Разход 730d
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- spiritoffire
- Потребител
-
- Кара: BMW E38 730d
- Мечтае да кара: Alpina B7
Разход 730d
Колеги, някой със 730ка може ли да каже горе долу колко му гори колата градско/средно/извънградско на 100 км сега през зимата и пролетта че на мене ми гори 15.5/11.8/8.5 (карам я автоматик, без да използвам стептроника) и почвам да се плаша нещо... карам с изключен климатроник/климатик обаче файда няма...не пада разхода...разхода в книжката на упътването го пише 12.1/8.7/6.8...знам че няма как да бъде така, то тва е някакъв идеален тестов разход още като са излизали от завода, ама 3-4 литра отгоре не е ли множко? Като я купувах ми каза човека че е с чип на 220 коня, да не би затова да гори повече?
- speedtool
- младши ентусиаст
-
- Кара: миньол
Re: Разход
Ако говориш за дизелова 730ка,както предполагам трябва да дава около този разход от книжката незвисимо от километрите,ако е в читаво техническото състояние.Ако пък е с друг софтуеър не е читав за да дава такива стойности дори 220коня да е
- spiritoffire
- Потребител
-
- Кара: BMW E38 730d
- Мечтае да кара: Alpina B7
Да, дизел е. Идеята е, че общо взето все пътувам в града сутрин 8-9 часа когато са най-големите задръствания и по-голямата част от пътя ми е чакане по светофари и постоянно има газ,спирачка,тръгни,спри, и затова имам надежда, че може да е тоя висок разход заради ниските температури сутрин (нали като е студено гори повече) и дългото чакане по светофарите и по стоповете. Надявам се като се стопли и стане постоянно около 20 градуса сутрин да е по-добре положението.... Ама все пак ако може някой да каже какъв разход му дава неговата кола, ако има големи разлики да ходя да я водя на сервиз да и правят диагностика на двигателя и на горенето, че взема да бърка бая в джоба.
- speedtool
- младши ентусиаст
-
Е ако я караш при такива условия 15 е нормално въобще не го мисли.Тази,която аз карах на времето ми даваше 13-13.5 в града при стабилно каране в града лятото.Ако я караш цял ден ще видиш,че разхода ти ще падне
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 735i
- Мечтае да кара: вана
- Детайли за колата: M62
Най добре я засечи в по нормален трафик, примерно събота и неделя и сподели какъв ти е разхода и ако е пак същия тогава да се търси някъде проблем.
П.П аз спрях да ходя с колата на работа с тези ремонти из София и задръствания по добре с метрото хем не е дразнещо хем не гори и 20/100 газ
П.П аз спрях да ходя с колата на работа с тези ремонти из София и задръствания по добре с метрото хем не е дразнещо хем не гори и 20/100 газ
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
waterboy написа:Най добре я засечи в по нормален трафик, примерно събота и неделя и сподели какъв ти е разхода и ако е пак същия тогава да се търси някъде проблем.
Аз съм на мнение, че разход най-добре и най-точно се засича с постоянна скорост (с 50, 90,, 120, 140). Останалите въжделения са твърде относителни и не дават точна представа.
Това че 7-ците харчели 20+л/100км съм го чувал толкова пъти, пък нито веднъж не съм го видял, освен когато ми се прецака ламбдата.

- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
cod-cdbp написа:waterboy написа:Най добре я засечи в по нормален трафик, примерно събота и неделя и сподели какъв ти е разхода и ако е пак същия тогава да се търси някъде проблем.
Аз съм на мнение, че разход най-добре и най-точно се засича с постоянна скорост (с 50, 90,, 120, 140). Останалите въжделения са твърде относителни и не дават точна представа.
Това че 7-ците харчели 20+л/100км съм го чувал толкова пъти, пък нито веднъж не съм го видял, освен когато ми се прецака ламбдата.
Ми да ти кажа моята е около 30-тина в града,с 4 нови сонди и датчици и какво ли още не.Пробега ми е много малък и затова е такъв разхода плюс това и се натиска стабилно.Извън града е около 11-12 което е реалния разход на автомобила.Стоенето по сфетофарите е причина за завишен разход и стил на шофиране.
- speedtool
- младши ентусиаст
-
amgpower написа:cod-cdbp написа:waterboy написа:Най добре я засечи в по нормален трафик, примерно събота и неделя и сподели какъв ти е разхода и ако е пак същия тогава да се търси някъде проблем.
Ми да ти кажа моята е около 30-тина в града,с 4 нови сонди и датчици и какво ли още не.Пробега ми е много малък и затова е такъв разхода плюс това и се натиска стабилно.Извън града е около 11-12 което е реалния разход на автомобила.Стоенето по сфетофарите е причина за завишен разход и стил на шофиране.
Колега май и твоята е проблемна

- Ivaylo Stamenov
- Потребител
-
- Кара: E38 - 730d
Re: Разход 730d
От година и 3-4 месеца карам 730д. Минал съм около 60 000км и разхода абсолютно съответства на
Дори в града е под този от книжката, но все пак става въпроос за Пловдив, живея на 4-5 км. извън града и карам по цял ден. Не като да не спирам по цял ден де, но си има доста бръмчене градско.
Извън града - Пловдив - Бачково-Пловдив с много спокойно каране съм докарвал 6.4/100
От друга страна преди 2 седмици много бързах за Велико Търново и средния разход се получи 10.5/100 по маршрута - Пловдив - Нова Загора - Хаинбоаз - Търново.
Така, че всичко е до начин на каране.
spiritoffire написа:в книжката на упътването го пише 12.1/8.7/6.8
Дори в града е под този от книжката, но все пак става въпроос за Пловдив, живея на 4-5 км. извън града и карам по цял ден. Не като да не спирам по цял ден де, но си има доста бръмчене градско.
Извън града - Пловдив - Бачково-Пловдив с много спокойно каране съм докарвал 6.4/100
От друга страна преди 2 седмици много бързах за Велико Търново и средния разход се получи 10.5/100 по маршрута - Пловдив - Нова Загора - Хаинбоаз - Търново.
Така, че всичко е до начин на каране.
- kamen4o81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 725tds;740i M62B44
На мой близък 730д харчеше зимата 20 в града и около 7 навън. За Русе става въпрос. Лятото малко по-малко ама малко.
- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: Individual Executive 728ILA
Като караш 7-ма серия не мисля, че трябва да ти прави впечатление от среден разход на гориво 30лв. на 100 км.

На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Разхода ти е нормален
И моята горе долу е в тия граници,така че не се притеснявай

И моята горе долу е в тия граници,така че не се притеснявай

- Ivaylo Stamenov
- Потребител
-
- Кара: E38 - 730d
kamen4o81 написа:На мой близък 730д харчеше зимата 20 в града и около 7 навън. За Русе става въпрос. Лятото малко по-малко ама малко.
20/100 не е нормален разход за каквато и да е зима, освен ако не я е оставял да работи през нощта.
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
8.5 л/100км за извънградско е нормален. При каране на магистрала даже може да се завиши още малко. По принцип едно профилактично почистване на МАФ сензора може да подобри нещата.
- guttaville
- Потребител
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: F01/F02
- Детайли за колата: M57D30
Зимата:
градско (баш през центъра) ми дава 16-17
по околовръстното ми дава 14
Лятото:
градско (баш през центъра) ми дава около 13
по околовръстното ми дава 11
по магистралата с 140 я закотвам на 7-8 (логично на равен път,ако пък има лек наклон почти няма разход
)
ПП: зимата всичко дет грее топло по колата е включено
градско (баш през центъра) ми дава 16-17
по околовръстното ми дава 14
Лятото:
градско (баш през центъра) ми дава около 13
по околовръстното ми дава 11
по магистралата с 140 я закотвам на 7-8 (логично на равен път,ако пък има лек наклон почти няма разход

ПП: зимата всичко дет грее топло по колата е включено

Няма нито едно БМВ блъснато отзад,защото не могат да ги стигнат!
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2