Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е 60 530 d
Мечтае да кара: BMW 640d gran coupe

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от gotiniamx » 13 Апр 2014, 15:23

da6ip написа:
gotiniamx написа:Здр. колеги искам да споделя и моето мнение относно покупката ми на Е 60.Значи колата е 2004г. 530 д. живея вав франция и си я купих от там,директно от собственика платих я 9 000 евро. екстрите на колата са базовите за модела без подгрев на седалки и люк, с малката навигация.цвят тамно сив и сива кожа колата е сас сервизна история 188 000 км.за това нямам самнения защото тука няма как да фалшифицират с.книжки,сменена е реика и каре на волана в бмв на 125 000 км.сащо така и демпферна шаиба сас ролки и ремаци в бмв на 170 000 км. и до момента е карана само 0.30 масло кастрол.за турбото мисля че е още оргиналното без да е правен ремонт или подменено.варви перфектно никакав проблем сас автоматика,двигател и ходовата част,може ли някои да ми каже дали сам се прецакал защото като гледам в бг има разлика в цената поне с 2 000 евро.Които иска може да я погледне в тема покажете си Е 60 тките на осма страница за да ми споделите.

прецакал си се колега, тъжно но факт.
ту щеше да ти излезе с 2к Евро по-малко, с 50 хил.км. по-малко, щяха да са гарантирани километрите :D, щеше да има същите екстри обаче на обявата да пише "VSI4KI EKSTRI", и щеше да получиш няколко големи бонуса под формата на скрити технически проблеми. :mrgreen:

Във Франция как стои въпроса с гаранцията от търговеца (не от БМВ-дилър)? В Германия имаш автоматично 6 месеца гаранция от търговеца, дори да е паркинг с 5 коли на него.
da6ip написа:
gotiniamx написа:Здр. колеги искам да споделя и моето мнение относно покупката ми на Е 60.Значи колата е 2004г. 530 д. живея вав франция и си я купих от там,директно от собственика платих я 9 000 евро. екстрите на колата са базовите за модела без подгрев на седалки и люк, с малката навигация.цвят тамно сив и сива кожа колата е сас сервизна история 188 000 км.за това нямам самнения защото тука няма как да фалшифицират с.книжки,сменена е реика и каре на волана в бмв на 125 000 км.сащо така и демпферна шаиба сас ролки и ремаци в бмв на 170 000 км. и до момента е карана само 0.30 масло кастрол.за турбото мисля че е още оргиналното без да е правен ремонт или подменено.варви перфектно никакав проблем сас автоматика,двигател и ходовата част,може ли някои да ми каже дали сам се прецакал защото като гледам в бг има разлика в цената поне с 2 000 евро.Които иска може да я погледне в тема покажете си Е 60 тките на осма страница за да ми споделите.

прецакал си се колега, тъжно но факт.
ту щеше да ти излезе с 2к Евро по-малко, с 50 хил.км. по-малко, щяха да са гарантирани километрите :D, щеше да има същите екстри обаче на обявата да пише "VSI4KI EKSTRI", и щеше да получиш няколко големи бонуса под формата на скрити технически проблеми. :mrgreen:

Във Франция как стои въпроса с гаранцията от търговеца (не от БМВ-дилър)? В Германия имаш автоматично 6 месеца гаранция от търговеца, дори да е паркинг с 5 коли на него.

да колега може да сам се прецакал малко но пак знам че е на истинските км.вапроса вав франция е следния директно от французин сас с.книжка при тях няма измама.а за германия не искам да чувам за кола,само сарби руснаци и турци какво очакваш от такива да ти дадат добре подаржана кола за малко пари няма как да стане.именно в моя случаи аз предпочетох да дам малко от горе но да имам за сервизна история нали така колега нали така колега ДАШИП

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 13 Апр 2014, 18:25

коментара ми по-горе беше ироничен. добре си направил че си купил кола с ясна история. :yes:

в Германия има много сърби и руснаци, но има и много частни лица немци с чудесно поддържани коли - само трябва да ти стиска да им платиш цената, а не да търсиш най-еФтинкото (визирам общия случай, не теб).

