318Is Цена?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is на Гняс

Re: 318Is Цена?

Мнение от sims » 17 Апр 2014, 11:53

318is Цена?= ми те тия са по 1500-2000лв :mhihi:
Колега няма гаранция че за 4-5000 ще вземеш нещо хубаво за това не бързай с покупката :yes:
Аз като търсех моята 3-месеца гледах и скъпи и евтини и да ти кажа положението беше трагично даже се замислих за друга марка,но търпение и търсене му е майката и ще намериш,успех :yes:

Аватар

Мнение от pinciflucnik » 18 Апр 2014, 14:11

CTORH написа:......:

Кучетата лаят... не виждам проблем със шпера и газта => повече километри забава за същите пари :) . Всеки сам си определя, какви финанси ще заделя за гориво и респективно колко ще се кара. До колкото разбрах, колегата е студент и разхода му е важен.

Потребител
Аватар
Кара: 318is, м42

Мнение от Slobmonster » 21 Апр 2014, 16:57

Колега, преди половин година се сдобих с 318is, също съм на 20 г., имах сходен бюджет и не на последно място исках бърза колица, таа мисля че г/д ни се припокриват мераците.

Намерих моята за 2 бона и след г/д още толкова стана читава по моите разбирания, та избор има и след немного инвестиции и най-грозното пате може да се превърне в лебед (стига да не му е "крив скелета", де :mhihi: ). Пък и ще ти е готино да си я стягаш самичък, ако човъркането те кефи.

Имай предвид, че ис-ката не е много бърза. Топ спийда е сравнително висок, но ускорението не е впечатляващо. И икономична не е, по-скоро нещо средно като за 1.8 двигател - 11-12 градско газ, 9 извънградско. Най-добре пробвай някоя и виж дали ще пасне на твоите изисквания.

П.П. - колеги, човек може да остане с впечатлението, че читави ис-ки след време ще се търгуват само срещу кюлчета злато ... или е30-ки. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Апр 2014, 18:41

Slobmonster написа:П.П. - колеги, човек може да остане с впечатлението, че читави ис-ки след време ще се търгуват само срещу кюлчета злато ... или е30-ки. :mhihi:

То зависи какво се разбира под "читави" ама горе-долу е така. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 21 Апр 2014, 18:48

По-добре кош за по-малко пари от колкото същия кош за двойно повече пари :mhihi: Па ако си мислите,че тая за 5-6 бона дето ше е няма да има да се пипа нищо по нея жестоко се лъжете,здрав автомобил рядко се продава,винаги има забележки особенно на тия години.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 22 Апр 2014, 11:11

Мдобреее

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 22 Апр 2014, 11:19

Четем тамата и ми се набиват две неща на очи:
1. 4000лв явно са ужасно много пари.
2. Да караш на газ, кола с китайско окачване и стъклопаслтов М-пакет в ултимативното постижение, хем ти е евтино, хем си реисър, хем имаш вид с готините брони. Мечтата на Българина караш и печелиш и хем си батка, хем си тарикат.
Чудно ми е как една кола която струва 4000лв ще е отвсякъде технически изправна, лично аз преди извесно време бях решил пак да си взема една е36-ца и така и не си харесах нищо на пазара в Бг. в Германия се намират няколко но общо взето по 4к ама в евро!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 22 Апр 2014, 11:24

Като огледаш повечето Е36ци на какъв хал са, можеш да си направиш сметката и купувачите какви са. Така че не се учудвай.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 22 Апр 2014, 11:51

Направо взимай няква в добър външен и вътрешен вид за по-малко от отредените пари, и с останалите ремонтирай всичко, що има да се прави. И*ах мааму за тея пари, за 2-3000 си купуваш колата, и с останалите можеш да и направиш дето се вика, пълен ребилд.

Е46 не ти трябва :D сестра ми кара Е46 320i Coupe, нищо общо няма като усещане с Е36, аз карам Е60, там пък хептен..баш ладия. От Е36 нататък, всичко е... :confused: за мен лично не са истински БМВ-та с истинското усещане, което ти дава Е36. Аз карах 3 години Е36 318is/328i, все още си я имам, и за вбъдеще сигурно пак ще си взема още една, понеже са ми слабост.

