Май шпера е заминАл
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Май шпера е заминАл
... или така ми се струва. Отсега да кажа, че нямам опит с тая механика
. Та, при смяна на маслото на дифа отначало свиреше леко като тролей. Сега свиренето го няма, но при скорост над 150 се чува едно бучене отзад. До 150 няма никакъв шум. Не знам защо и как се е получило, но изглежда е заминал и датчика на скоростта, защото при подаване на газ стрелката подскача, но при отнемане на газта или изключване от скорост умира. Много неприятно особено като вали. Изчетох тук едни теми в Е36 подфорума и стигам до извода че просто шпера си е заминал. Та, чудя се дали да го ремонтирам или да слагам главата в торбата и да рискувам с покупката на някой "перфектен". Колата е М50В20 туринг. Кара се почти всеки ден и едва ли ще мога да я спра за повече от два дена за ремонт. Щот не ми се кара на жената форделата.

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Re: Май шпера е заминАл
Венци (E34Power) е твоя човек за шпера, ако искаш мога на лично да ти пратя негови координати 

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
При каране направо шпера не работи.
Датчика няма нищо общо с газта или скоростите.
Маслото предполагам е за такъв диференциал.
Датчика няма нищо общо с газта или скоростите.
Маслото предполагам е за такъв диференциал.
Митко Стоянов написа:Венци (E34Power) е твоя човек за шпера, ако искаш мога на лично да ти пратя негови координати
Арно, де. Пращай координати да я видим тая гад, шпера, кви попари е надробил и въобще от него ли е или от някой висящ лагер ли, каре ли, беш ли му мамата вече...
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
Lenco написа:При каране направо шпера не работи.
Това не го разбрах.
Lenco написа:Датчика няма нищо общо с газта или скоростите.
Е, датчика нали е на дифа. Ако дифа е оставян без мясло, което не ми се вярва познавайки бившия собственик, и е бил прегряван се прецаква и самия датчик. Поне това четох от умните гуави в Е36 подфорума.
Lenco написа:Маслото предполагам е за такъв диференциал.

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
По прав път с еднакви гуми, дифа работи само, като редуктор, частите на "шпера" не играят.
Ако пластмасата на датчика се стопи от прегряване, си предсгавям лагерите, какъв цвят са.
Датчика, или работи, или не, няма логика да се влияе от газта.
Масло имах в предвид за "шпер", не просто за диф.
Майстора ще се произнесе, явно
Ако пластмасата на датчика се стопи от прегряване, си предсгавям лагерите, какъв цвят са.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Това с датчика сигурно е частично прекъснат кабел и при подаване и отнемане на газта моста се мести и оттам подскача стрелката...

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
На датчика му пръсни малко контактен спрей профилактично. А дифа като е шпер заключва ли? Щото това му заминава на него.
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
аз пък успях да счупя отворения.Между 2500 3000 оборота имам тресене до 90 км.Като се дигне на подемник почва яко виене,а като сменя скоростите тупка и щрака.И всичко се случва в часта на дифа на която се закача кардана.Ебати ТДС-а
ТДС - Турбо Див Селянин
Dirty M5 driveR написа:На датчика му пръсни малко контактен спрей профилактично. А дифа като е шпер заключва ли? Щото това му заминава на него.
Заключва тая гад долна. Това поне е тествано неведнъж.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ми тогава може лагерите да са заминали. Защо се двоумиш да вземаш друг шпер.
А и виж майстор да я погледне, защото може да вие от нещо друго.

Dirty M5 driveR написа:Ми тогава може лагерите да са заминали. Защо се двоумиш да вземаш друг шпер.А и виж майстор да я погледне, защото може да вие от нещо друго.
Защото, както казах, нямам опит с този детайл и като си се знам къв съм карък ще купя пак някой дето вие или е в предсмъртно състояние. Доколкото разбрах от прочетеното дизеловите не стават. Или просто съм останал с погрешно впечатление. Предпочитам да ремонтирам нещо качествено, което да ми изкара дълги години, отколкото да рискувам с друг.
Lenco написа:По прав път с еднакви гуми, дифа работи само, като редуктор, частите на "шпера" не играят.
Кастрол SAF-XJ 75-140. Сега погледнах тубичката. За датчика разбрах. И на мен ми стана чудно, защото на предишното Е34 имах подобни преживелици, ама тогава си умря изведнъж. Оказа се прекъснат кабел. И не знам дали има логика, ма те...
13 мнения
• Страница 1 от 1