Багажник за покрив за седан?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Багажник за покрив за седан?

Мнение от sa6i4 » 13 Апр 2014, 23:38

Споделете ако някой си е монтирал подобен багажник за покрив (напречни греди с кутия) на седанче - цени, от къде, как пасва :yes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Re: Багажник за покрив за седан?

Мнение от Dido_stz » 14 Апр 2014, 9:29

аз си взех оригинален, перфектно пасва, вървят към 150 лв.
the project is ready....
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 14 Апр 2014, 12:07

Или оригинален, или на "Туле". Вторите за тази цена/~150 лева/ изпадад доста прилични, като са реализирани с ключалки и имат предпазна мрежа пред първата греда да не завихря въздуха на висока скорост. На БМВ оригиналния е с някакъв секрет за монтаж/демонтаж, но са им хванали цаката за сваляне без него. Ако вземеш, то трябва да внимаваш къде оставяш колата с релсите отгоре.
Карал съм с туле без предпазител и над 120 се усеща, а над 140 вече колата спъва аеродинамиката си заради напречните релси отгоре. Не вярвам с оригинален багажник на БМВ да е по-различно усещането. Доста коли с напречни багажници съм прекарал и не е гот на дълъг път, дори ненатоварен да си отгоре...
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

Потребител
Аватар

Мнение от sa6i4 » 23 Апр 2014, 21:37

Е все пак не смятам, че идеята за багажник на покрива е съвместима с високи скорости, по-скоро гоним товароносимост :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Мнение от Vasko_G » 06 Мар 2015, 16:39

Темата за багажника на покрива живо ме вълнува. Карам Компакт, за сега нямам проблем, макар че имам две малки госпожици на 3 и 5 години. Досега сме направили няколко 2-3 дневни пътешествия и не сме имали проблем с багажа. Обаче нещо ме човърка за ходенето на море. За сега мисля, че ще се справим, все пак багажникът го дават 300 литра. Преди имах Вектра, багажникът го даваха 500 литра, ама като сложиш АГУ, това-онова и чисто не беше кой знае колко по-голям. Та във връзка с горното лирично отклонение питането ми е следното: тъй като ми се ще да съм подготвен за изненади какви са възможностите за външен багажник, който да поеме голям куфар. Гледах един вариант за багажник на третата врата, обаче не е приложим за моята черна перла, защото ще замине стъклото. Остава вариантът на покрива. Гледах едни универсални напречни греди за покрива, обаче и те не стават, защото нямам задна врата, а няма как двете да се хванат само над предните (то задни няма де) врати. Та в тази връзка питането ми е към колеги с Компакт как са разрешили този проблем.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 06 Мар 2015, 17:24

.
Последна промяна bmw325tds на 04 Авг 2016, 11:37, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Мнение от Vasko_G » 11 Мар 2015, 12:26

bmw325tds написа:
Vasko_G написа:Предната греда за купе, седан, компакт и комби е една и съща. Задната за компакта просто има друго захващане.

Колега, понеже не съм срещал обяви за греди за моята каляска дали е възможно да се ползва някаква алтернатива. В краен случай ми минава през ума да преправя един багажник за колела за задната врата, на който да пренасям един голям куфар, багажникът ще събере останалия багаж, куфарът е проблема. Вярно, че става малко циганийка, но за едно ходене до морето ще го преживея.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 11 Мар 2015, 13:49

.
Последна промяна bmw325tds на 04 Авг 2016, 11:37, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 11 Мар 2015, 18:49

Подкрепям колегите да не се правят експерименти. Аз така преди 4 години взех един багажник за покрива от илиенци за 40лв и щях да си събирам велосипедите по магистралата, та можеше и да убия някой. Видях на време, че едната лапа се е откачила и спрях на време.
Багажник за мен или БМВ, Туле и в краен случай Монблан. Аз на купето сложих туле с куфар Тойота(Монблан) и спокойно си карах до морето, без да надвишавам препоръчителната скорост от 120км/ч.
Иначе сме тествали туле рейки с куфар на А6 комби - 245км/ч по километраж и не мръдна...
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 11 Мар 2015, 21:30

С оригиналния редовно си карам с 160 по магисталата и няма никакви проблеми. Имайте в предвид, че оригиналния, понеже другите не ги знам как са, формата му не е квадратна с остри ръбове, а заоблена което не е чак толкова зле,купувайте си хубави и здрави багажници, за да не стане за едно 100 лв. отгоре загуба на много повече...

п.с. от слагане и сваляне ми се прецакаха болчетата за захващане на гредите, някой има ли идея откъде мога да си намеря такива
the project is ready....
ИзображениеИзображение

Назад към E36