Е36 4ever :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 22 Апр 2014, 12:30

Абе стига глупости..... каква наслада можеш да изпиташ от това да си вземеш евтина и в лошо състояние кола и да започнеш да я правиш и наливаш пари? Това е по скоро мазохизъм... никога не знаеш какво ще изникне и правенето и наливането може да продължи вечно. Много теми за проекти четете май май, само дето хората там взимат добра ''основа'' и ''градят'' върху нея.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 22 Апр 2014, 14:49

djkita написа:Абе стига глупости..... каква наслада можеш да изпиташ от това да си вземеш евтина и в лошо състояние кола и да започнеш да я правиш и наливаш пари? Това е по скоро мазохизъм... никога не знаеш какво ще изникне и правенето и наливането може да продължи вечно. Много теми за проекти четете май май, само дето хората там взимат добра ''основа'' и ''градят'' върху нея.

То по-скоро става въпрос за достойнствата на конкрентия модел и няма нищо общо с техническото състояние. Като може да се намери зле поддържана е36-ца, така има и е46 и е60-ки. Апа ако съм решил да си направя е36 единственото което може да играе роля е състоянието на купето. Мога да си сменя всичко останало, така че не е толкова важна основата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 22 Апр 2014, 18:36

Предпочитам да си я направя от-до и да знам, че всичко и е 6, а не да се чудя на коя магистрала ще ме остави..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Апр 2014, 19:13

ръб написа:Предпочитам да си я направя от-до и да знам, че всичко и е 6..

Абе някак не се връзва с темата за рейката :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 22 Апр 2014, 19:30

E човека иска кола за возене, евридейка и т.н., варела ми е съвсем друга тема :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 23 Апр 2014, 10:04

Вземи си Е36 колкото може по-късно произведено. По-добре кола от последните години производство (Е36), отколкото такава от първите (Е46). Колкото до IS-a, като за първа кола е чудесен - върви прилично (наравно с 320), разходът е по-малък от който и да е 6-так, за съжаление обаче звука не е чак толкова приятен. За М44 нямам преки впечатления, но М42 е страшно издръжлив на тормоз двигател. Като подръжка в цифри за IS - данък ~ 140 лв (София), застраховка ~ 180 лв, задължителните консумативи всяка година (10 000 км) са ти около 100 лв поне (+ пари за труд, ако не можеш да ги сменяш сам). Отделно всяка година се налага да се сменя нещо по-сериозно - я спирачки, я нещо по окачването, я съединител. Но ако остатъка пари след покупката ги вложиш, за да я стегнеш сериозно, то после ще имаш съвсем дребни неща да правиш през следващите няколко години. При мен двигателя се оказа най-здравото звено, така че няма да сгрешиш с IS :) Колкото до цената - не се хвърляй на скъпото. Читавите вървят по около 2500 до 3000 ИС-ките, даже може да гледаш и мааалко над тоя диапазон. Оттам нататък просто няма смисъл, освен ако не е под 100 000 км и от първи собственик :D Гледал съм IS-ки за по 5-6 хиляди, ама нищо особено - просто човека си беше решил, че след като е набивал толкова пари години наред, сега му се е паднало да ги избие. Гледаш всичко да е стоково - видиш ли шарена топка за скорости, спортни филтри, осезаемо свалено окачване и разни добавки по брони и прагове - бягай надалеч, минала е през ръцете на някой пишман рейсър. То като се замисля почти не са останали нетунинговани Е36-ци, ама тук там изскачат. Дори и да има забележки, ще ти останат достатъчно пари да си я оправиш. Също и от новия внос стой далеч, освен ако не си я докараш сам де :) В България автопаркът е зле поддържан като цяло, но поне ще знаеш, че колата се кара в момента. Обикновен човек по-трудно ще скрие кусур, за разлика от ония дяволи търговците на коли. Колкото до газта не мисля, че си заслужава да разваляш хубавия двигател. И изобщо не я разбирам тая мода на вече по-рядко срещани модели автомобили да се ръга газ, карат се до откат и накрая отиват в ръцете на някой мангал.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ПредишнаСледваща

Назад към E36