m50b25 проблем с празен ход
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- NORX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с 200 и пак е малко
- Мечтае да кара: драгстерите да плачат
Re: m50b25 проблем с празен ход
диагностиката ми показа проблем с подгрева на ламбдата, и грешка номер 333, която беше нещо за компютъра. Също така не показваше колко гориво влиза в първи цилиндър. Възможно ли е проблема да е в "пикаеща дюза"? Проверих бобините, свещите и импулса на инжекторите всичко е наред. Но колата работи адски богатоо и от ауспуха мирише много силно на суров бензин. Аз си мисля , че ако някой от цилиндрите е удавен в бензин от "пикаещата дюза" е възможно да се получи този проблем. Колата преди това е карана на газ , която аз премахнах.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Сменяш ламбдата сваляш инжекторите и ги даваш на ултразвук и после на стенд,възможно е след ултразвука да се разпикаят повече тва ще се види на стенда ако имат еднакъв дебит и затварят добре слагаш и караш ако не търсиш други.Успех 

- NORX
- кандидат ентусиаст
-
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
NORX написа:ама тая грешка 333 ме притеснява , а не намирам за какво е
дай снимка,да не би да гледаш колко пъти е записана тая грешка за ламбдата?
- NORX
- кандидат ентусиаст
-
нямам снимка , но пишеше , че има проблем с DS GS или нещо такова, което диагностика ми каза , че е компютъра и пишеше да се изтрие грешката и да се пробва колата и ако пак има проблем да се смени компютъра. Той не изтри грешките.
- NORX
- кандидат ентусиаст
-
Колата работи на 5 цилиндъра. Останаха само свещите да сменя , защото можело да има някоя или няколко които да правят "обратна искра".
За да не поствам нова тема ще попитам тук , понеже и аз имам същия проблем само че мотора е м51 тдс 325 98' , но из форума едни колеги пишат че има други че няма ламбда сонда моята кола? Някой може ли да каже? В реалоем търсих но нищо не намерих, извинявам се на колегата че му ползвам темата 

- BorisMitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Внимателно
- Мечтае да кара: Нещо страшно
Не нямаш ламбда. При вас тресенето е от центровка повечето пъти или от недостик на въздух породен от захабени повдигачи, които не държат масло.
- NORX
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте отново колеги! След кратка пауза през която отворих мотора и имаше криви клапани, сложих нови и затворих мотора се оказа, че колата когато е студена работи екстра, когато загрее оборотите отново са ниски и неравномерни. Ламбда сондата ми отчита постоянно напрежение от .14 и не го мени . Когато изрежа колата понякога заглъхва и след това пак се форсира(мисля си че гълта въздух от някъде , но не мога да намеря от къде) . Възможно ли е там където маркуча от стъпковото моторче влиза в всмукателния колектор да смуче въздух от там понеже ми се струва хлабава щипката ?
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Напрежението между черния и сивия кабел на сондата трябва да се мени!Щом е заспала сондата тръгваш от нея.Още повече сам казаваш,че студена работи добре,работи добре защотото като е студена колата ламбда корекцията на сместа не работи.
Не мога да разбера,защо след като ти е казано преди доста време в тая тема за ламбда сондата,не си е сменил до сега
Не мога да разбера,защо след като ти е казано преди доста време в тая тема за ламбда сондата,не си е сменил до сега

- NORX
- кандидат ентусиаст
-
да , но това заглъхване когато се форсира колата понякога в движение и то ли е от ламбдата, защото единия майстор ми каза, че навремето тези ламбди сонди на м50то са ги слагали само да покриват евро стандарти и не играели никаква роля , но не съм съгласен твърде с това. По колата се работи адски бавно, защото нямам време.
- NORX
- кандидат ентусиаст
-
смених ламбдата мотора отихна и върви повече, но отново оборотите падат на 500 и леко тресе..
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
NORX написа:смених ламбдата мотора отихна и върви повече, но отново оборотите падат на 500 и леко тресе..
Стъпков мотор,пробвай да го зачистиш.Провери и дали не дърпа паразитен въздух.
- NORX
- кандидат ентусиаст
-
ем проверявам ама от никъде не намирам да дърпа въздух и се побърквам вече. под дросела отдоло има 3 маркуча знаеш ли за какво са ? единия отива в стъпковото моторче, другия към някакъв датчик на въздушния филтър , а третият отива в някаква капсула , която незнам за какво служи... Когато бях на диагностика ми пускаха сигнал към стъпковото моторче и ми казаха , че работи.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Тоя маркуч на дросела дето отива към филтърната кутия ти е вентилацията на резервоара виж изолирай го за кратко,както и провери дали клапана на картерните газове не е скъсан.Общо взето проверяваш маркучи едно друго всичко трябва да е изрядно за да не клати обороти.Моторчето може да работи,но да не се движи нормално клапата,почисти го.
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3