относно гаранцията имах предвид че търговец който продава колата за местния пазар (а не "за експорт", както много пишат), е задължен по закон да я ремонтира ако излезе проблем, и затова ако се целиш в такава кола, то тя изначало ще е в много по-изрядно състояние от такива "за експорт". въпросът ми беше дали това важи и за Франция?

при покупката можеш да обърнеш това в твоя полза, като му изврънкаш отстъпка, понеже де факто я изнасяш и така или иначе няма да му ползваш гаранцията. същото важи и за сериозно ударени коли - мисля че е абсурд да попаднеш на такава там. за въртяни км не искам да правя изказвания, това напоследък май е народен спорт навсякъде :)
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Потребител
Аватар
Кара: Е 60 530 d
Мечтае да кара: BMW 640d gran coupe

Мнение от gotiniamx » 13 Апр 2014, 23:42

да много точно казано,по принцип и вав франция е така с колите много араби се занимават с коли за експорт даже напоследак забелязвам и руснаци но,от такива както знаем вече сервизните книжки липсват. иначе от французин кола с произход цената е по висока, абе с една дума кола, прасе и жена на касмет и разбирасе малко познания варху определен модел :)

Потребител
Аватар
Кара: е60 525d, Mercedes E420 w211
Мечтае да кара: BMW S1000rr

Мнение от ILIANJO » 16 Апр 2014, 17:12

Колеги вчера ми купиха 525d high exe - ръчак, с всички екстри, от Холандия... Колата е септември 2005та, обаче ми казаха че на личната и карта пише 120kW - 163к.с. което отговаря на старият двигател. Той не е ли до края на 03та ?
Иначе какво допълнително ще ми кажете за този двигател +/- и за това че е ръчак.. и колко Nm e 400 ?
Единствено което смятам да направя сега е:
1. Да му сложа чип - Съвети ? Да се занимавам ли или ?
2. М5 пакет ако не е много скъп или поне за начало предна М5 броня - Ориентировъчна цена да ми кажете или да ме препратите към някои.
3. Да сменя стила на джантата - Харесах си доста модели от каталога на БМВ, някои от които ги даваха за е90/92 и Ф серията.. Какво да гледам точно за да знам дали ще ми паснат на мен - "ЕТ, J и т.н. от колко до колко трябва да е"

Благодаря предварително
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в http://www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 17 Апр 2014, 7:44

Честито, със здраве да си я караш! На всичките си въпроси можеш да намери отговор за времето, за което си написал поста си. Другото е до лични предпочитания ;)
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 17 Апр 2014, 8:52

ILIANJO написа:... 525d high exe - ръчак, с всички екстри, ...

Минала е покрай всичките екстри. Сори, но не мога да се сдържа на подобни джамбазки изказвания. Та тя дори няма ксенон.

Най-вероятно е редуцирана заради данъци. В такъв случай лесно ще се отключи до 177к.с. В е60 не вграждат стария мотор от е39, може би само в най-първите. Поне до колкото съм запознат. Можеш да пуснеш вина за да се види точно.
Това трябва да е мотора:
Тип двигателя Дизель
Модель двигателя M57D25
Объем двигателя 2497 см3
Мощность 177 л.с.
При оборотах 4000
Крутящий момент 400/2000 н*м

ето да си прочетеш за ремапа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: samolet
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от stefan8898 » 17 Апр 2014, 13:43

Е, поне е с хубавите седалки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 17 Апр 2014, 18:39

ILIANJO написа:Колеги вчера ми купиха 525d high exe - ръчак, с всички екстри, от Холандия... Колата е септември 2005та, обаче ми казаха че на личната и карта пише 120kW - 163к.с. което отговаря на старият двигател. Той не е ли до края на 03та ?
Иначе какво допълнително ще ми кажете за този двигател +/- и за това че е ръчак.. и колко Nm e 400 ?
Единствено което смятам да направя сега е:
1. Да му сложа чип - Съвети ? Да се занимавам ли или ?
2. М5 пакет ако не е много скъп или поне за начало предна М5 броня - Ориентировъчна цена да ми кажете или да ме препратите към някои.
3. Да сменя стила на джантата - Харесах си доста модели от каталога на БМВ, някои от които ги даваха за е90/92 и Ф серията.. Какво да гледам точно за да знам дали ще ми паснат на мен - "ЕТ, J и т.н. от колко до колко трябва да е"

