Проблем с километража M50B20
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- SuspecT
- Потребител
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: BMW M5 E34
- Детайли за колата: Истината е в кръглите фарчета!
Проблем с километража M50B20
Здравейте колеги,
Първо искам да се извиня, ако темата вече я има или въпросният проблем вече е решен... Но аз не успях да намеря нито тема, нито решение.
Та на проблема, от 2 дни насам моментния километраж спря да отчита, следователно и този които се занулява не мърда.
Снощи когато карах също забелязах, че и разходомера отказа, просто стрелката отиде на някъде и не се върна.
Направих чек на таблото (няколко пъти) стрелките си се въртят, всичко както си му е реда, напред-назад паля колата тръгва и пак нищо.
Или с други думи за сега работят само оборотомера, температурата и стрелката за бензина.
П.С. с дигиталния километраж съм
Първо искам да се извиня, ако темата вече я има или въпросният проблем вече е решен... Но аз не успях да намеря нито тема, нито решение.
Та на проблема, от 2 дни насам моментния километраж спря да отчита, следователно и този които се занулява не мърда.
Снощи когато карах също забелязах, че и разходомера отказа, просто стрелката отиде на някъде и не се върна.

Направих чек на таблото (няколко пъти) стрелките си се въртят, всичко както си му е реда, напред-назад паля колата тръгва и пак нищо.
Или с други думи за сега работят само оборотомера, температурата и стрелката за бензина.
П.С. с дигиталния километраж съм

///////// M-POWER
Re: Проблем с километража M50B20
Виж на какво дередже са връзките на датчика на диференциала. Разходомера е изчезнал на момента от изчезването на скоростомера. Втора позиция на чистачките също не работи, нали? Само на пауза.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Абсолютно правилно си го насочилrado_rf написа:Виж на какво дередже са връзките на датчика на диференциала. Разходомера е изчезнал на момента от изчезването на скоростомера. Втора позиция на чистачките също не работи, нали? Само на пауза.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- SuspecT
- Потребител
-
Чистачките си работят съвсем нормално, на всички позиции
Но датчика не съм го проверявал, утре сутринта това ще е 1-то нещо което ще направя
Благодаря
Но датчика не съм го проверявал, утре сутринта това ще е 1-то нещо което ще направя
Благодаря

///////// M-POWER
Митко Стоянов написа:Абсолютно правилно си го насочилrado_rf написа:Виж на какво дередже са връзките на датчика на диференциала. Разходомера е изчезнал на момента от изчезването на скоростомера. Втора позиция на чистачките също не работи, нали? Само на пауза.Я сега кажи какво стана с твоя диф?
Чуек, веднага ще споделя щом успея да се уговоря с майстора, дето ми го препоръча, и успея да я спра поне за два-три дена от движение. Нали после на твойто рамо шсе риве за чаркове

SuspecT написа:Чистачките си работят съвсем нормално, на всички позиции

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- SuspecT
- Потребител
-
SuspecT написа:Чистачките си работят съвсем нормално, на всички позиции

И на място и в движение, работят си съвсем нормално, лошото е, че нямам време да го видя този шибан датчик дали се е откачил...

///////// M-POWER
- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
КОлега, най лесно да отхвърлиш възможността за заминал чип на арматурата е като пробваш с друго табло или само с друг чип. Казвам това, защото преди време ми изчезна температурата- сменях датчик, но не. Временно бях си решил проблема като си сложих датчик и уред от лада, но после отново се заядох с колата и се оказа, че просто нещо прецаква чипчето на гърба на таблото. От там някои неща продължават да си работят, други спират. Не си залагам инженерската диплома, но мисля, че с друго табло (работещо) всичко ще се появи 

- SuspecT
- Потребител
-
Съжалявам, че чак сега пиша, но проблема е решен.
Просто от прекалено много коне и въртящ момента на м50б20-ката се бяха скъсали жиците на датчика на диференциала
Подмених го и всичко си тръгна...
Благодаря на всички отзовали се!
Просто от прекалено много коне и въртящ момента на м50б20-ката се бяха скъсали жиците на датчика на диференциала

Подмених го и всичко си тръгна...
Благодаря на всички отзовали се!

///////// M-POWER
8 мнения
• Страница 1 от 1