Как да опазим лайсните с ПАРКТРОНИЦИТЕ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Как да опазим лайсните с ПАРКТРОНИЦИТЕ?
Здравейте колеги,
и аз изгорях с предни и задна лайсна заедно с датчиците...имам вече нови, НО ме е страх да ги сложа,че пак да не ги свалят.
Някакви идеи как да се захванат за да не е лесен демонтажа им? Казаха ми лепене със силикон и нитове...чух, че в С-я за започнали да монтират по някакъв начин датчиците директно на бронята и си слагат нормални лайсни без дупки.
и аз изгорях с предни и задна лайсна заедно с датчиците...имам вече нови, НО ме е страх да ги сложа,че пак да не ги свалят.
Някакви идеи как да се захванат за да не е лесен демонтажа им? Казаха ми лепене със силикон и нитове...чух, че в С-я за започнали да монтират по някакъв начин датчиците директно на бронята и си слагат нормални лайсни без дупки.

- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
Re: Как да опазим лайсните с ПАРКТРОНИЦИТЕ?
Лепиш ги с полиуретанов силикон(за челни стъкла) за да ги счупят като ги свалят.
Парктроника и да го сложиш на бронята-гаранция, че лайсните пак ще ги свалят.
Спасение няма...оня ден сутринта излизам и пред блока на комшията едно Q7 2011г-фейслифтово го бяха оглозгали цялото-фарове,навигации...
много ми стана жал.
Дееба тяхната мама мръсна-свещи да си купят с тия пари.
Парктроника и да го сложиш на бронята-гаранция, че лайсните пак ще ги свалят.
Спасение няма...оня ден сутринта излизам и пред блока на комшията едно Q7 2011г-фейслифтово го бяха оглозгали цялото-фарове,навигации...
много ми стана жал.
Дееба тяхната мама мръсна-свещи да си купят с тия пари.

Аз моите съм ги залепил със силикон за стъкла. Ако ги махат поне да ги счупят.
И в другата тема споменах, за идея да се преместят от долу директно на бронята, а на мястото на лайсните да се сложи кит и да се боядиса. Но до сега не съм виждал направено и може да е доста грозно.
Другото което ме притеснява е, че е възможно датчиците да отчитат грешно.
Дали вярно свалят и обикновени лайсни. Реално скъпото нещо са датчиците.
И в другата тема споменах, за идея да се преместят от долу директно на бронята, а на мястото на лайсните да се сложи кит и да се боядиса. Но до сега не съм виждал направено и може да е доста грозно.
Другото което ме притеснява е, че е възможно датчиците да отчитат грешно.
Дали вярно свалят и обикновени лайсни. Реално скъпото нещо са датчиците.
Предлагам да направим един колективен сигнал и иск към застрахователите...
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Защо се крадат?Съмнявам се, че ги изнасят в чужбина.Ако никой не се купува подобни части втора употреба,никой няма и да ги краде...Колко от вас си ги купиха нови преди да ги залепят?Застрахователите били виновни....
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Това са детайли които не се развалят...тоест не са детайли за които има търсене. Моите примерно са взети от коли за части за това и платих толкова много за тях. Все пак аз лично съм сключил застраховка ПЪЛНО КАСКО... тоест то би следвало да обхваща ВСИЧКИ възможни рискове.
То всъщност така пише и в общите условия... тоест злоумишлени действия от трети лица и кражба!
Интересното е, че също така има клауза която тотално противоречи на покритите рискове...НЕ СЕ ПОКРИВАТ ЛИПСВАЩИ ДЕТАЙЛИ.
Е как хем ще е откраднат и хем няма да липсва?!?
Това понятие си противоречи само по себе си...
Не може да има презумпция, че човек си ги е свалил сам за да се облагодетелства с продажбата на частите, след като са предприети всички стъпки по уведомяване на органите на реда и е образувано производство. То утре може да ти откраднат цялото МПС и да не ти платят по презумпция, че сам си я скрил. Може пък и да има презумпция, че застрахователите правят тези неща. Ако те си изпълняваха договорите нямаше да има такива кражби....поне не в тези мащаби. То излиза, че нямаш пълно каско...а частично за ПТП или тотална загуба...къде е КФН?
То всъщност така пише и в общите условия... тоест злоумишлени действия от трети лица и кражба!
Интересното е, че също така има клауза която тотално противоречи на покритите рискове...НЕ СЕ ПОКРИВАТ ЛИПСВАЩИ ДЕТАЙЛИ.
Е как хем ще е откраднат и хем няма да липсва?!?

Не може да има презумпция, че човек си ги е свалил сам за да се облагодетелства с продажбата на частите, след като са предприети всички стъпки по уведомяване на органите на реда и е образувано производство. То утре може да ти откраднат цялото МПС и да не ти платят по презумпция, че сам си я скрил. Може пък и да има презумпция, че застрахователите правят тези неща. Ако те си изпълняваха договорите нямаше да има такива кражби....поне не в тези мащаби. То излиза, че нямаш пълно каско...а частично за ПТП или тотална загуба...къде е КФН?

- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
pironkov написа:Това са детайли които не се развалят...тоест не са детайли за които има търсене. Моите примерно са взети от коли за части за това и платих толкова много за тях. Все пак аз лично съм сключил застраховка ПЪЛНО КАСКО... тоест то би следвало да обхваща ВСИЧКИ възможни рискове.
Е как хем ще е откраднат и хем няма да липсва?!?![]()
Няма застраховател, който да покрива липсващи детайли

Е то и сега има злоупотреби... от страната на застрахователите. В крайна сметка да не твърдят, че предлагат пълно каско. Като сключват застраховката знаят как е произведена колата...то тогава да накарат специално за България да направят Булгериън Едишън... всичко да е слепено... и нали като ги лепнеш и утре ти я чупят...пак датчиците няма да ги има...пак няма да платят.
Колеги случайно да знаете на е39-ките лайсните с парктрониците също ли се крадят толкова често като и на 65-ките 

BMW E39 FOREVER ( !!! )
- optimist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e65 730d SE
- Мечтае да кара: m5
Перманенто лепене и запълване с кит и тн н са подходящи решения, защото ако се наложи да се сваля облицовка за боя ремонт датчик няма как да стане... Може да с преместят датчиците директно върхи облицовката НО гепардите пак може да ги откраднат като разпробият отвор с по-голям диаметър
... Лайсните без датчици са сравнително евтини ама и тях ако ги свалят
отделно вероятно сензорите няма да работят коректно и ще отчитат дистанцията грешно като не са под правилния ъгъл и височина абе патова ситуация 

11 мнения
• Страница 1 от 1