите уши на фара, една дупка и на ухото на мигача и свинска опашка... Или 2. Работи перфектно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 25 Апр 2014, 18:23

liloff написа:Пробиваш дупчица някъде по стърчащите уши на фара, една дупка и на ухото на мигача и свинска опашка... Или 2. Работи перфектно.

Тва не мога да повярвам, че ТИ го предлагаш :mhihi: :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 25 Апр 2014, 18:23

Благодаря за идеята, колега. Доста по-цивилизовано звучи от това, което бях планувал аз. Добре че реших първо да попитам :mhihi:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
Детайли за колата: шест цилиндров звяр

Мнение от NoMoreRules » 25 Апр 2014, 21:34

Колеги имам проблем в мокрото време(появява се единствено когато вали дъжд).
Проблема се състой в това,че като отключвам или заключвам колата с централното през дистанционното мигачите не светят.
Когато е сухо го нямам този проблем всички мигачи си светят и при отключване и при заключване.
Питането ми е кое може да се мокри от дъжда и да създава този проблем.
Искам само да подчертая че когато колата мине през автомивката този проблем го няма.
Изображение
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 25 Апр 2014, 22:58

ogata написа:Тва не мога да повярвам, че ТИ го предлагаш :mhihi: :mhihi:
По-добре свинска опашка, отколкото нов фар :)
Spit-Fire написа:Благодаря за идеята, колега. Доста по-цивилизовано звучи от това, което бях планувал аз. Добре че реших първо да попитам :mhihi:
За нищо. Преди няколко години, на една от старите 36ици, загубих мигач на магистралата и реших, че така е най-чисто. А странното е, че на фара му бяха здрави ушите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 26 Апр 2014, 0:19

Взех си едно CD Becker което има опцията да усилва звука автоматично с увеличаване на скоростта на автомобила. Интересува ме към кой пин на оригиналната букса на колата (и какъв цвят е кабела) да свържа жицата, че да мога да се възползвам от тази екстра?

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 26 Апр 2014, 1:52

raptorxbg написа:Взех си едно CD Becker което има опцията да усилва звука автоматично с увеличаване на скоростта на автомобила. Интересува ме към кой пин на оригиналната букса на колата (и какъв цвят е кабела) да свържа жицата, че да мога да се възползвам от тази екстра?

Pin 10 черно/бял.

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 26 Апр 2014, 9:29

liloff написа:
ogata написа:Тва не мога да повярвам, че ТИ го предлагаш :mhihi: :mhihi:
По-добре свинска опашка, отколкото нов фар :)
Spit-Fire написа:Благодаря за идеята, колега. Доста по-цивилизовано звучи от това, което бях планувал аз. Добре че реших първо да попитам :mhihi:
За нищо. Преди няколко години, на една от старите 36ици, загубих мигач на магистралата и реших, че така е най-чисто. А странното е, че на фара му бяха здрави ушите.

За да се посмеем малко в събота сутрин трябва да отбележа, че моя мигач се счупи.. също на магистралата :mhihi: Минах през една от многото вдлъбнатини на асфалта точно от нея страна и мигача започна да лети във въздуха, добре че кабелите го задържаха на място та да не го търся в нивите. 8)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 728
Мечтае да кара: Алпина

Мнение от denises26 » 26 Апр 2014, 14:14

Здравейте, колеги. Днес реших, че е време да настроя ръчната, оказа се обаче лошо решение :mhihi: С дискове съм отзад и намерих въпросния шестогранен болт през дупките за болтовете на джантите. Развих точно 2 щраквания и пущината изкочи и падна. То хубаво падна, но падна вътре, да беше ме уцелила в окото по-добре. :mhihi: Въпроса ми е мога ли да се придвижа така около 100тина километра или да ходя в сервиза да ми съдерат кожата? Между другото ръчната на съответното колело в момента държи много стабилно, а като е отпусната си се върти съвсем свободно колелото.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 27 Апр 2014, 0:07

ето го мотора
Изображение
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36