Филтър купе
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Филтър купе
Колеги, не издържам вече ...
Какъв филтър мога да сложа преди самият вентилатор ...
Не след него, че ми писна да го слушам как меля листа, клонки, котки ...
Приемам всякакви идеи ! Колата е със Сименс кутия, и е без климатик !
Мислех си за кривия филтър от Е36 (прилича на спортен такъв), но при отваряне/затваряне на клапите мисля че ще е малко криво !
И не искам оем филтър, Стояне

Какъв филтър мога да сложа преди самият вентилатор ...
Не след него, че ми писна да го слушам как меля листа, клонки, котки ...

Приемам всякакви идеи ! Колата е със Сименс кутия, и е без климатик !
Мислех си за кривия филтър от Е36 (прилича на спортен такъв), но при отваряне/затваряне на клапите мисля че ще е малко криво !
И не искам оем филтър, Стояне

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- georgistz
- Потребител
-
- Кара: E34 M50B20, лето господне 1994-о
- Мечтае да кара: същото
Re: Филтър купе
Мрежа за комари върху или под пластмасите край рамената на чистачките и проблема е решен. Само не знам доколко си заслужава.
Това изпълнение съм го правил на една Нива, но там няма и помен от филтър никъде, и радиаторчето се задръства постоянно.
Това изпълнение съм го правил на една Нива, но там няма и помен от филтър никъде, и радиаторчето се задръства постоянно.
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Уби ме с тази тема
Иначе можеш с материал за филтър (не ми идва думата.. ) да го залепиш със силикон (или нещо друго, което да държи) от вътрешната страна.
В момента наизуст говоря, но така си го представям..
Не знам дали ще стане, но не съм се замислял преди

Иначе можеш с материал за филтър (не ми идва думата.. ) да го залепиш със силикон (или нещо друго, което да държи) от вътрешната страна.
В момента наизуст говоря, но така си го представям..
Не знам дали ще стане, но не съм се замислял преди

- ивчо
- старши ентусиаст
-
То точно това е, че там е много криво откъм изпълнение !
Реално говоря за този тип филтър на Е36
...
Че струва и една шапка пари, но като знам че нищо повече няма да ме замеря и няма да чувам "мелянето" на всичко дето засмуква таз гад ...
Даже нямам идея как на автомобил с толкова много "акъл" за времето си, не са сложили два филтъра ...
Срамота е някак си !
Иначе темата мисля е актуална предвид листата и всички гадости ...
Отделно че всеки мисля трябва да си направи една профилактика под чистачките, че там е интересно какви неща живеят
Колкото до материала - предполагам говориш за това което слагат по абсорбаторите ...
Идея е, но трябва да си има рамка - просто е невероятно как смуче тоз вентилатор
В сми нещо което при засмукване да не се огъва !
Реално говоря за този тип филтър на Е36

Че струва и една шапка пари, но като знам че нищо повече няма да ме замеря и няма да чувам "мелянето" на всичко дето засмуква таз гад ...
Даже нямам идея как на автомобил с толкова много "акъл" за времето си, не са сложили два филтъра ...

Срамота е някак си !
Иначе темата мисля е актуална предвид листата и всички гадости ...
Отделно че всеки мисля трябва да си направи една профилактика под чистачките, че там е интересно какви неща живеят

Колкото до материала - предполагам говориш за това което слагат по абсорбаторите ...
Идея е, но трябва да си има рамка - просто е невероятно как смуче тоз вентилатор

В сми нещо което при засмукване да не се огъва !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

- sixstraight
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 M5 20 JAHRE
- Мечтае да кара: E34 520 на метан
За профилактиката под чистачките подкрепям с 2 ръце явно при мен не беше правена, купих колата и при първия проливен дъжд ми изгоря компа. Под корите на чистачките имам една ситна мрежа като комарник, това оригинално ли е или някои го е слагал.
Всички пътища водят към НАДИН 

По мои наблюдения от 10-ките гробници, които разглобих за да се сдобия със здрав климатроник няма такива екстрички като мрижа по принцип, но идеята ме кара и аз да се замисля за същото... При мен дори и филтър купе няма и странното е че няма и легло вътре в кутията на прасенцето. Имам 3 прасета за климатроник и само на 1 има легло за филтър купе. Нормално ли е това или аз нещо бъркам... При монтажа на последния купих 1 филтър и гридаааа разглобих цялото прасе и няма каде да се сложи.

- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
Климатичните системи при Е34 са "BEHR". До 06.1990г. нямат филтър на прасето, след това - да.
Отоплителите "Сименс" са без филтър до 09.1993г.
Някои ранни 34-ки са с отоплители "Валео", които се слагат до 09.91 и нямат филтър.
Отоплителите "Сименс" са без филтър до 09.1993г.
Някои ранни 34-ки са с отоплители "Валео", които се слагат до 09.91 и нямат филтър.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Без филтър е зле.Имах едно старо пежо 106 то имаше само една гъба до вентилатора не ми се говори какви какви боклуци излизаха през въздуховодите при пускане на вентилатора .Не еди път са ми влизали боклуци в очите и то в движение,което си е предпоставка за ПТП .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- The Heartlistener
- ентусиаст
-
Те хората с парно от тия години са си свикнали с мизерията, и аз бех така
Като разколачих старата печка преди да отиде на боклука, гледката при радиатора си беше бая гнусна. По въздуховодите - също.
По-гадният момент обаче е за климатиците без филтър - след две-три годинки по нашите лунни пейзажи, изпарителят като "първа линия" просто се "циментира". И постепенно - сбогом обдухване. Конденз + прах е супер комбинация

По-гадният момент обаче е за климатиците без филтър - след две-три годинки по нашите лунни пейзажи, изпарителят като "първа линия" просто се "циментира". И постепенно - сбогом обдухване. Конденз + прах е супер комбинация

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Аз съм мил всичко основно, и не е чак толкова зле, и не се циментират както казваш ти, колега. Може би живееш до циментов завод

- The Heartlistener
- ентусиаст
-
Колега, съвсем метафорично се изразих. Не казах че изпарителят става неизползваем, процедурата е ясна
. Колата от която си свалих климатика явно бе карана N време без филтър, въпреки че имаше кутия. Знам какво го правих, за да видя някяква светлинка през ламелите. Но собственикът сигурно е бил от Бели Извор както казваш ти 

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Днес за капак едно листо се е вмъкнало някак си в самата турбинка
Предполагам всеки си е слагал парче от кофичка кисело мляко на колелото като малък - same shit е в момента
В събота най-накрая ще разглобя отново "решетките" - пиша отново понеже някой идиот е решил да отлее отвор с размер "декар на два" зад кутията с бушони, и да я "затапи" отдолу ..
И аз се чудя защо след всяка автомивка имам една тъъънка струйка водица по "почиващият педал"
И пак нови щипки ...
Някой да сподели как се вадят без да се чупят ?!
Говоря за тези :

Как се дърпа елемента ?!

И аз се чудя защо след всяка автомивка имам една тъъънка струйка водица по "почиващият педал"

И пак нови щипки ...
Някой да сподели как се вадят без да се чупят ?!
Говоря за тези :

Как се дърпа елемента ?!

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Средното се повдига с отвертка и после се издърпват и двете. Или поне такава е била идеята някога - на тези години се разпадат просто.
Ако намериш такива щипки купи и за мен

Ако намериш такива щипки купи и за мен

- KUMHO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528I
- Мечтае да кара: ///Мъ 5
И нови да са пак се чупят лесно . С много внимаване всяка 3-та заминаваше
. А иначе аз съм си взимал от Елит Кар за около лев и нещо бройката уж оригинални и 10 дена доставка

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Да, да да ... Само оем са ...
И а чии са толкова "стегнати" ?!

И а чии са толкова "стегнати" ?!

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2