Благодаря предварително

Това е така нареченият Fleet Edition, такава беше и моята преди да я направя на 177к.с. и след това да я ремапна. Реално това е само софтуерно ограничение на мощността с цел данъчно/акцизно облекчение. За това, че е ръчка, зависи какво предпочиташ ти, но аз лично точно ръчка си търсех и съм много доволен, най-вече от разхода, защото преди това имах Е60 530Д автомат....хабеше доволно :mhihi:

1.Дали да сложиш чип, въпрос на вкус, аз сложих и съм доволен, но пък до сега всички коли с чипове съм ги карал.
2. 1300лв. + боя за китаец, 1600-1700лв. + боя за оригинален, втора употреба. 2400лв. + боя за чисто нов оригинален.
3. Тази кола иска ЕТ20, като отзад и по-малко даже. Стандартно джантите са предимно 8 инчови, но има джанти (от спорт пакета например Стил 124), които са 2х2. Предни 8 инча ЕТ20, задни 9 инча ЕТ32 (равнява се на ЕТ20, заради по-голямата ширина на джантата). Аз лично карам моята с 20мм. фланци отзад, така джантите седят доста по-добре, но за големи джанти, според мен, трябва да свалиш колата. Всъщност и М Пакет ако сложиш, пак се отнася това със свалянето, защото иначе на мен не ми стои добре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 17 Апр 2014, 20:46

Колеги, нормален разход на масло ли са около 370-400мл масло за 5500км? Колата е без дпф 218кс а маслото е 5-30 бмв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 17 Апр 2014, 23:05

Сравнително в нормите ще отидеш, до 1л. на 10к км се счита за ОК, все пак е турбо кола.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 17 Апр 2014, 23:25

Колеги какво ви е мнението за тази тъй като е точно такава, каквато искам и от към двигател, оборудване и визия :roll: и мисля в най-скоро време да скачам в една. Състоянието как ви се вижда ? Двигателя надежден ли е? както и цената..
Знам, че ви е писнало от такива въпроси :lol: но искам да знам дали гледам хубав екземпляр.. :bchug:
http://www.autoscout24.de/Details.aspx? ... 96&asrc=st

http://www.autoscout24.de/Details.aspx? ... 46&asrc=st

edit : цената е до 10-11.5К евро само за автомобила, другите заделени пари са отделно. Насочил съм се към седан, но и комби не е изключено..общо взето и за двете се оглеждам.
Последна промяна doomy525 на 18 Апр 2014, 0:25, променена общо 5 пъти
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 17 Апр 2014, 23:29

Екстра и на много добра цена

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 18 Апр 2014, 9:21

doomy525 написа:Колеги какво ви е мнението за тази тъй като е точно такава, каквато искам и от към двигател, оборудване и визия :roll: и мисля в най-скоро време да скачам в една. Състоянието как ви се вижда ? Двигателя надежден ли е? както и цената..
Знам, че ви е писнало от такива въпроси :lol: но искам да знам дали гледам хубав екземпляр.. :bchug:
http://www.autoscout24.de/Details.aspx? ... 96&asrc=st

http://www.autoscout24.de/Details.aspx? ... 46&asrc=st

edit : цената е до 10-11.5К евро само за автомобила, другите заделени пари са отделно. Насочил съм се към седан, но и комби не е изключено..общо взето и за двете се оглеждам.

в обявата на седана пише:
"Kopfdichtung kaputt!" = Гарнитурата на главата е заминала.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 19 Апр 2014, 23:01

Dynavin DVN-E60 D99+ CCC/CIC iDrive-Style Navigation/Bluetooth/iPod for BMW E60

Може и да не е това най-правилното място тука да питам но да попитам някой с такова чудо има ли от колегите?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 19 Апр 2014, 23:25

До колкото знам - не. Каква ти е идеята? Дисплеят е отвратителен, според мен по-добре да минеш на мултимедиен интерфейс, в който да си включваш телефона.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61