DISA клапа м44 ремонт
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: DISA клапа м44 ремонт
~Мишо~ написа:Това ми е мисълта и на мене, за тия пари ми се струва че можеш да направиш неща, които ще се усетят повече от ДИСата... А с втората употреба най-много зорлем да си ревизираш главата...

- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
Тъй като доста от ИС-ите са с проблемна клапа след известен пробег, било то м42 или м44, нека напишем пробега (реален, предполагаем), на който са дефектирали. При мен го беше дало като грешка още преди време и се чуваха леки шумове, като че ли оттам, но сега ромона е доста стабилен. Ако приема, че километрите, които е минала колата са реални, съдейки по това на колко я взех и в какво състояние, проблема се е появил около 250 хил. км..
Ще споделите ли при вас как е?

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
TouringInternational написа:Тъй като доста от ИС-ите са с проблемна клапа след известен пробег, било то м42 или м44, нека напишем пробега (реален, предполагаем), на който са дефектирали. При мен го беше дало като грешка още преди време и се чуваха леки шумове, като че ли оттам, но сега ромона е доста стабилен. Ако приема, че километрите, които е минала колата са реални, съдейки по това на колко я взех и в какво състояние, проблема се е появил около 250 хил. км..![]()
При мен даде фира около 200-тате хил.км.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Моята кола по -километраж е на 200к (при всяко положение са върнали некой километър преди да я взема) , аз я карам от 8 години , за сега дисата ми е в перфектно състояние ....
- Deyan Velev
- младши ентусиаст
-
Моята гони 300 000 и съвсем леко се чува ...
- Rumburak
- младши ентусиаст
-
- Кара: съмтаймс сайдуейс по пистити :D
- Мечтае да кара: е30 м3
- Детайли за колата: e30 sedan m44b19
Моята се разтропа на около 270К км...купих втора ръка за 80 пари от колега от форума, който каза, че си е купил нова от дару преди време, а проблема се оказал не в дисата и ми продаде старата, която си работела...
Да, работеше добре при мен около 4-5 дни и почна и тя да тропа.
Сега съм й разкачил буксата поне да не оперира тракайки, че ме е страх да не стане мармалада.
Иначе без дисата определено се усеща по-мудна колата, но се свиква.
Той чичо Гюнтер неслучайно е измислил при едни обороти въздуха да минава през по-кратък път, пък при други през по-дълъг. На запад колегите по форумите описват действието на диса клапата като mild boost.
Ако не беше толкова скъпа - бих си купил нова от Дару кар или bmw ag germany.
Някой хора викат, че било най-хитро с металният(алуминиев е) капак от м42б18 в Е36 да се запуши дупката, която зейва като се премахне дисата, обаче не я намирам тая капачка като отделна част в риълоема.
Да, работеше добре при мен около 4-5 дни и почна и тя да тропа.

Сега съм й разкачил буксата поне да не оперира тракайки, че ме е страх да не стане мармалада.

Иначе без дисата определено се усеща по-мудна колата, но се свиква.

Ако не беше толкова скъпа - бих си купил нова от Дару кар или bmw ag germany.

Някой хора викат, че било най-хитро с металният(алуминиев е) капак от м42б18 в Е36 да се запуши дупката, която зейва като се премахне дисата, обаче не я намирам тая капачка като отделна част в риълоема.

21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2